Για τους περισσότερους από εμάς η μόνη σκέψη για την κουζίνα μας είναι να είναι όμορφη, καθαρή και πρακτική. Ωστόσο, συχνά ξεχνάμε ότι η κουζίνα μας είναι επίσης η αντανάκλαση μας και ότι θα πρέπει να έχει κάποια προσωπικότητα. Όπως φυσικά και το υπόλοιπο σπίτι μας. Η κουζίνα λοιπόν δεν χρειάζεται να είναι βαρετή, αλλά πολλοί άνθρωποι το κάνουν άθελά τους εστιάζοντας στην πρακτική της χρήση. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να προσθέσεις προσωπικότητα στην κουζίνα σου. Όχι μόνο ώστε να μοιάζει καλύτερη, αλλά για να μπορείς να απολαύσεις το χρόνο που περνάς εκεί.

Εάν δεν είσαι σίγουρη για το πώς να προσθέσεις κάποια στοιχεία της προσωπικότητα σου στην κουζίνα σου, ακολουθούν μερικοί τρόποι για να το κάνεις χρησιμοποιώντας μερικές απλές συμβουλές.

Βάλε χρώμα

Απλές συμβουλές για να δώσεις προσωπικότητα στην κουζίνα σου
elledecor.com/Costas Picadas

Εάν σου αρέσει το minimal στυλ τότε δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με το κλασικό λευκό χρώμα της κουζίνας σου. Αλλά για πολλούς άλλους ανθρώπους, η προσθήκη ενός χρώματος στην κουζίνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να της δώσουν προσωπικότητα. Τα χρώματα μπορούν επίσης να κάνουν την κουζίνα να μοιάζει πολύ πιο ζωντανή. Κάτι που μπορεί να κάνει το να περνάς χρόνο εκεί πολύ πιο διασκεδαστικό.

Μια λευκή κουζίνα είναι πιθανώς η πιο ευέλικτη επιλογή. Σου επιτρέπει να προσθέσεις σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα στα αξεσουάρ και στις ηλεκτρικές συσκευές. Μια καλή ιδέα είναι να συνδυάσεις το γκρι με το κίτρινο. Αν θέλεις, μπορείς επίσης να βάλεις στον ένα τοίχο χρώμα κιμωλίας και έτσι να έχεις λίγο χώρο για να γράφεις συνταγές, έξυπνα quotes κλπ.

Παίξε με το φωτισμό

Απλές συμβουλές για να δώσεις προσωπικότητα στην κουζίνα σου
yourcoffeebreak.co.uk

Οι περισσότεροι περιοριζόμαστε στο κλασικό φωτιστικό οροφής ή σε led σποτάκια. Αν και φαίνονται ωραία, πια έχουν γίνει βαρετά. Η προσθήκη έξτρα φωτισμού όπως φώτα δαπέδου, φώτα οροφής και φώς κάτω από τα ντουλάπια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανεβάσεις το design της κουζίνας σου σε ένα νέο επίπεδο.

Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξεις φωτισμό σε σχήματα που έρχονται σε αντίθεση με το σχήμα των υπόλοιπων αντικειμένων στην κουζίνα.

Όταν ψάχνεις για φωτισμό LED στο διαδίκτυο, μπορείς επίσης να επιλέξεις το χρώμα των λαμπτήρων που θέλεις για να δημιουργήσεις την ατμόσφαιρα, θερμή η ψυχρή, που σου ταιριάζει.

Πρόσθεσε λίγη τέχνη

Απλές συμβουλές για να δώσεις προσωπικότητα στην κουζίνα σου
thewhitebuffalostylingco.com

Είναι κατανοητό ότι πολλοί άνθρωποι προτιμούν να τοποθετούν οτιδήποτε έχει σχέση με την τέχνη σε άλλα εξέχοντα μέρη του σπιτιού, όπως στο σαλόνι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τέχνη δεν μπορεί να μπει και στην κουζίνα. Τα διακοσμητικά κομμάτια μπορούν να δώσουν στην κουζίνα κάποια ζεστασιά και λίγη διασκέδαση ενώ σε βοηθούν να δείξεις την προσωπικότητά σου. Επιπλέον, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη σύνδεση της κουζίνας με το υπόλοιπο σπίτι.

featured photo: unsplash.com/@beccatapert