Αν χρησιμοποιηθεί σωστά το μακιγιάζ σου μπορεί να θεωρηθεί ένα πολύ ισχυρό “όπλο”. Θέλεις να αποκτήσεις πιο έντονα ζυγωματικά; Εύκολο. Θέλεις να φαίνεσαι σαν να έχεις κοιμηθεί 8 ώρες; Παιχνιδάκι. Θέλεις, μήπως, να κρύψεις το χθεσινό ξενύχτι; Εν μέρη, γίνεται και αυτό. Ακόμα κι αν θεωρούμε τους εαυτούς μας ειδικούς στην φροντίδα του δέρματος, είναι κάτι τελείως διαφορετικό όταν πρόκειται να συνδυαστεί με μακιγιάζ. Το δεύτερο κομμάτι είναι και το πιο σημαντικό. Σύμφωνα όμως με την makeup artist Ashley Rebecca, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούμε να “σηκώσουμε” το βλέμμα, να θολώσουμε τις  ρυτίδες και να δώσουμε στο δέρμα μας μία πιο ανανεωμένη όψη. Κάτι σαν λίφτινγκ. 

Τα φρύδια

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Ανάδειξε το νεανικό σου πνεύμα. “Το αγαπημένο μου trick είναι το να χρησιμοποιώ ένα φυσικό concealer που είναι λίγο πιο ανοιχτό από το δέρμα μου,” αναφέρει η Ashley Rebecca. “Έπειτα το “σβήνω” με ένα πινέλο για foundation.” Αυτό δίνει την ψευδαίσθηση ενός πιο “σηκωμένου” και πιο ξεκούραστου ματιού. Το μυστικό όμως είναι να βρεις ένα προϊόν που να είναι matte. 

To contouring 

Αν πιστεύεις ότι το πρόσωπό σου έχει χαλαρώσει, τότε η μόνη λύση είναι το contouring. Αυτό που προτείνει η Rebecca είναι να χρησιμοποιούμε κρεμώδεις προϊόντα ώστε να αναμειχθεί καλύτερα. Τράβηξε μία γραμμή που ξεκινάει από τη μέση του κάθε αυτιού και στη συνέχεια ανάμειξέ το με ένα πινέλο ή τα δάχτυλά σου. Κάνε το ίδιο και στο πιγούνι σου, σχηματίζοντας ένα V. 

To primer 

Ποιο είναι το βασικό μυστικό; Ότι κάθε ατέλεια στο δέρμα μπορεί να καλυφθεί με το primer. Σύμφωνα με την Rebecca, της αρέσει να το χρησιμοποιεί σαν μάσκα στους πελάτες, αφήνοντάς το να απορροφηθεί για περίπου 5 λεπτά. Και έπειτα προσθέτουμε την βάση. 

Οι πόροι

Με τα χρόνια το δέρμα χαλαρώνει και πολλές φορές οι πόροι μεγαλώνουν και γίνονται εμφανείς. Σε αυτό επίσης, μπορεί να βοηθήσει το primer. Για καλύτερο αποτέλεσμα με τους πόρους, χρησιμοποίησε primer με σιλικόνη. 

Το σφουγγαράκι

Τίποτα δεν δίνει περισσότερη σημασία στις γραμμές του προσώπου από το σφουγγαράκι. Το μυστικό είναι να μην το παρακάνουμε με τη βάση μας και πάντα να την απλώνουμε με το κατάλληλο σφουγγαράκι. Άλλο ένα μυστικό είναι το ότι πρέπει το δέρμα σου να είναι ενυδατωμένο πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου. 

Οι κρέμες

Επίλεξε κρεμώδη προϊόντα, καθώς έτσι θα έχεις ένα πιο λαμπερό και νεανικό αποτέλεσμα. Όταν μιλάμε όμως για σκιές ματιών, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς matte σκιές ή shimmer. Αυτό κάνει πιο λεία τα χαρακτηριστικά. Όσο πιο χαλαρή δείχνεις, τόσο πιο νέα!

Πηγή: www.byrdie.com/how-to-look-younger-using-makeup