Υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που ξεκινάνε ένα καινούργιο βιβλίο και μέσα σε 1-2 μέρες το έχουν τελειώσει και αυτοί που ξεκινάνε ένα βιβλίο το 2016 και το τελειώνουν το 2017 (τον Δεκέμβρη). Όμως εμείς οι λάτρεις των βιβλίων θα θέλαμε να μπορούσαμε να διαβάζουμε περισσότερα βιβλία μέσα στον χρόνο. Και όμως υπάρχει τρόπος αν προσέξουμε τα παρακάτω σημεία που θα μας εξασφαλίσουν περισσότερα βιβλία, σε λιγότερο χρονικό διάστημα. Ο στόχος είναι ένα βιβλίο την εβδομάδα. Μπορείς;

Γνώρισε το έργο του συγγραφέα

Πρωτού ξεκινήσεις το διάβασμα, ενημερώσου για τον δημιουργό του βιβλίου. Διάβασε το βιογραφικό του, τις σπουδές του πάνω στο αντικείμενο και σίγουρα μερικά πράγματα για το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου. Αυτό θα σου δώσει μια καλύτερη ώθηση να ξεκινήσεις το διάβασμα.

Εξοικείωσε τον εαυτό σου με το βιβλίο

Από τα αμέσως επόμενα βήματα που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις αρκετά καλά το οπισθόφυλλο που σε εισάγει στην ιστορία. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να ξυπνήσει μέσα σου η αίσθηση της αγωνίας και της λαχτάρας να ξεκινήσεις το βιβλίο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Μην ξεχάσεις τον πίνακα τον περιεχομένων

Τα περιεχόμενα δεν μπαίνουν τυχαία στην αρχή του βιβλίου. Είναι αυτά που περιγράφουν συνοπτικά το βιβλίο και σίγουρα θα σε βοηθήσουν στο να συνοψίσεις τα πάντα στο κεφάλι σου.

Από την αρχή μέχρι το τέλος

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις διαβάζοντας την τελευταία σελίδα του βιβλίου, όπως κάναμε μικροί. Ξεκίνα από την αρχή το βιβλίο και δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο να μάθε τους πρωταγωνιστές της ιστορίας ειδικά αν πρόκειται για βιβλίο με πολλά ονόματα. Και με υπομονή θα φτάσεις στην τελευταία σελίδα που τόσο θέλεις!