Είμαι μοναχοπαίδι. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά η πατρίδα μου είναι το Μελίσσι Κορινθίας, τόπος καταγωγής του πατέρα μου, όπου και περνάω πολύ χρόνο με τους παιδικούς μου φίλους, αλλά και το Γύθειο, τόπος καταγωγής της μητέρας μου, που αγαπώ πολύ.

18308672_10155125919601420_591862760_n-custom

Σπούδασα Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στη συνέχεια Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Στο Λονδίνο, γνώρισα κάποιους απο τους καλύτερους μου φίλους, οικογένεια, αδέρφια, απο τη Μέση Ανατολή. Δε μπορεί, κάπως, απο κάπου κρατάω απο εκεί.

Μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες! Από το δημοτικό έως το 2009, σπάνια πέρασε έτος χωρίς να μαθαίνω κάποια.

Σπούδαζα πιάνο για 9 χρόνια, θεωρία, αρμονία, σολφέζ, μέχρι που μπήκα στο Πανεπιστήμιο. Πάντα δοκίμαζα παράλληλες και διαφορετικές μεταξύ τους σπουδές, σε μορφή σεμιναρίων ή μαθημάτων.

Πρόσφατα, μπήκα στην οικογένεια της Jacobina Arte Athens, βραζιλιάνικη τέχνη η Καποέιρα. Έχω έναν υπέροχο δάσκαλο, τον Falcao και γεμάτους θετική ενέργεια “συμπαίκτες”. Από τα πιο δύσκολα και πιο όμορφα εγχειρήματα της μέχρι τώρα, ζωής μου.

Seville Andalusia
Seville Andalusia

Η δουλειά μου περιστρέφεται γύρω απο την επικοινωνία, στη σύγχρονη εποχή. Δουλεύω απο το 3ο έτος της σχολής, με μόνη διακοπή κατά την περίοδο του Μεταπτυχιακού στο Λονδίνο και πάντα στο χώρο του Marketing και της Επικοινωνίας. Τελευταία προσθέτω και τη Στρατηγική.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια διαχειρίζομαι τον επίσημο ψηφιακό οδηγό του δήμου της Αθήνας, το This is Athens καθώς και την κοινότητα των εθελοντών που παρέχουν βόλτες σε ξένους επισκέπτες στην πόλη μας. Παράλληλα, επειδή λειτουργώ ως ελεύθερος επαγγελματίας, αναλαμβάνω διάφορα projects, συνήθως στον χώρο των ταξιδιών.

Byblos Lebanon
Byblos Lebanon

Ένα απο τα αγαπημένα projects στο οποία είμαι ακραία περήφανη και ευγνώμων που συμμετείχα είναι το Ελλάδα Κοντά, project της Aegean Airlines, με πρωταγωνιστές αυθεντικούς ανθρώπους. Γύρισα πάνω απο 14 νησιά της Ελλάδας, γνωρίζοντας ντόπιους και μέρη. Υπέροχη, μοναδική εμπειρία. Καταπληκτικοί συνεργάτες! Σπουδαία υπόθεση οι καλοί συνεργάτες.

Πιστεύω πως το δυνατό σώμα και το καλλιεργημένο πνεύμα, είναι τα μόνα όπλα που έχουμε για να επιτύχουμε την όποια ελευθερία μας.

Το GoSeeLeave μέσα σε 3 λέξεις: Πάθος. Ελευθερία. Επικοινωνία.

Cinque Τerre Riomaggiore Italy
Cinque Τerre Riomaggiore Italy

Η διαδρομή του GoSeeLeave, μετράει 7 χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησα ενα blog όπου μοιραζόμουν διάφορες μορφές τέχνης με επίκεντρο τον άνθρωπο, που έβρισκα online. Στην πορεία, το blog μπήκε για λίγο στη ροή της ηλεκτρονικής Lifo. Έπειτα απο κάποια χρόνια, το 2016, δημιούργησα το site που βλέπουμε τώρα, ήθελα κάτι πιο ολοκληρωμένο, να δημοσιεύει και όχι να αναδημοσιεύει. Κάτι θέλω να πω. Το ψάχνω. Το GoSeeLeave είναι ενα project που εξελίσσεται, μια διαρκής αναζήτηση, χωρίς εναν και μόνο σαφή, ακόμα τουλάχιστον, προορισμό.

Οι λέξεις πηγαίνω, βλέπω, φεύγω είναι πολύ δυνατές. Σημαίνουν πολλά.

Όταν ταξιδεύω σε έναν καινούργιο προορισμό ψάχνω αυθεντικές εμπειρίες.

Astypalea Greece
Astypalea Greece

Ο κάθε προορισμός έχει το ταμπεραμέντο του. Αγαπώ οποιοδήποτε ταξίδι, οπουδήποτε. Ο τέλειος συνδυασμός: οπουδήποτε με αγαπημένους ανθρώπους. Μα ακόμη κι αν βρεθώ μόνη, ο τέλειος συνδυασμός περιλαμβάνει γνωριμία με ωραίους ανθρώπους.

Τα 3 πιο βασικά travel tips: Είμαι ανοιχτή, ευέλικτη και παράλληλα εν μέρει κι εκεί που χρειάζεται προγραμματισμένη. Πρέπει να παραμείνεις κουλ ακόμα κι αν χάσεις τη βαλίτσα σου ή το διαβατήριο σου.

Μπορείς  να πας να γνωρίσεις ένα μέρος για 1 ημέρα, 2 μέρες; Πήγαινε. Μπορείς 1 εβδομάδας; Πήγαινε. Μπορείς 3 μήνες; Πήγαινε. Μπορείς 2 χρόνια; Πήγαινε. Το θέμα είναι να Πας, να Δεις!

Site: goseeleave.com | Facebook: goseeleave |instagram.com: maria_kritsi

* Η κεντρική φωτογραφία είναι από το ταξίδι της στη Cozumel, Mexico