collegekiss

Όλοι έχουμε καλές και κακές στιγμές, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάμε με κέφι και διάθεση για γνώση (ναι, λέμε, υπάρχουν!) και άλλες που απλά θέλουμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί. Μπορεί να υπάρχει σχεδόν κάθε μέρα ένα μάθημα στο πρόγραμμά σου, αλλά πίστεψέ με, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που (ακόμη και να θέλεις), είναι πολύ προτιμότερο να ΜΗΝ πας καθόλου. Για το καλό όλων! Ποιες είναι αυτές;

  1. Με το αγόρι σου

Ναι, τον αγαπάς και σε αγαπάει, πολύ πιθανόν να είστε και συμφοιτητές, αλλά… Το μάθημα σίγουρα ΔΕΝ είναι το καλύτερο μέρος για να ζήσετε τον έρωτά σας. Κανείς από τους δυο σας δεν θα μπορέσει να συγκεντρωθεί και να παρακολουθήσει με προσοχή τη διάλεξη… Και τέλος πάντων λυπήσου τους γύρω σου, αλλά και τον διδάσκοντα, που το τελευταίο που θέλουν να δουν είναι εσένα και το έτερόν σου ήμισυ να σαχλαμαρίζετε σαν τα πιτσουνάκια! Τι εννοείς όταν λες ότι συμπεριφέρεστε φυσιολογικά εν ώρα μαθήματος; Πώς γίνεται αυτό;

  1. Με τους γονείς σου

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά υπάρχουν γονείς που τους περνάει από το μυαλό η ιδέα να παρακολουθήσουν το μάθημα στη σχολή των παιδιών τους, όποια κι αν είναι αυτή. Είτε για να τα συνοδεύσουν πρώτη φορά σε ένα άγνωστο περιβάλλον, είτε για να θυμηθούν τα φοιτητικά τους χρόνια, είτε για να δουν τι παίζει, είτε απλά για να τα εκνευρίσουν. Σε κάθε περίπτωση… Κάνε ό,τι μπορείς για να το αποφύγεις! Εάν χρειαστεί, πες τους ότι εισέβαλαν στη σχολή γιγάντια ρακούν και τροπικοί βραδύποδες, κρατώντας lightsaber και διαστημικά τσεκούρια (ρισκάρεις να σε στείλουν σε ψυχίατρο ή για αποτοξίνωση το λιγότερο… αλλά θα πετύχεις τον σκοπό σου)!

  1. Κατευθείαν μετά το ξενύχτι

Καταλαβαίνω ότι η φοιτητική ζωή είναι γεμάτη περιπέτειες και ξενύχτια. Επίσης καταλαβαίνω ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός φοιτητών εργάζεται παράλληλα σε νυχτερινά μαγαζιά. Αλλά για όνομα του Θεού… Εάν σκοπεύεις να πας στην πρωινή θεωρία, κάνε τον κόπο να βουρτσίσεις τα δόντια σου, να βγάλεις τη γόβα και το eyeliner… ή το λερωμένο από κρασί πουκάμισο!

  1. Μεθυσμένος/-η

Ένα σενάριο που συνήθως συνοδεύεται από το προηγούμενο. Ναι οκ, τα μεσοβδόμαδα φοιτητικά πάρτι τα αγαπάμε όλοι, δεν υπάρχει αντίρρηση.  Αλλά μετά τα 5 μπουκάλια βότκα και τα 47 σφηνάκια αγνώστου ταυτότητας, το σωστό μέρος για εσένα μάλλον δεν είναι το αμφιθέατρο για μάθημα, αλλά το νοσοκομείο… για πλύση στομάχου!

  1. Νυσταγμένος/-η

Άργησες να ξυπνήσεις και έχεις μόνο 5 λεπτά για να ετοιμαστείς και να προλάβεις το λεωφορείο; Σε έχει πιάσει άγχος και παραλίγο να βγεις από το σπίτι με τις παντόφλες-αρκουδάκια; Ε λοιπόν… Ίσως το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απλά να συνεχίσεις τον ύπνο σου! Κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ θα προλάβεις το λεωφορείο, αλλά ακόμη και να το προλάβεις, σίγουρα το μυαλό σου ΔΕΝ πρόκειται να λειτουργήσει! Μπορείς να κάνεις μια κοπάνα πού και πού, ειδικά εάν νιώθεις πως είσαι 100% εκτός χρόνου… Μη σου γίνει και συνήθεια όμως ε!

  1. Κρυωμένος/-η

Όντως τώρα; Μπορείς να λείψεις για λίγο και να μείνεις μερικές μέρες off για ανάρρωση… Όμως όχι! Σκοπεύεις όχι μόνο να βασανίσεις τον εαυτό σου, πηγαίνοντας στο μάθημα άρρωστη, αλλά και να ρισκάρεις να κολλήσεις και όλους τους υπόλοιπους….; Και τον καθηγητή…; (χεχε!)