Τις τελευταίες μέρες μπορεί να έχεις παρατηρήσει το νέο trend του MANicure το οποίο έχει κατακτήσει τα social media. Η περίεργη αυτή τάση δεν αποτελεί παραξενιά των stars αλλά μία εκστρατεία συνειδητοποίησης, που ο σκοπός της δε θα μας περνούσε ποτέ από το μυαλό.

polished

Όλα ξεκίνησαν με τη συνάντηση του Αυστραλού Elliot Costello και της μικρής Thea. Ο Elliot επισκέφθηκε την Καμπότζη στα πλαίσια ενός project με την Hagar International, μία χριστιανική υπηρεσία που, τα τελευταία 22 χρόνια, παρέχει βοήθεια σε γυναίκες και παιδιά στην Καμπότζη. Στο ταξίδι του αυτό συνάντησε τη Thea, ένα κορίτσι το οποίο είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά σε ηλικία 8 ετών. Οι δυο τους πέρασαν πολλές ώρες μαζί να παίζουν και να γελάνε. Ο Elliot δέχτηκε ακόμα και να βάψουν μαζί τα νύχια τους και έδωσε στη Thea την υπόσχεση ότι δε θα βγάλει το μανό για να τη θυμάται.

Η Thea είχε τόση αγάπη μέσα στην καρδιά της όταν τη γνώρισα. Πήρε έναν μαρκαδόρο και ζωγράφισε μία καρδιά στο χέρι μου. Μετά πήρε το χέρι μου και έβαψε τα νύχια μου. Εκείνο το βράδυ έφυγα τόσο συγκινημένος από την ιστορία της Thea που πήρα την απόφαση να βάψω το ένα μου νύχι, το οποίο αντιπροσωπεύει το 1 στα 5 παιδιά τα οποία έχουν πέσει θύματα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, και καλώ όλους να κάνουν το ίδιο μέσω του polisheman.com” είπε ο Elliot στο βίντεο που ανέβασε στο youtube.

Και η ιδέα του δεν έμεινα απλά μία ιδέα, χαμένη στον κόσμο του youtube, αλλά συγκίνησε και ενέπνευσε πολλούς άνδρες celebrities, οι οποίοι δε δίστασαν να βάψουν το ένα τους νύχι έτσι ώστε να δείξουν την εναντίωσή τους απέναντί στην παιδική βία.

Μερικοί από τους celebrities που έχουν αγκαλιάσει το κίνημα Polishedman:

chris chris2 efron

Η εκστρατεία Polishedman έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από $571.000, χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πόρων, για παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης.

Μπορείτε να το δείτε το βίντεο του Elliot Costello εδώ: www.youtube.com/watch?v=p39jSfKY_gg

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την εκστρατεία επισκέψου το site: www.polishedman.com

Tζο Τσάκου