Ghosting Savoir Ville

Το ghosting, αυτή η μάστιγα. Ή αλλιώς το νέο trend που κυκλοφορεί στις ανάμεσά μας σχέσεις. Τις σχέσεις που δεν έχουν προλάβει ακόμη να διαμορφωθούν. Επειδή όμως αναρωτήθηκα ήδη μία φορά από πότε το ghosting έγινε cool, τώρα θα περάσουμε μαζί τα στάδιά του. Θα σου κρατήσω το χέρι, θα σου πω πως δεν είναι καθόλου cool για κάποιον να το κάνει, θα συνεχίσω πως όλες το έχουμε περάσει αυτό και θα κλείσω μ’ ένα “σιγά τον γκόμενο”.

Βγήκατε λοιπόν, το πρώτο ραντεβού (και το μοναδικό #διπλής) και ήταν καλύτερο απ’ ότι το είχες φανταστεί. Περάσατε φανταστικά, μιλούσατε συνέχεια, χωρίς καμία αμήχανη σιωπή, χωρίς κανένα “πάμε;”. Σου στέλνει καληνύχτα, στείλε όταν φτάσεις -και τα σχετικά- και πριν το καταλάβεις πουφ. Μένεις εσύ και ο πουφ.

#1 Το παίζει δύσκολος

Σε πρώτη φάση σε γουστάρει. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις γιατί δεν ξέρεις ακόμη το ότι θα εξαφανιστεί. Είναι απολύτως φυσιολογικό να εξαφανίζεται κάποιος για μία, δύο, τρείς μέρες. Μέχρι εκεί. Μετά αρχίζεις και ανησυχείς. Μήπως δεν με γουστάρει και τόσο; Μήπως έκανα κάτι εγώ; Και στην τελική μήπως πέρασα μόνη μου καλά; Πως γίνεται αυτό αγαπημένη μου; Δεν γίνεται.

Διάρκεια: 1-3 ημέρες

#2 Έχει δουλειά

Ο μόνος λόγος να πεις τέτοια δικαιολογία στον εαυτό σου και να είναι και αποδεκτό από τους γύρω (αν έχεις φίλους, συγγενείς και σκυλιά) είναι να θέλεις έναν δημοσιογράφο ή τον CEO της Google. Πως τα φέρνει η ζωή και καταλήγεις με έναν από τους δύο δεν ξέρω. Ή πολύ τυχερή θα είσαι ή πολύ άτυχη. Για μένα, όποιος και να σαι, χρόνο θα βρεις. Αν θέλεις, πάντα βρίσκεις.

Διάρκεια: 4-7 ημέρες

#3 Μάλλον τον τρόμαξα

Η επιτυχία μου; Τα θετικά μου στοιχεία; Το ότι είμαι 10 χρόνια μικρότερη και έχω κάνει κάτι με την ζωή μου (εκτός του να βγαίνω και να πίνω); Η προίκα μου; Δεν ξέρω. Όχι τι απ’ όλα αυτά αλλά ποιος τα σκέφτηκε αυτά. Αν τώρα έχεις πέσει στον αλήτη, το ρεμάλι και τα λοιπά, καλύτερα που σε γκόσταρε (που είναι ο Μπαμπινιώτης να με δει;) γιατί όντως ένιωσε “μειονεκτικά” απέναντι στο κορίτσι που του άρεσε, καληνύχτα και καλή βραδιά.

Διάρκεια: 8-10 ημέρες

#4 Κάτι δεν πάει καλά με εμένα 

Σε αυτήν την φάση αναρωτιέσαι τι έκανες λάθος και δεν έχει στείλει. Γιατί δεν δε θέλει, πόσα κιλά είσαι, μήπως είσαι ξενέρωτη και άλλες τέτοιες βλακείες. Αλλά να σου πω κάτι; Αν ήσουν δεν θα το καταλάβαινες. Ειδικά αφού βγήκατε. Μπορεί να μην είχατε την χημεία που νόμιζες, να ήθελε απλώς να πάει για μια μπύρα, να έτυχε να σε γουστάρει σαν άτομο αλλά να θέλει άλλη. Αν θέλει άλλη, να πέσει φωτιά να του κάψει το σπίτι.

Διάρκεια: 11-14 ημέρες

#5 Είναι απλώς μαλάκας

Έλα, δεν το πιστεύω. Αργείς να φτάσεις στο τελικό στάδιο μα τα καταφέρνεις. Κατάφερες να δεις το πολυπόθητο Game Over σε ένα παιχνίδι βασανιστηρίων. Το παιχνίδι των σχέσεων. Κατάφερες να αποδεχτείς πως μερικοί είναι απλώς μαλάκες, είσαι δεν είσαι εσύ ξενέρωτη. Τον διαγράφεις τον γλυκούλη από παντού (aka σκέψεις, μην μας πουν και κομπλεξικές) και αρχίζεις και συνηθίζεις το χωρίς. Χωρίς αυτόν. Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν και κάπως πρέπει εσύ να μείνεις. Αρχίζεις τα κάφρικα αστεία του τύπου “Μάλλον με γούσταρε υπερβολικά”, “Πήγε στον Αμαζόνιο να βρει τον εαυτό του”, “Με κρατάει για τον γάμο”. Οι φίλες σου γελάνε και εσύ κλαις. Συμβαίνουν αυτά.

Διάρκεια: 15-άπειρες ημέρες

 

(Φωτογραφία: Studio 021)