Όλοι γνωρίζουμε ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Κανένα προϊόν ομορφιάς και καμιά θεραπεία δεν μπορεί να περιορίσει τα προβλήματα της κακής υγιεινής του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Είναι κυρίως αυτά με τα οποία τρέφεσαι που σε κάνουν να λάμπεις από υγεία. Έχοντας αυτό στο νου, σύμφωνα με την διατροφολόγο Kimberly Snyder, τη συγγραφέα του Recipes for Your Perfectly Imperfect Life είναι μερικές τροφές που ωφελούν την εξωτερική εμφάνιση μας.

To moringa 

Το  δέντρο της moringa θεωρείται ‘Θαυματουργό δέντρο’. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ωμέγα 3. Συμβάλλει στην καταπολέμηση των ερεθισμών και στην παραγωγή και ανάπλαση των κυττάρων. Επίσης, βοηθά το δέρμα να διατηρεί την ελαστικότητά του, μειώνοντας τις πιθανότητες να δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες. Ταυτόχρονα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μόλις  το βάλεις στην διατροφή σου θα παρατηρήσεις αμέσως πόσο καθαρό και νεανικό θα φαίνεται το δέρμα σου.

Με όλα αυτά τα αμινοξέα, βοηθά τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά αλλά και τα νύχια. Η βιταμίνη C και E ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο κρανίο, που συμβάλλει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τους θύλακες της τρίχας.

Το τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι από τις τροφές που αποτοξινώνει, αυξάνει τον μεταβολισμού και καλυτερεύει την κυκλοφορία του αίματος. Όσο λιγότερες τοξίνες, τόσο πιο καλή η ποιότητα του αίματος και του οξυγόνου. Μπορείς να φτιάχνεις φρέσκο τσάι από τζίντζερ ή να το χρησιμοποιήσεις στην μαγειρική σου.

Το μάγκο

Τα μάγκο περιέχει βιταμίνες και μέταλλα. Το δέρμα σου έχει ανάγκη τη βιταμίνη C για να αναπλάσει το κολλαγόνο και να προστατευθεί από τις ακτίνες UV. Ένα ποτήρι χυμού μάγκο προσφέρει όση βιταμίνη C χρειάζεσαι μέσα στη μέρα.

Η βιταμίνη Α βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και ποτάσιο. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να εξουδετερώσουν ελεύθερες ρίζες μέσα στο σώμα και αποτρέπουν την πρώιμη γήρανση.

 Ο κόλιανδρος

Ο κόλιανδρος δεσμεύει και απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα όπως τον υδράργυρο και το μόλυβδο από το σώμα. Η έκθεση σε βαρέα μέταλλα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως φλεγμονές που επιταχύνουν την γήρανση.

Το πικρό πεπόνι

Αν και θεωρείται φαγητό που συμβάλλει στην ομορφιά, δεν το λες και τόσο όμορφο. Μοιάζει με παραμορφωμένο και μπαγιάτικο αγγούρι. Ωστόσο, είναι ένα τροπικό φρούτο με πολλά συστατικά που ελέγχουν το ζάχαρο στο αίμα και την επεξεργασία των σακχάρων. Η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονές που ως αποτέλεσμα έχουν την εμφάνιση ρυτίδων αλλά και την υπερένταση. Γενικότερα, τα πικρά τρόφιμα μειώνουν την επιθυμία για γλυκό και αποτοξινώνουν.

Το κόκκινο φύκι

Το κόκκινο φύκι χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα στην Ιαπωνία, στην Ασία και στην Βόρεια Ευρώπη, στον Δυτικό κόσμο όμως είναι ακόμα άγνωστο. Θεωρείται θαλάσσιο λαχανικό με μεγάλη περιεκτικότητα σε ευεργετικά μεταλλικά στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλα λαχανικά. Έχει βιταμίνες B6, B12, E και Α. Επίσης, είναι πλούσιο σε σίδηρο που προωθεί την υγιή ροή του αίματος και μεταφέρει αυτές τις βιταμίνες στα μαλλιά.

Πηγή: coveteur.com