O ΟΑΣΘ για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι το μόνο μεταφορικό μέσο της Θεσσαλονίκης ως μετρό το 2020. Επειδή κάνει επίσχεση εργασίας, η Κατερίνα -ναι σε μένα αναφέρομαι- εγκλωβισμένη στο σπίτι, αναγκάζεται να “λιώνει” στις σειρές. Είναι όμως και Σεπτέμβρης, καιρός για νέα ξεκινήματα άρα νέες σειρές και έχοντας δει μερικούς πιλότους και κάτι παραπάνω είμαι εδώ να σας πω τι να δείτε.

Atlanta

Ο Donald Glover μετά το «Community» επιστρέφει στη τηλεόραση, στο FX με τη προσωπική σειρά «Atlanta». Σαν άλλος Παπακαλιάτης που δημιουργεί, παίζει, αναλαμβάνει παραγωγή, ο Glover υποδύεται τον Earn. Ο πρωταγωνιστής έχει παρατήσει τις σπουδές του στο Princeton και γυρίζει πίσω στη καθημερινότητα του στην Atlanta της Georgia. Παρακολουθούμε την προσπάθεια του να τα βρει με τη κοπέλα του και μητέρα της κόρης του, ενώ ταυτόχρονα να πετύχει στη μουσική σκηνή μανατζάροντας τον ξάδελφο του Paper Boi με την ομώνυμη επιτυχία. Το πολύ φρέσκο χιούμορ, σε συνδυασμό με τα σκοτεινά ατμοσφαιρικά του στοιχεία, έχει αναδείξει ήδη τη σειρά σε μια ασφαλή επιλογή για το φθινόπωρο. Στήνει από το πρώτο επεισόδιο γερά τους χαρακτήρες καταφέρνοντας σε ένα τριαντάλεπτο όχι μόνο να στους συστήσει αλλά και να νιώσεις οικεία μαζί τους.

image009-800x450

The Good Place

Κωμωδία και καθόλου συνηθισμένη είναι το «The Good Place», με δημιουργό τον Michael Schur που έχει βάλει το όνομα του στο «Saturday Night Live», «The Office», «Parks and Recreation» και «Brooklyn Nine-Nine» (fun fact για όσους έβλεπαν The Office, είναι ο Mose ο περίεργος ξάδελφος του Dwight). Η Eleanor που την υποδύεται η κατ’εμέ άνοστη από τα γεννοφάσκια της Kristen Bell, πεθαίνει και καταλήγει από λάθος στο παράδεισο που όμως δεν λέγεται παράδεισος αλλά good place. Πρέπει λοιπόν να μάθει πώς να είναι καλή προκειμένου να μην την ανακαλύψουν και την στείλουν κάτω στο bad place. Στο ρόλο του “Θεού-ρυθμιστή” της μεταθάνατης κοινότητας είναι ο Ted Danson. Έχοντας κερδίσει θετικές κριτικές, σίγουρα θα γελάσεις και θα προσθέσει το «The Good Place» στη λίστα με τις κωμωδίες σου. Η σειρά φαίνεται πως μόνο καλύτερη θα γίνεται στη πορεία των 13 επεισοδίων της, έχοντας προοπτική να επενδύσει όχι μόνο στους πρωταγωνιστές αλλά και στους δεύτερους χαρακτήρες της, όπως γινόταν εξάλλου και στις υπόλοιπες σειρές που συμμετείχε ο Schur.

the-good-place-tv-show-on-nbc-season-1-canceled-or-renewed

  • Στο «Good Place» δεν μπορείς να βρίζεις οπότε αν το προσπαθήσεις όλα μετατρέπονται αυτόματα σε κάτι πιο εξευγενισμένο δηλαδή “what the fuck =what the fork”

StartUp

Πες μου μια κοπέλα που δεν της αρέσει ο Adam Brody («The O.C») να δούμε τι λάθος έγινε στη παιδική της ηλικία. Αφού το κάνεις αυτό βρες μου έναν άνθρωπο που να μη συμπαθεί τον Martin Freeman. Οι δυο τους λοιπόν βρίσκονται στο «StartUp». Τι είναι το «StartUp»; Έλα μου ντε. Αν δεν είχα διαβάσει νωρίτερα πάντως πέντε πράγματα για τη σειρά νομίζω οτι στο πρώτο επεισόδιο θα καταλάβαινα -100 από τα -10 πράγματα που κατάλαβα. Σου δίνει 10 λεπτά παρουσίασης ποιος είναι τι, και αν το πιάσεις το έπιασες, σε ένα τέταρτο 4 σκηνές σεξ -που θα μπορούσαν να είναι μέχρι και αυτές καλύτερες- και αν εσύ καταλάβεις οτι όλοι ψάχνουν ένα φλασάκι που έχει μέσα χρήματα σε off shore, αλλά θα χρησιμοποιηθούν τελικά για να γίνει ένα “τραπεζικό app”(;), μπράβο. Βάλε και λίγο διεφθαρμένο FBI, και λίγο συμμορίτες, έτοιμη η σειρά. Boring, και να φανταστείτε οτι σιδέρωνα κιόλας. Από ψυχαναγκασμό θα συνεχίσω να τη βλέπω μέχρι να πιάσω το νόημα ή να μετανοήσω (ή για τον Adam).

startup-tv-show-on-crackle-season-1-canceled-or-renewed-590x323

      • Τα 10 επεισόδια κυκλοφόρησαν όλα μαζί στις 6 Σεπτεμβρίου
High Maintenance

Πριν η HBO κλείσει 6 επεισόδια για το Σεπτέμβρη από το «High Maintenance» αυτό ήταν web series στο Vimeo από το 2012. Δημιουργοί είναι ο Ben Sinclair που πρωταγωνιστεί κιόλας, και η γυναίκα του Katja Blichfeld. Η σειρά ακολουθεί τον ανώνυμο προμηθευτή κάνναβης, σε διάφορους πελάτες του στη Νέα Υόρκη. Ξέχνα αυτό που φαντάστηκες, δεν είναι η κλασική “stoner” σειρά που θα δεις με τους φίλους σου και θα γελάς. Κάθε αυτοτελές επεισόδιο τρυπώνει στη ζωή διαφορετικών Νεοϋορκέζων και ο “weed deliveryman” μας είναι η αφορμή για να ξεκλειδώσει ένα κομμάτι της ζωή τους. Must see.

maxresdefault

Easy

Το «Easy» μου θύμισε Woody Allen αλλά αντί για Νέα Υόρκη βρισκόμαστε στο Σικάγο και μιλάμε για σεξ, σχέσεις, τεχνολογία και κουλτούρα. Η σειρά του Joe Swanberg έβγαλε μονομιάς τα επεισόδια της στις 22 του Σεπτέμβρη γιατί “Netflix είσαι”. Το στυλ του Swanberg δημιουγικά είναι ότι ο ηθοποιός παίζει αλλά δεν παίζει, μια προσπάθεια δηλαδή να φαίνεται όλο φυσικό, σχεδόν αυτοσχεδιαστικό. Στη περίπτωση του «Easy» τουλάχιστον απ’τα πρώτα επεισόδια που είδα το σενάριο μοιάζει απλό αφού τελειώνει το τριαντάλεπτο και είσαι κάπως “ναι και;”. Δεν μπόρεσα να βρω το νόημα, νιώθοντας ότι μιλάνε, μιλάνε αλλά δεν οδηγούνται πουθενά. Είναι όμως αυτοτελή με διαφορετικές ιστορίες και ηθοποιούς άρα μοιραία κάποια επεισόδια θα σ’αρέσουν(;). Στην οθόνη σου θα δεις να περνάνε ο Jake Johnson («New Girl»), Emily Ratajkowski (δεν θέλει συστάσεις για τα αγόρια), Aya Cash («You’re the Worst»), Dave Franco, Malin Akerman, Hannibal Buress («Broad City», «30 Rock»), Elizabeth Reaser («Twilight», «True Detective») και πολλούς ακόμα.

screen-shot-2016-09-01-at-10-51-49-am