Είμαστε κάποιοι άνθρωποι που από τον Οκτώβρη μετράμε αντίστροφα για να στολίσουμε το σπίτι. Τον Νοέμβρη ήδη έχουν μπει οι πρώτες χριστουγεννιάτικες πινελιές. Με το που μπει ο Δεκέμβρης τραγουδάμε τα κάλαντα από μέσα μας 24 ώρες το 24ωρο. Γενικά, περιμένουμε αυτές τις γιορτινές μέρες πως και πως. Στον αντίποδα, υπάρχουν οι άνθρωποι που είναι λίγο ”αλλεργικοί” στα Χριστούγεννα. Δεν ανυπομονούν να έρθουν, δεν συμμερίζονται τη χαρά των γύρω τους. Ίσα ίσα ενοχλούνται αρκετά.  Σε αυτό έχει κάποια ανάμειξη και το ζώδιο του κάθε ανθρώπου.

Ας δούμε την σειρά κατάταξης των ζωδίων που μπαίνουν αμέσως στο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Και ποια αργούν ή δεν μπαίνουν και καθόλου!

Καρκίνος

Κάτι λέγαμε παραπάνω για αυτούς που τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον Οκτώβρη. Τρανταχτό παράδειγμα, ο Καρκίνος. Είναι ο πρώτος από όλους τους φίλους του που θα έχει το δέντρο του πλήρως διακοσμημένο. Είναι ο ορισμός του χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Για αυτόν, αυτή είναι πραγματικά η πιο ευτυχισμένη εποχή του χρόνου.

Ταύρος

Όταν έρθει η περίοδος των Χριστουγέννων, επανέρχεται στο να γίνει πάλι παιδί. Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τις διακοπές αυτές αγχωτικές, ο Ταύρος τις θεωρεί ως η μία φορά του χρόνου όπου μπορεί να επιβραδύνει και να διασκεδάσει ξανά.

Λέων

Ο Λέων αγαπά τα παιδιά. Ακόμα κι αν δεν έχει δικά του, θα βρει ένα ξάδελφο ή ανιψιό ή ανιψιά για να το πάει να καθίσει στην αγκαλιά του Αϊ-Βασίλη. Για να ψάξουν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θα ξοδέψει μια περιουσία στο κατάστημα παιχνιδιών για αυτό το παιδί, γιατί για τον Λέων, τα Χριστούγεννα έχουν να κάνουν με τα μικρά παιδιά και το χαμόγελό τους.

Παρθένος

Αγαπάει τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Λατρεύει να βγάζει κεριά με άρωμα διακοπών. Πάνω από όλα, λατρεύει τη διάρκεια του μεγάλου οικογενειακού δείπνου την ημέρα των Χριστουγέννων.

Υδροχόος

Αυτό είναι το πιο συναισθηματικό ζώδιο. Θέλει τα αγαπημένα του πρόσωπα να γνωρίζουν πόσο ξεχωριστά είναι, για αυτό αγαπάει να διαλέγει δώρα – ή να δημιουργεί δικά του, σπιτικά δώρα. Θα περάσει ώρες, ημέρες, εβδομάδες αναζητώντας το τέλειο δώρο. Στην πραγματικότητα, προτιμάει να βλέπει κάποιον άλλον να ανοίγει ένα δώρο παρά να ανοίγει τα δικά του δώρα.

Ιχθύς

Αγαπάει το ψήσιμο μπισκότων αυτές τις μέρες. Λατρεύει να πίνει ζεστή σοκολάτα δίπλα στο στολισμένο δέντρο του. Βασικά, λατρεύει τα Χριστούγεννα για το φαγητό!

Ζυγός

Οι Ζυγοί θεωρούν τα Χριστούγεννα ρομαντικά. Θα παρακολουθήσουν χριστουγεννιάτικες ταινίες και θα ακούσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Θα φιλήσουν κάτω από το γκι. Θα κάνουν βόλτες, κοιτάζοντας τα φωτάκια με το άλλο μισό τους. Θα περάσουν όλο το Δεκέμβριο με την αγάπη τους!

Σκορπιός

Ο Σκορπιός θα εκνευριστεί αν τραγουδήσεις χριστουγεννιάτικες μελωδίες πολύ νωρίς. Αλλά μόλις φτάσει ο Δεκέμβριος, θα μπει κατευθείαν στο christmas mood. Θα στολίσει όλο το σπίτι με φωτάκια. Θα στείλει χριστουγεννιάτικες κάρτες. Θα γιορτάσει όμως τα Χριστούγεννα με τους δικούς του όρους.

Κριός

Όταν ήταν μικρά παιδιά, οι Κριοί αγαπούσαν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Αλλά τώρα που είναι μεγάλοι, η μαγεία έχει ξεθωριάσει. Οι περισσότεροι συγγενείς και φίλοι τους ζουν πολύ μακριά, οπότε δεν συγκεντρώνονται όλοι όπως κάποτε. Τα Χριστούγεννα δεν είναι πλέον τόσο μεγάλο γεγονός στα μάτια τους.

Αιγόκερως

Δεν είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Άγιου Βασίλη, ίσως επειδή του κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας. Καταλήγει πάντα να παίρνει κοινά δώρα Χριστουγέννων και γενεθλίων, γιατί κανείς δεν θέλει να τα χωρίσει σε δύο ξεχωριστές ημέρες. Είναι λογικό όλες αυτές τις μέρες να έχει γκρίνια!

Τοξότης

Θα αλλάξει το σταθμό στο ραδιόφωνο εάν πέσει καταλάθος σε χριστουγεννιάτικο κομμάτι. Δεν είναι ότι μισεί την ημέρα των Χριστουγέννων. Απλώς δεν καταλαβαίνει όλο αυτό το hype!

Δίδυμοι

Τα Χριστούγεννα έρχονται και φεύγουν πάντα πριν να έχουν την ευκαιρία οι Δίδυμοι να προετοιμαστούν για αυτό. Είναι τόσο απασχολημένοι με τη δουλειά που καταλήγουν να αγοράζουν τα δώρα τους την τελευταία στιγμή και να πληρώνουν μια περιουσία. Απολαμβάνουν να βλέπουν την οικογένειά τους και να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί, αλλά μισούν να αδειάσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό στη διαδικασία. Μισούν το πόσο εμπορευματοποιήθηκαν τα πάντα.

featured photo: unsplash.com/@alisaanton