Όλοι πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα ξεχωριστό άτομο, δουλειά και τοποθεσία σε αυτόν τον κόσμο για εμάς. Έχουμε τις δικές μας μοναδικές εμπειρίες όταν ταξιδεύουμε ή μετακομίζουμε σε ένα νέο μέρος. Αλλά, πώς το εξηγούμε όταν πηγαίνουμε σε ορισμένα μέρη που μας φαίνονται λίγο πιο ξεχωριστά; Ή το αντίθετο. Να βρισκόμαστε σε μέρη που να μας κάνουν να αισθανόμαστε τελείως άβολα. Δεν θα ήταν υπέροχο όμως να μπορούσαμε να ξέρουμε ποιο είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσουμε; Ή να εργαστούμε; Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει η αστροχαρτογραφία.

Μπορεί να μην την έχεις ακουστά αλλά η αστροχαρτογραφία είναι ο κλάδος της αστρολογίας που αναγνωρίζει και μελετάει τις εναλλασσόμενες επιρροές που μπορούμε να συναντήσουμε σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Χάρτες

Οι χάρτες της αστροχαρτογραφίας είναι σημαντικά εργαλεία. Περιγράφουν την επίδραση της θέσης των πλανητών σε γωνίες πάνω στη Γη για μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η προσέγγιση αυτή βασίζεται πάνω στην επιρροή που έχει παρατηρηθεί, όπου οι πλανήτες, που προσανατολίζονται γωνιακά ως προς τη Γη, έχουν ιδιαίτερη ισχύ, σε σχέση με αποτελέσματα ή γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτήν.  Το μεγαλύτερο μέρος της αστρολογικής έρευνας έχει μια χρονικά προσδιορισμένη προοπτική. Ο τόπος είναι σαφώς ένα συστατικό. Το γεωγραφικό μήκος και πλάτος επίσης είναι αναγκαία δεδομένα, αλλά η έμφαση ή η πληροφορία που επιθυμούμε να αποσπάσουμε σχετίζεται με το πού και το πότε ένα γεγονός θα αποκαλυφθεί. Με τους χάρτες αυτούς μπορείς να περιπλανηθείς σε ένα «πλανητικό χωριό». Έτσι θα κατανοήσεις τον τύπο της επιρροής ή τα γεγονότα που μπορεί να περιμένεις να συμβούν σε διαφορετικές περιοχές.

Συνοπτικά, ένας τέτοιος χάρτης είναι ένα διάγραμμα που δείχνει σε ποια σημεία, ταυτόχρονα, είναι γωνιακοί οι πλανήτες τη στιγμή της έρευνας.  Θα πρέπει να γνωρίζεις επίσης πως πολλοί πολιτικοί, και στο παρελθόν αλλά και τώρα, έχουν συμβουλευτεί τη χαρτογραφία για να πάρουν σημαντικές αποφάσεις στην καριέρα τους. Μήπως ήρθε η ώρα και εσύ να ψάξεις αυτόν τον κλάδο παραπάνω;
featured photo: unsplash.com/@chrislawton