Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός προστατευτικού ατόμου και ενός ατόμου που έχει ελεγκτική προσωπικότητα; Μπορεί ένα άτομο να είναι χειριστικό, αλλά η ίδια η σχέση να είναι απαλλαγμένη από κακοποίηση;

Υπάρχει ένα ορισμένο επίπεδο ελέγχου που κάποιοι θέλουν να έχουν. Σε μερικούς, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι σε θέση να ελέγχουν τις δικές τους αποφάσεις για τη ζωή και να κάνουν λάθη. Σε άλλους, μπορεί να αισθάνονται ότι δικαιούνται να έχουν τον έλεγχο άλλων ανθρώπων, επειδή θεωρούν ότι τους βοηθούν έτσι. Και τότε έρχονται εκείνοι που ελέγχουν απλώς επειδή είναι διεκδικητικοί και έχουν ισχυρές απόψεις σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να είναι η ζωή. Η ζωή των άλλων.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ εξουσίας και κατάχρησης δύναμης. Οι χειριστικοί άνθρωποι τείνουν να καταπατούν τα δικαιώματα άλλων, συνήθως με συναισθηματικούς τρόπους.

Κοιτάζοντας την αστρολογία και τα χαρακτηριστικά κάθε προσωπικότητας, ξεχωρίζουν τα πιο χειριστικά ζώδια. Ομοίως, η αστρολογία αποκαλύπτει ποια ζώδια είναι παθητικά. Αυτοί ίσως δεν αναγνωρίζουν τις τακτικές ελέγχου των χειριστικών ανθρώπων.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Ο Λέων είναι το πιο χειριστικό από όλα τα ζώδια απλώς και μόνο επειδή πιστεύει ότι ο τρόπος του είναι μονόδρομος. Εάν κάτι πρέπει να γίνει σωστά, θα το κάνει μόνος του. Έχει αυτοπεποίθηση στο έπακρο και δεν φοβάται να εκφράσει τις απόψεις ή τις πεποιθήσεις του. Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη θα συναντηθεί με την οργή ενός Λιονταριού.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Ο Σκορπιός προστατεύει έντονα και ελέγχει ταυτόχρονα όποιον αγαπάει. Τείνει να είναι κτητικός επειδή πιστεύει ότι πρέπει να είναι ο σωματοφύλακας των ανθρώπων που τον ενδιαφέρουν. Θέλει να είναι προστάτης όλων. Απλά κάποιες φορές μπορεί να το παρακάνει.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Ο Αιγόκερως είναι εξαιρετικά πειθαρχημένος. Αυτό μπορεί να τον κάνει να ελέγχει τους άλλους λόγω του ύψους της ευθύνης που αισθάνεται ο Αιγόκερως. Προσπαθεί πάντα να ελέγξει τις καταστάσεις για να αποφύγει το πιθανό χάος.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Ο Ταύρος δεν ελέγχει ακριβώς. Αλλά είναι τόσο πεισματάρης που μερικές φορές μπορεί να αποδειχθεί ότι φέρεται υπερβολικά στους άλλους ανθρώπους. Έχει τις απόψεις και τις πεποιθήσεις του, και δεν θα υποχωρήσει εύκολα. Βλέπει τα πράγματα μόνο με έναν τρόπο και αυτό το βγάζει και στους γύρω του.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Οι Παρθένοι είναι εργατικοί και έχουν πάντα το βλέμμα τους στραμμένο στο έπαθλο. Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει κατά καιρούς να γίνονται ελεγκτικοί. Εάν αποτύχουν από τον δρόμο της επιτυχίας για οτιδήποτε, μπορεί να τρελαθούν. Η αποτυχία δεν είναι επιλογή του εργατικού Παρθένου.

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Ο Κριός είναι τρομερά ανταγωνιστικός οπότε μπορεί να ελέγχει καταστάσεις και ανθρώπους σχετικά με την ηγεσία και τον ανταγωνισμό. Αλλά όταν δεν βρίσκεται σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο Κριός τείνει να μην είναι τόσο χειριστικός με τους άλλους ανθρώπους.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Οι Δίδυμοι δεν ελέγχουν υπερβολικά τους άλλους. Αν ελέγξουν κάτι, θα είναι στη δική τους ζωή. Έχουν μια δυναμική προσωπικότητα με την έννοια ότι έχουν δύο πολύ διαφορετικές πλευρές. Με αυτήν την αντικρουόμενη και ενδιαφέρουσα φύση, είναι εύκολο για αυτούς να χαθούν στη λήψη αποφάσεων. Αυτό τους κάνει να μην μπορούν να ελέγξουν πολλές καταστάσεις.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Οι Καρκίνοι είναι πολύ συντονισμένοι με τα συναισθήματά τους. Αγαπούν τους ανθρώπους που συναναστρέφονται με ισχυρούς δεσμούς. Αυτό μπορεί να τους κάνει χειριστικούς, αλλά μακροπρόθεσμα, ο Καρκίνος προτιμάει οι άνθρωποι που αγαπούν να είναι οι αληθινοί εαυτοί τους.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Οι Ζυγοί ελέγχουν μόνο με την έννοια ότι δεν θέλουν να είναι μόνοι. Μπορεί να είναι το άτομο που πείθει τον καθένα να περάσει καλά, αλλά δεν θα προσπαθήσει να ελέγξει ορισμένες πτυχές της ζωής κάποιου. Θέλει να διασκεδάζει στη ζωή του, και αυτό απαιτεί παρορμητικότητα και ευελιξία. Όχι έλεγχο.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Ο Υδροχόος είναι πιο συντονισμένος με τον εαυτό του και τα πνευματικά του θέματα και δεν προσπαθεί να ελέγξει άλλους ανθρώπους. Μερικές φορές, δεν δίνει ούτε προσοχή σε άλλους ανθρώπους. Αυτό δεν το κάνει με υποτιμητικό τρόπο, περισσότερο με την έννοια ότι είναι τόσο απορροφημένος σε άλλα θέματα που τα βρίσκει πιο ενδιαφέροντα. Είναι κοινωνικός και προτιμά να ακούει τις απόψεις των φίλων του παρά να τις αλλάξει.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Οι Ιχθείς είναι εραστές, όχι μαχητές. Δεν προσπαθούν να ελέγξουν. Προτιμάνε απλώς να πάνε με την ροή και να πάρουν τη ζωή όπως έρχεται. Επικεντρώνονται περισσότερο στην εμπειρία της ζωής για το τι είναι και όχι για το τι θα μπορούσε να είναι. Συχνά βρίσκονται στον δικό τους μικρόκοσμο, και με αυτήν τη νοοτροπία, τείνουν να μην δίνουν καν προσοχή σε αυτά που λένε άλλοι.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Ο Τοξότης λατρεύει την ελευθερία του. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην δεθεί ποτέ ούτε να ελεγχθεί από κανέναν. Έτσι, με τη σειρά του, δεν θέλει να ελέγχει κανέναν. Απλά δεν είναι στη φύση του.

featured photo: unsplash.com/@isaiahrustad