Αν ξεκίνησες τώρα να ασχολείσαι με τα ζώδια, τότε σίγουρα κατάλαβες πολύ γρήγορα πως έχει πολλά περισσότερα η αστρολογία εκτός των ημερήσιων προβλέψεων. Χρειάζεται να καταλάβεις το ζώδιό σου που αποτελεί έναν πυρήνα της προσωπικότητας και να κατανοήσεις τα πάντα γύρω από αυτό. Ψάξε τον ωροσκόπο και τον αστρολογικό σου χάρτη και μάθε πώς η στιγμή της γέννησής σου επηρέασε το ζώδιό σου.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι κάποια ζώδια είναι παρορμητικά, άλλα είναι σταθερά και άλλα μεταβλητά. Για να σε βοηθήσουμε καλύτερα να τα κατανοήσεις όλα αυτά, τα χωρίσαμε στις τρεις κατηγορίες. Η ποιότητα του κάθε ζωδίου μας δίνει επιπλέον πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του και τον τρόπο που αντιδρά στις καταστάσεις.

Παρορμητικά ζώδια είναι ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Ζυγός και ο Αιγόκερως

Τα τέσσερα ζώδια που ανήκουν στον παρορμητικό σταυρό είναι κάτι σαν τους «εκκινητές» του ζωδιακού. Είναι εκείνοι που παρακινούν περισσότερο τον εαυτό τους και συνεχώς θέλουν ροή και κίνηση στη ζωή τους. Τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο, όμως το κάθε ένα από αυτά τον θέλει σε διαφορετικό τομέα της ζωής του. Ο Καρκίνος στα ερωτικά του, ο Κριός θέλει να έχει ηγετικό ρόλο, ο Ζυγός θέλει να έχει ισορροπία στη σχέση του και ο Αιγόκερως επιθυμεί να κατακτήσει τον υλικό κόσμο.

Σταθερά ζώδια είναι ο Ταύρος, ο Λέων, ο Σκορπιός και ο Υδροχόος

Ενώ τα Παρορμητικά ζώδια συμβολίζουν την αρχή, τα Σταθερά αφορούν τις περιόδους που ακολουθούν. Είναι η στιγμή που μετά τη δυναμική εκκίνηση, έρχεται η ηρεμία και δε φαίνονται σημάδια αλλαγής στον ορίζοντα. Τα τέσσερα παραπάνω ζώδια είναι οι σταθεροί και οι υπομονετικοί του ζωδιακού. Ο Ταύρος είναι γνωστός για την αφοσίωσή του στους αγαπημένους του, ενώ ο Σκορπιός παρόλο που είναι πεισματάρης, δε χάνει ποτέ την εμπιστοσύνη του στους άλλους. Τα Σταθερά ζώδια είναι πιθανό να μην τα πάνε τόσο καλά με τα μεταβλητά καθώς δεν είναι λάτρεις της αλλαγής.

Μεταβλητά ζώδια είναι ο Δίδυμος, ο Τοξότης, ο Παρθένος και ο Ιχθύς

Τα ζώδια αυτά προετοιμάζουν το έδαφος για τις αλλαγές που έρχονται και δίνουν ουσιαστικά τη σκυτάλη στα Παρορμητικά. Ευημερούν σε αυτή τη μεταβλητή κατάσταση και συνήθως αφήνουν τις καταστάσεις να τους παρασύρουν. Συχνά αγκαλιάζουν την αλλαγή και λατρεύουν τις φιλοσοφικές συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν αντίθετη άποψη. Μπορεί κάποια στιγμή να γίνουν αναποφάσιστοι όμως αυτό συμβαίνει γιατί βλέπουν όλες τις οπτικές και τις «ζυγίζουν» πριν αποφασίσουν.

Featured Photo: Unsplash / Anastasia Dulgier