Ψάχνεις τρόπους να νικήσεις την αϋπνία σου; Ήρθε η ώρα να μάθεις κάποιες συμβουλές από 6 celebrities. Από ό,τι φαίνεται, κι εκείνοι έχουν αποκτήσει μία βραδινή ρουτίνα που είτε περιλαμβάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο, είτε διαλογισμό ή ακόμα και το να κλείσουν εντελώς το κινητό τους. 

Jennifer Aniston

EOnline

Η Jennifer έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για τις αϋπνίες της. Σε συνέντευξή της μάλιστα έχει αναφέρει όλα όσα κάνει πριν πέσει για ύπνο. 

“Το πιο σημαντικό είναι να κοιμηθώ με το κινητό μου στην απέναντι πλευρά του δωματίου. Αυτό είναι κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ. Επίσης, κάτι πολύ βοηθητικό είναι ο διαλογισμός ακόμα και για πέντε λεπτά. Υπάρχουν διάφορες στάσεις στη yoga που βοηθούν στη χαλάρωση. Το μεγαλύτερο μυστικό ωστόσο είναι το ότι κλείνω τις ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και τα φώτα, ιδανικά μία ώρα πριν κοιμηθώ.”

 Oprah Winfrey

Britannica

 Όσο κι αν η Aniston ήταν τελείως αντίθετη, η Oprah προτιμά ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές, κοιμάται κατά τη διάρκεια του μπάνιου, το οποίο πλέον παρομοιάζει με τελετουργία.

“Λατρεύω την εμπειρία του μπάνιου: τζελ, αφρόλουτρα, κρύσταλλοι, άλατα και γάλα λεβάντας.”  

Sheryl Sandberg

forbes.com

Η Γενική Διευθύντρια Επιχειρήσεων της Facebook και συγγραφέας του Lean In, έχει τον ύπνο σαν προτεραιότητά της. Φεύγει από το γραφείο στις 17:30 κάθε μέρα, όση δουλειά κι αν αφήνει πίσω της και γυρίζει στο σπίτι και την οικογένειά της. Η ίδια ωστόσο έχει παραδεχτεί ότι δεν έχει καταφέρει να κόψει τη συνήθεια του να κοιτάει το email της από το σπίτι. 

Κάθε μέρα πηγαίνει στο γραφείο γύρω στις 7. Τι την κάνει πιο παραγωγική; Ο ύπνος φυσικά. Πώς τα καταφέρνει; Κλείνει το κινητό της αφού πρώτα δει όλα τα email από τη δουλειά. “Πολλές φορές η έλλειψη ύπνου κάνει τους ανθρώπους πιο αγχωμένους, ευέξαπτους και μπερδεμένους,” έχει αναφέρει. 

Gwyneth Paltrow

forbes.com

Η γνωστή ηθοποιός έχει δηλώσει πως η έλλειψη ύπνου είναι αυτή που οδηγεί στα περισσότερα προβλήματα υγείας. “Ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην ενέργειά μας και πρέπει να είναι προτεραιότητά μας.” Ο τρόπος ζωής που ακολουθεί δεν έχει μόνο να κάνει με το καλό φαγητό αλλά και με τον καλό ύπνο: τουλάχιστον 7 με 8 ώρες ύπνου τη μέρα. Ειδικά μπορεί να γίνουν και 10.

Το μυστικό της; Κλείνει το κινητό, το laptop και την τηλεόραση, δεν τρώει τίποτα πριν κοιμηθεί, απολαμβάνει ένα χαλαρωτικό μασάζ και χρησιμοποιεί ειδικά μαξιλάρια. 

Michelle Obama

Metro

Ήξερες ότι κάθε βράδυ ο Barack πηγαίνει τη γυναίκα του για ύπνο, για να βεβαιωθεί ότι κοιμάται καλά; “Θα κλείσει τα φώτα, θα μου δώσει ένα φιλί και απλώς θα μιλήσουμε,” αναφέρει η ίδια. 

Αυτό έχει περισσότερο να κάνει με τη δική του βραδινή ρουτίνα. Όταν ο Barack ήταν Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει δηλώσει ότι δούλευε μέχρι νωρίς το πρωί. Έτρωγε μαζί με την οικογένειά του και μετά δούλευε για τις επόμενες 4 με 5 ώρες. 

Σύμφωνα με τη Michelle, τα ίδια κάνει και η κόρη τους Malia και μένει ξύπνια μέχρι αργά. Ευτυχώς η Michelle κοιμάται εύκολα. 

“Δεν μπορώ να μείνω ξύπνια. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που δεν μπορώ να διαβάσω. Μένω ακίνητη και πριν το καταλάβω κοιμάμαι. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ με τον ύπνο είναι το ότι μπορεί να ξυπνήσω και στις 4 το πρωί, καθώς σκέφτομαι όλα όσα πρέπει να κάνω.”

Rita Ora

6 hacks για την αϋπνία όπως τα μοιράστηκαν celebrities
TheHairStyler.com

Ο ύπνος αποτελεί κάτι σημαντικό και για τη Rita Ora. “Πάντα κοιμάμαι από την πλευρά του κρεβατιού που είναι πιο κοντά στην πόρτα.”

Το κρεβάτι της θα πρέπει να είναι έτοιμο με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ακόμα κι αν αποφασίσει να κοιμηθεί το μεσημέρι. Πάντα ταξιδεύει με ένα μαξιλάρι λεβάντας, ένα κερί, μία κουβέρτα και ένα μπουκάλι ροδόνερο.

Πηγή: stylist.co.uk

featured image: RTL Boulevard