Η τελεια ζυμη πιτσας

Η Μίκα Χατζηδάκη (@mikatsοu) είναι Δίδυμος με ωροσκόπο Λέων. Γεννήθηκε και ζει στο Χαλάνδρι με τον σκύλο της. Βρέθηκε για 13 χρόνια στον χώρο της διαφήμισης, από τα οποία, τα τελευταία 7 ως creative director.  Η τελευταία διαφημιστική που δούλευε έκλεισε και μαζί έκλεισε και ο κύκλος αυτός για εκείνη.

Κουβαλάει σαν κληρονομιά πολλούς φίλους και ένα χρυσό Ερμή που  πλέον διακοσμεί την κουζίνα της (μέσα βάζει φρούτα). Έκανε ένα χρόνο διακοπές και τώρα ξεκινάει δικιά της εταιρία με την φίλη της την Κατερίνα. Έχει 7 τατουάζ. Αγαπάει την φωτογραφία, το σινεμά, τη μουσική, τους φίλους της, τον χορό, την Πάρο, τα ρούχα, τα ταξίδια και όταν τρώει παγωτό βαζει μέσα πατατάκια.

Η Μίκα ανεβάζει μπόλικα φαγητά στο instagram, έτσι της ζητήσαμε την αγαπημένη της συνταγή πίτσας και προσπαθήσαμε να την φτιάξουμε εμείς.

ΜίκαΗ ζύμη: Ρίχνουμε σε μίξερ 4 κούπες αλεύρι για ζύμη, 1 μαγιά σε σκόνη, μια κουταλιά αλάτι, 2 κουταλιές λάδι και με την ίδια κούπα όσο τα ανακατεύουμε στο μίξερ προσθέτουμε περίπου μιάμιση κούπα χλιαρό νερό μέχρι να δέσει η ζύμη. Την βάζουμε σε ένα δοχείο και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα περίπου για μια ώρα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βάζουμε σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά λίγο λάδι. Προσθέτουμε 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα ροδέλες και λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τα αφήνουμε να δέσουν. Μετά προσθέτουμε μπέικον κομμένο σε ροδέλες και μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε λίγη γραβιέρα [μισή χούφτα]. Αφαιρούμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε λίγο τυρί στη ζύμη και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα. Πάνω απο το μείγμα προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρί και κομμένο σαλάμι Ιταλίας σε ροδέλες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 και τοποθετούμε την πίτσα για περίπου 25-30'.

 
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *