Pizza με προσούτο, μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών

Τώρα που κρύωσε λίγο ο καιρός, υπάρχει πιο αγαπημένο comford food από τη πίτσα; Ειδικά όταν αυτή ψήνεται στο φούρνο σου και είναι υγιεινή και yummy ταυτόχρονα; Πιστεύουμε πως όχι. Δοκίμασε και εσύ τη παρακάτω συνταγή που μας μάγεψε και κάτι μας λέει πως οι γείτονες θα σου χτυπήσουν το κουδούνι να ρωτήσουν τι μυρίζει τόσο υπέροχα.

Θα χρειαστείς:

250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη για πίτσα

μισό κιλό άγρια μανιτάρια

μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα και κομμένα

90 γραμμάρια προσούτο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 1/2 φλυτζάνι τυρί προβολόνε

200 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

2 κουταλιές βούτυρο

μισό φλυτζάνι φρέσκα μυρωδικά (όπως θυμάρι και βασιλικό)

αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάς ζεσταίνοντας καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτοντας 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρεις καλά τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και τους βάζεις αλατοπίπερο. Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μισό, προσθέτεις το σκόρδο, τα μυρωδικά και το βούτυρο και ψήνεις για 5 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας προσεκτικά.

Σε ένα μπολ ανακατεύεις τα λαχανάκια Βρυξελλών με 1 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι για να νοστιμίσουν.

Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνεις χαρτί ψησίματος και βάζεις τη ζύμη της πίτσας αφού την έχεις ανοίξει για να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται. Ραντίζεις με λιγο βούτυρο, προσθέτεις τη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια, τα λαχανάκια, το προβολόνε και τέλος το προσούτο. Ψήνεις για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και απολαμβάνεις.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.