Ό,τι καλό κάνεις σου επιστρέφεται, λένε. Θα κάνεις καλό στο κάρμα σου, λένε… και μπλα μπλα μπλα. Εγώ θα σου πω ότι απλά θα νιώσεις καλύτερα. Είναι τρεις μικρές καλές πράξεις που θα τις κάνεις κάθε μέρα, χωρίς κόπο και χρόνο. Έτσι απλά για να δώσεις μια μικρή βοήθεια σ΄ αυτόν που σε χρειάζεται και να βάλεις το λιθαράκι σου για να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Και τώρα άκουσε προσεχτικά:

  1. Δώσε φαγητό στον άστεγο της γειτονίας σου: Ή νερό, ή ρούχα, ή μια κουβέρτα να ζεσταθεί. Μάθαμε να έχουμε «πολλά» και να μην σκεφτόμαστε ότι υπάρχει κόσμος που δεν έχει ούτε τα βασικά. Κάτι που είναι αχρείαστο σε εμάς είναι πολύ χρήσιμο σε κάποιον άλλο. Την επόμενη φορά που θα πας να πετάξεις φαγητό θυμήσου να το προσφέρεις σε κάποιον που το χρειάζεται.
  2. Δώσε τη θέση σου στο λεωφορείο: Στην γιαγιά που δεν μπορεί να στηριχτεί στα πόδια της, στον παππού που κρατάει μπαστούνι, στην έγκυο που είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιήσει συγκοινωνία. Είναι και θέμα σεβασμού, δε θα πάθεις τίποτα να σταθείς και λίγο!
  3. Δώσε φαγητό και νερό στα αδέσποτα της γειτονίας σου: Ναι, ναι. Και τα αδέσποτα χρειάζονται λίγη φροντίδα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους βάλεις λίγο νερό και λίγο φαγητό από το περίσσευμά σου. Και πίστεψε με τα τρώνε όλα!!