Πέτρος Αμπαδιωτάκης.  Designer . Nέος και ταλαντούχος . Μιλά στο Savoir Ville για το design, τα projects και τις πηγές έμπνευσής του.

INSITE architect.lab https://www.behance.net/gallery/16412821/INSITE-architect-lab
INSITE architect.lab
https://www.behance.net/gallery/16412821/INSITE-architect-lab
Ο Πέτρος στο design αγαπά τα πάντα. «Το design μας εξυπηρετεί, μας αλλάζει τη διάθεση, αλλά κυρίως  μας κάνει ξεχωριστούς. Αντικατοπτρίζει την ταυτότητα και την αισθητική μας και επισημαίνει τι είναι σημαντικό για εμάς και τι όχι. To design, μπορεί ακόμα να είναι πηγή έμπνευσης μέσα στη μέρα και σίγουρα η αφορμή αναζήτησης νέων εικόνων.»   Για τον ίδιο,  το design διαχωρίζεται στο Interior Design,  στο Fashion Design και το Graphic Design. «Αναμειγνύοντας αυτά τα τρία γεννιέται το επιθυμητό αποτέλεσμα σε κάθε project. Η αλληλεπίδραση τους καταφέρνει πάντα να με κερδίσει.»   Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν τα projects σου; Υπάρχουν κάποιες συνθετικές αρχές με βάση τις οποίες σχεδιάζεις;   «Το κριτήριο της αισθητικής είναι πρωτεύον για μένα. Η αρμονία, η πρακτικότητα – άνεση και σίγουρα οι minimal γραμμές είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά στοιχεία που προσπαθώ να έχουν τα έργα που συνθέτω. Το interior, το graphic και το fashion design εμπλέκονται σε κάθε ένα από τα έργα αυτά. Αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που -άμεσα ή έμμεσα- εμπεριέχει στοιχεία και από τα τρία είδη σχεδιασμού.   Μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής μου ο χώρος της μόδας. Η μόδα για εμένα αποτελεί την αφετηρία.»  
H αφίσα του Π. επιλέχθηκε και παρουσιάσθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. http://grdmagazine.gr/mousio-mpenaki/
H αφίσα του Π. επιλέχθηκε και παρουσιάσθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.
http://grdmagazine.gr/mousio-mpenaki/
     Ποιο είναι το δυσκολότερο project που έχεις σχεδιάσει και ποιο το αγαπημένο σου;   «Αγαπάω κάθε καινούριο project μου, είτε πρόκειται για έναν ωραία διαμορφωμένο χώρο, είτε πρόκειται για μια καλά σχεδιασμένη καρέκλα, είτε –ακόμα- για ένα ρούχο. Δίνω πολλή αγάπη σε ό,τι σχεδιάζω. Άλλωστε, δεν θα άξιζε τίποτα λιγότερο…   Από όλα, ίσως αυτό που με έβαλε περισσότερο σε σκέψεις ήταν η συμμετοχή μου σε ανοιχτό, παγκόσμιο διαγωνισμό για το λογότυπο των ελληνικών προϊόντων ( δηλαδή το σήμα που φέρει κάποιο προϊόν στη συσκευασία του όταν παράγεται στην Ελλάδα).Εκεί, ήρθα αντιμέτωπος με πολλές σκέψεις και προβληματισμούς. Είχα να απαντήσω μέσα μου σε πολλά ερωτήματα που αφορούσαν την ταυτότητα της χώρας μας,  τους  ίδιους τους Έλληνες, την επαφή τους με την τέχνη και άλλα πολλά… Ίσως, γι αυτό αρχικά με φόβιζε η ιδέα του να συμμετέχω.»   Αγαπημένο όλων project του Πέτρου είναι το project Parallel Lines, μια καρέκλα που σχεδιάστηκε για διαγωνισμό του ΙΚΕΑ και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. 3  

«Η προσωπικότητά και ο χαρακτήρας μου αντικατοπτρίζονται στα έργα μου.

Είναι όλα 100% Πέτρος. Αν δεν μου αρέσει κάτι, δεν το κάνω. Τόσο απλά…»

Parallel Lines / Armchair: https://www.behance.net/gallery/16024021/Parellel-Lines-armchair-chair
Parallel Lines / Armchair:
https://www.behance.net/gallery/16024021/Parellel-Lines-armchair-chair
«Νομίζω πως όλοι, όταν βλέπουν τα έργα μου, καταλαβαίνουν την μανία – αγάπη μου για τις καρέκλες!   Άλλη μια αγαπημένη μου καρέκλα, λοιπόν, ήταν η  GYPSY CHAIR . Η ίδια αγαπήθηκε πολύ και έγινε η αφορμή μιας πρότασης για συμμετοχή σε ανοιχτό παγκόσμιο διαγωνισμό. Η πρόταση αυτή αισθάνθηκα ότι ήταν η ανταμοιβή μου…»
Gypsy Chair https://www.behance.net/gallery/15498809/-gypsy-Chair
Gypsy Chair
https://www.behance.net/gallery/15498809/-gypsy-Chair
Τι θεωρείς ότι «λείπει» από το design στη χώρα μας;   «Η Ελλάδα έχει σπουδαίους σχεδιαστές, συχνά  πρωτοπόρους στον χώρο. Αυτό που της λείπει αφορά το κομμάτι της παραγωγής προϊόντων. Αγαπώ το design των Ελλήνων σχεδιαστών. Ίσως, βέβαια,  αγαπώ λίγο περισσότερο αυτό των Σκανδιναβών. Οι σκέψεις και οι ιδέες τους είναι για μένα αριστουργηματικές. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που θα άφηνα την Αθήνα και την Ελλάδα για τη Σουηδία.»
Λογότυπο για την εταιρεία Bee Tranouli https://www.behance.net/gallery/19864273/Bee-TRANOULI-Fashion-Designer-(Brand-Name)
Λογότυπο για την εταιρεία Bee Tranouli
https://www.behance.net/gallery/19864273/Bee-TRANOULI-Fashion-Designer-(Brand-Name)
  Ο Πέτρος γεννήθηκε στα Χανιά. Εκεί ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την τέχνη και τη μαγεία της. Καλλιτεχνικές ανησυχίες είχε από πολύ μικρός . Η μητέρα του ήταν αυτή που τον παρότρυνε να καλλιεργήσει το ταλέντο του. Σπούδασε στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης  και σχεδιασμού αντικειμένων της Αθήνας, ενώ αργότερα ασχολήθηκε με την ενδυματολογία θεάτρου και τη σκηνογραφία. ( Αν μπορούσε να σπουδάσει τα πάντα γύρω από την τέχνη θα το έκανε).   Ο μεγαλύτερος στόχος του είναι να εργασθεί ως art director σε κάποιο από τα περιοδικά μόδας που λατρεύει.   Αν αγαπά περισσότερο τα Χανιά ή την Αθήνα; Ιδανικά θα ήθελε τα αγαπημένα του πρόσωπα από τα Χανιά να βρίσκονται μαζί του στην αγαπημένη του πόλη… την Αθήνα!     Το portfolio του Πέτρου μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.behance.net/-PetrosAbadiotakis