Ο Peter Pilotto και ο Christopher De Vos απαρτίζουν τη σχεδιαστική ομάδα που βρίσκεται πίσω από το γνωστό (ομώνυμο του πρώτου) brand. Ο Peter Pilotto ξεκίνησε τη λειτουργία της εταιρίας το 2007, με τον De Vos να εργάζεται εκεί part time. Το 2008 όμως, ο δεύτερος που μέχρι πρότινος εργαζόταν για τη Vivienne Westwood, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ήδη καταξιωμένη εταιρία της και να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην  εξέλιξη του νέου brand. H εταιρία του P. Pilotto, που πλέον ανοίγεται σε 49 χώρες, κέρδισε εξ’ αρχής άμεση αναγνώριση και πολύ γρήγορα διασφάλισε τους αγοραστές της.

Peter Pilotto The playful elegance! savoirville (1)

Οι δυο σχεδιαστές αποφοίτησαν μαζί από το ‘’Royal Academy of Fine Arts’’ της Αμβέρσας. Παρόλο που έχουν διαφορετικά υπόβαθρα, μιας και ο ένας ήταν από μικρός στον κόσμο της μόδας λόγω της ενασχόλησης των γονιών του και ο άλλος ουδεμία σχέση είχε, κατάφεραν να συγκεντρώσουν μαζί την αγάπη τους για τη μόδα και τα υφάσματα και σε συνδυασμό με τα ασυνήθιστα prints και τα ανάγλυφα σχέδια που είθισται να χρησιμοποιούν, καθώς και το όραμα του Pilotto στο οποίο η κομψότητα και το στυλ περικλείουν ένα φουτουριστικό στοιχείο που εξελίσσεται συνεχώς, κατάφεραν να φτάσουν ψηλά το νέο brand. Ο Pilotto δουλεύει κυρίως με τα prints και τα περίεργα υφάσματα, ενώ ο De Vos επικεντρώνεται περισσότερο στη σιλουέτα. Παρά το γεγονός ότι εστιάζουν ο καθένας σε μεμονωμένα διαφορετικές πτυχές του σχεδιασμού, αυτό δεν τους αποτρέπει από το να έχουν  μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους αλλά και το υπέρτατο αποτέλεσμα.

Peter Pilotto The playful elegance! savoirville (2)

Peter Pilotto The playful elegance! savoirville (3)

Ο Peter Pilotto  επιλέχθηκε από το Style.com ως ένα από τα 10 πιο ελπιδοφόρα ταλέντα για το 2008, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των Μ.Μ.Ε. Η εταιρία έχει καταγραφεί ως μια από τις λίγες οι οποίες επηρεάζονται από τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και αυτό αντικατοπτρίζεται στις εκάστοτε συλλογές τους. Έχει στο ενεργητικό της μια σειρά από συνεργασίες όπως Target, Kipling, Lisa Marie Fernandez, Nicholas Kirkwood κ.α.