Αυτή η κόκκινη πόρτα. Κόκκινη για μένα, ίσως μπλέ για σένα. Αυτή είναι η πόρτα της ευτυχίας.

Η πόρτα της ευτυχίας

Στην ζωή σου θα χρειαστεί να ανοίξεις πολλές από δαύτες. Δεν θα είναι όλες ευτυχισμένες, ξέρεις. Όμως όλες θα οδηγούν σε μια άλλη που θα σε φέρει πιο κοντά στην ευτυχία απ’ ότι νόμιζες. Το ωραίο με αυτές τις χρωματιστές πόρτες είναι πως έχεις πολλές επιλογές. Επιλογές που κάνεις μόνος σου ή και με λίγη βοήθεια από κοντινά σου πρόσωπα, εισχωρώντας στο υποσυνείδητό σου. Όπως και να έχει, την ευθύνη την παίρνεις μόνο εσύ.

Να διαλέγεις τα χρώματα. Καμία πόρτα μαύρη ή γκρι δεν οδηγεί σε καλό. Δεν ξέρω να σου πω που το στηρίζω αυτό. Πες το διαίσθηση ή στερεότυπο.

Άνοιξε την πόρτα που έχεις μπροστά σου, προχώρα στο άγνωστο και ρίξε μια γρήγορη ματιά γύρω σου. Ξέρεις λίγο παραπάνω το τι θέλεις απ’ την ζωή σου; Έχεις προχωρήσει μπροστά μεν, αλλά πόσο; Υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα, σαν εσένα, που ανοίγουν πόρτες θαρραλέα και που δείχνουν σαν να μη φοβούνται αυτό που κρύβει πίσω της κάθε πόρτα. Εκείνοι που απλώς δοκιμάζουν μέχρι να φτάσουν εκεί που πραγματικά θέλουν και είναι ευτυχισμένοι.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που κάθονται πίσω από κάθε πόρτα για ώρες, μέρες, μήνες. Δεν είναι σίγουροι για το αν πρέπει να επιλέξουν αυτήν την πόρτα, φοβούνται. Το χειρότερο με αυτούς όμως, δεν είναι το ότι είναι αναποφάσιστοι στη ζωή τους, αλλά το ότι όταν επιτέλους αποφασίζουν να ανοίξουν την χρωματιστή αυτή πόρτα και να μπουν μέσα για την επόμενη, το μετανοιώνουν και ψάχνουν πως να ανοίξει ώστε να γυρίσουν πίσω. Δεν είναι έτσι όμως με τις επιλογές. Δεν μπορείς να τις ξε-κάνεις, πρέπει απλά να κρατάς ότι καλύτερο μπορείς από το δωμάτιο που είσαι. Το να γυρνάς στο παρελθόν σου και να προσπαθείς να ξεφύγεις από το παρόν σου, σε κάνει να μην προχωράς. Να κάνεις άσκοπα βήματα και κύκλους. Κανείς δεν το θέλει αυτό.

Σε κάθε δωμάτιο λοιπόν που θα μπαίνεις, σε κάθε πόρτα που θα ανοίγεις, θα παίρνεις και κάτι. Μέσα από αυτές σου τις επιλογές θα γίνεσαι ένα τσακ πιο ευτυχισμένος. Τα μικροπράγματα κάνουν την διαφορά, ξέρεις. Και όσες περισσότερες πόρτες ανοίξεις, όσες περισσότερες θαρραλέες επιλογές κάνεις, τόσα περισσότερα μικρά κομμάτια ευτυχίας θα πάρεις. Έτσι, θα χτίσεις τον δικό σου πύργο ευτυχίας με τις πόρτες που άνοιξες και τα μικροπράγματα που πήρες από κάθε μια.