Το να λείπουν διακοσμητικά στοιχεία από το μπάνιο, είναι κάτι συνηθισμένο. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι περισσότεροι θεωρούσαμε ότι είναι ένα λειτουργικό δωμάτιο, οπότε μέσα σε αυτό τοποθετούσαμε οτιδήποτε θεωρούταν απαραίτητο, για να μας εξυπηρετεί στις προσωπικές μας ανάγκες.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα γενικότερο ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, ενώ έχει παρατηρηθεί αύξηση σε πωλήσεις ειδών που προορίζονται για τη διακόσμηση του μπάνιου. Φαίνεται ότι εκτός από τα απολύτως απαραίτητα, έχει υπάρξει μία νέα ανάγκη, αυτή του bathroom design. Αυτός είναι ένας συνηθισμένος ορισμός άλλωστε, το οποίον πληκτρολογούν οι χρήστες των social media για να αντλήσουν έμπνευση για νέα trends που αφορούν το decor του μπάνιου.

Αν έχεις διάθεση για αλλαγές και ψάχνεις για πρωτότυπες ιδέες που θα μεταμορφώσουν το μέχρι σήμερα “βαρετό” σου μπάνιο, είσαι στο σωστό μέρος. Ψάξαμε και βρήκαμε πέντε design tips, λεπτομέρειες που όμως θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Τοποθέτησε τεχνητά ή αληθινά φυτά

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ωραία επίδραση έχουν τα φυτά στη ψυχολογία μας. Εκτός από το να στολίζουν τα μπαλκόνια και τον κήπο μας, πλέον μπαίνουν δυναμικά στους εσωτερικούς μας χώρους και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί πολύ. Ήρθε η ώρα να βάλεις ένα φυτό, μεγάλο ή μικρό, αληθινό ή τεχνητό, σε όλους τους χώρους του σπιτιού σου, ακόμη και στο μπάνιο. Η διακόσμηση του μπάνιο δεν είναι εύκολη υπόθεση, πρέπει να προσθέσεις λεπτομέρειες που να εναρμονίζονται με το χώρο και με τη χρήση του. Για αυτό το λόγο η προσθήκη ενός φυτού είναι μία ασφαλής προσθήκη, που θα προσδώσει μία αίσθηση πολυτέλειας και ηρεμίας στο χώρο.

Στις ταπετσαρίες λέμε ναι

Η προσθήκη μίας ταπετσαρίας στους τοίχους μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση μίας μεγάλης αλλαγής. Παρ ‘όλα αυτά το πλεονέκτημα είναι ότι πλέον υπάρχουν αρκετές οικονομικές προτάσεις, με τις οποίες μπορείς να καταφέρεις υπέροχα αποτελέσματα. Αν το μπάνιο σου φαίνεται μονότονο, οι τοίχοι βαρετοί και τα πλακάκια πολύ απλά, τότε ήρθε η ώρα να προσθέσεις μία ταπετσαρία και να δεις το χώρο να μεταμορφώνεται ριζικά. Επίσης, δεν είναι μία δεσμευτική αλλαγή, ούτε έχει μεγάλο κόστος, αντίστοιχο με το να έκανες από την αρχή ανακαίνιση.

 Πρόσθεσε ένα αρωματικό diffuser 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Jo Malone London (@jomalonelondon)

Τα αρωματικά diffuser είναι μία κομψή προσθήκη στη διακόσμηση κάθε χώρου. Προσφέρουν αισθητική στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα αρωματίζουν υπέροχα την ατμόσφαιρα. Δύο θετικά σε ένα λοιπόν, τα οποία χρειάζεσαι σίγουρα και στο μπάνιο σου. Στην αγορά θα βρεις από luxury επιλογές έως αρκετά οικονομικές. Ό,τι και να προτιμήσεις στο τέλος να είσαι σίγουρη πως θα έχεις αναβαθμίσει τη διακόσμηση του μπάνιου και θα είσαι ήσυχη όσον αφορά τις “άσχημες” μυρωδιές.

Τοποθέτησε τις σωστές πετσέτες

 
View this post on Instagram
 

A post shared by H&M HOME (@hmhome)

Οι πετσέτες μπορούν να “καταστρέψουν” ή να απογειώσουν το design του μπάνιου σου. Αν μέχρι σήμερα το μόνο που σε ένοιαζε είναι να είναι καλής ποιότητας και απορροφητικές, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Φαντάσου να έχεις προσθέσει σε ένα μπάνιο με γαλάζια και ροζ πλακάκια πορτοκαλί πετσέτες. Kαταστροφή! Για αυτό λοιπόν, μην υποτιμάς αυτό το προϊόν, που αν μη τι άλλο το χρειάζεσαι μέσα σε αυτό το χώρο. Επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, προσπάθησε να εναρμονίσεις τις πετσέτες του σώματος και των χεριών επιλέγοντας μία απόχρωση ή σχέδια που να ταιριάζουν αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.

Τοποθέτησε μικρά ράφια

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Faye🤍 (@no52home)

Τα ράφια μπορούν να αντικαταστήσουν με ένα σύγχρονο τρόπο τα κλασικά έπιπλα μπάνιου, από inox. Πάνω σε αυτά μπορείς να τοποθετήσεις είδη μπάνιου, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα αλλά και διακοσμητικά, όπως αρωματικά κεριά και κορνίζες. Μπορείς ακόμα να δημιουργήσεις ράφια από γυψοσανίδα ή να αγοράσεις ξύλινα, λευκά ή μεταλλικά για να κάνεις το χώρο πιο cozy. Τοποθέτησε ένα ή και περισσότερα ράφια σε σημεία όπου ο τοίχος είναι αρκετά άδειος. Έτσι θα τον διακοσμήσεις και θα τον εκμεταλλευτείς για να τοποθετήσεις αντικείμενα που τα χρειάζεσαι για τη προσωπική σου φροντίδα και ρουτίνα.