Πεννες με σολωμο και κρεμωδη σαλτσα απο τσιπουρο

Οι συνταγές με ψάρια ή θαλασσινά, ενώ είναι πάρα πολύ νόστιμες (ποιος δεν λατρεύει την αστακομακαρονάδα;) συχνά μας φοβίζουν γιατί ίσως δεν γνωρίζουμε ακριβώς πως να χειριστούμε τα υλικά ή το σωστό τρόπο να συνδυάσουμε τις γεύσεις και τι μυρωδικά να χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε παραπάνω νοστιμιά. Καθώς σκεφτόμουν χθες τι να φάω και είχα επιθυμήσει λίγο σολομό αναρωτιόμουν τι μπορώ να φτιάξω με αυτόν που θα είναι εύκολο, γρήγορο και διασκεδαστικό πέρα από το συνηθισμένο ψητό φιλέτο με σαλάτα. Αμέσως μου ήρθε ιδέα να το συνδυάσω με λίγα μακαρόνια, κατά προτίμηση πέννες που τσιμπιούνται πιο εύκολα.

Η αρχική συνταγή μετά από λίγο ψάξιμο θα έπρεπε να έχει σβηστεί με ένα σφηνάκι βότκα. Όμως, επειδή δεν ήταν εύκαιρη στο σπίτι (μάλλον καταναλώθηκε), έψαξα να βρω τι άλλο σε λευκό ποτό έχω που να ταιριάζει. Το ούζο ήταν η πρώτη σκέψη, όμως, θα θύμιζε πολύ μακαρονάδα θαλασσινών. Έτσι, πήρα το ρίσκο να χρησιμοποιήσω λίγο τσίπουρο. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό και μεθυστικό σε γεύση. Ό,τι πρέπει για τα αργά απογεύματα μετά από ώρες στη θάλασσα όπου θέλεις να απολαύσεις κάτι χορταστικό, που όμως να μην παίρνει πολύ χρόνο προετοιμασίας.

salmonpenne02 (Custom)

υλικά (για 4-6 μερίδες)

1 φιλέτο σολωμό 400γρ

1 πακέτο κρέμα γάλακτος (200 ml)

500γρ πέννες βρασμένες

1 σφηνάκι τσίπουρο

1/2 κούπα νερό

1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο

λίγο ελαιόλαδο

λίγο αλάτι/πιπέρι

χυμό από ένα λεμόνι

½ κουταλάκι τζίντζερ

λίγα φύλλα θυμαριού

salmonpenne03 (Custom)

Διαδικασία

  1. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού μαζί με το τζίντζερ και μαρινάρετε το φιλέτο σολωμού σε αυτό το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα από 1 ώρα ψήστε το φιλέτο σας στο γκριλ ή όπως το ψήνεται συνήθως (για περίπου 20 λεπτά). Φροντίστε να μην έχει παραψηθεί.
  2. Προετοιμάστε τις πέννες σας σύμφωνα με τις οδηγίες βρασίματος του κατασκευαστή, αποσύρωντας όμως από τη φωτιά 2 λεπτά νωρίτερα απ’ όσο προτείνει. Σουρώστε τα και επαναφέρετε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο βούτυρο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  3. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σας σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Αλατοπιπερώστε άφθονα και έπειτα σβήστε το κρεμμύδι με το σφηνάκι τσίπουρου. Μόλις αρχίσει να βράζει και έχει εξατμιστεί αρκετή ποσότητα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την κούπα νερό. Ανακατέψτε καλά.
  4. Κόψτε σε κομμάτια μικρά τον ψημένο σολωμό και μεταφέρετέ τον προσεχτικά στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε ακόμη μια φορά και προσθέστε τα φύλλα θυμαριού.
  5. Τέλος μεταφέρετε αρκετή ποσότητα από τα μακαρόνια και ανακατεύετε σταδιακά μέχρι να καλύψει όλα τα μακαρόνια η σάλτσα και να έχετε προσθέσει όλα τα μακαρόνια.
  6. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε με λίγο λευκό παγωμένο κρασί. Αποφύγετε την παρμεζάνα ή κάποιο άλλο είδος τυριού από πάνω, γιατί θα χαλάσει η γεύση.

salmonpenne01 (Custom)

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου «Μέλι και Κανέλα» στο meliandcinnamon.blogspot.com/

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.