Για ολες τις φορες που σε ειπαν τρελη μα ησουν τοσο κανονικη Savoir Ville

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης των γυναικών εκεί έξω (και εδώ μέσα) είναι να θεωρήσει το αγόρι που βγαίνουν ότι είναι τρελές. Θέλεις να τον παίρνεις τηλέφωνο 238 φορές την ημέρα; Θέλεις να του πεις πως θέλεις να κάνεις τα παιδιά του; Θα ψάχνει μέρος να κρυφτεί (και καλά θα κάνει). Γιατί όσο και αν χτυπιέμαι για τους βασικούς κανόνες και τα πράγματα που πρέπει να κάνει μια κοπέλα στα πρώτα ραντεβού (ή πριν από αυτά), τόσο θεωρώ πως τα περισσότερα από αυτά που θέλουμε να κάνουμε για κάποιον που μας αρέσει είναι ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι είτε κανονική σε πουν, είτε τρελή, αν γουστάρει ο άλλος, γουστάρει. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Οι κανόνες (που τόσο πολύ υποστηρίζω) δεν δουλεύουν σχεδόν ποτέ. Γιατί στην τελική, εσύ είσαι η τρελή της υπόθεσης που δεν τους ακολουθείς ποτέ. Ή μήπως γιατί τους ακολουθείς πάντα;

Κάπως έτσι έφτασα και εγώ στο συμπέρασμα να έχω κάνει μια λίστα με τα κανονικά πράγματα που κάνουν τα κορίτσια του σήμερα στον κόσμο των ραντεβού και θεωρούνται εντελώς ψυχάκια.

Ξεκινώντας από το να πεις σε αυτόν που βγαίνεις ότι σου αρέσει. Που στην τελική ρε φίλε, αν δε σου άρεσε σιγά μην έβγαινες μαζί του. Είναι λογικό και αναμενόμενο. Με άλλα λόγια τόσο κανονικό που αρχίζεις και αναρωτιέσαι αν το γεγονός ότι σου αρέσει είναι το τρελό της υπόθεσης. Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι, το να έχουμε συναισθήματα είναι το πρόβλημα σε αυτή τη ζωή. Το να έχουμε συναισθήματα και να το λέμε. Λες και αν τα κρατήσουμε μέσα μας θα αλλάξει κάτι. Αφού σύμφωνα με τα αγόρια (της καρδιάς μας), το μόνο χειρότερο από το να νιώσεις κάτι γι’ αυτούς είναι το να το παραδεχτείς.

Στην ίδια φάση με το να πεις στον άλλον ότι τον γουστάρεις, είναι το να απαντήσεις σε ένα μήνυμά του κατευθείαν. Μα τι σκεφτόσουν; Είναι δυνατόν να μην καταλάβει ο άλλος ότι τον θέλεις όταν απαντάς μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά; Όχι. Αλλά από την άλλη νόμιζα πως αυτό θέλαμε και από τις δύο πλευρές. Νόμιζα πως όταν βγαίνεις με κάποιον θέλεις να οδηγήσει κάπου. Και εσύ και αυτός. Τι σας σταματάει ρε παιδιά; (Εδώ του αξίζει ένα ghosting να ρθει στα ίσια του, ευχαριστώ)

Δεν ξέρω για εσένα μα εγώ βλέπω ένα εντελώς κανονικό κορίτσι, σε έναν κόσμο γεμάτο ταμπού και ανασφάλειες. Σε έναν κόσμο που ψάχνει τον τρόπο να την αποκαλέσει ψυχάκι. Που στην τελική, όλοι ψυχάκια είμαστε. Βρες μου εσύ μια κοπέλα που να μην έχε γράψει 28345 μηνύματα στα drafts της, πριν στείλει το τελικό. Αυτό δεν μας κάνει τρελές, απλώς δείχνει πόσο πολύ μας αρέσουν τα “πριν της σχέσης”. Τα μικροπράγματα, το άγχος, οι “πεταλούδες” (οι ποιες;).

Δεν καταλαβαίνω πως το να νοιάζεσαι σε κάνει τρελή. Πως το να περιμένεις από τον άλλον να μη σου κάνει μαλακία είναι πρωτάκουστο στα αφτιά πολλών αντρών. Και το να πεις ότι έκανε μαλακία.

Για ολες τις φορες που σε ειπαν τρελη μα ησουν τοσο κανονικη Savoir Ville

Όμως να σου πω κάτι; Το ότι ξέρεις να επικοινωνείς, να σηκώνεις το τηλέφωνο και να πατάς δέκα νούμερα και να λες αυτά που θέλεις ή εκείνα που σε ενοχλούν, δεν σε κάνει τρελή. Τρελή μπορεί να είσαι αν πηγαίνεις κάτω από το σπίτι του, ενοχλείς με 28438 μηνύματα ενώ δεν παίρνεις καμία απάντηση και χαράξεις το όνομα ενός one night stand σου. Τότε ναι, είσαι για το Δαφνί.
Όταν λοιπόν, η ζωή σου δίνει την ευκαιρία να επικοινωνείς κανονικά με τον κόσμο γύρω σου, όταν σε κάνει να μην σου αρέσουν τα one night stands και όταν ο άλλος σε θέλει και σου το λέει, οι άλλοι σε βγάζουν ψυχωτική. Γιατί ως γνωστόν, το να είσαι λογική σε κάνει από μόνο του ένα κοινωνιοπαθητικό ρομπότ. Γι’ αυτό και θέλω να σου πως, πως για όλες εκείνες τις φορές που δεν βγήκε κάπου εκείνο το ραντεβού, δεν ήταν επειδή είσαι κανονική μα επειδή δεν έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε το κανονικό. Ούτε εγώ, ούτε εσύ.