Μιλάμε, φυσικά, για τα υδροκολλοειδή patches που έχουν γίνει viral ενώ έχουν κατακλείσει τα καταστήματα καλλυντικών. Βάζοντας στην άκρη την αφορμή για selfies που προσφέρουν, πόσα ξέρεις για αυτά τα προϊόντα και τα οφέλη τους;

Πώς λειτουργούν;

Με απλά λόγια, τα patches περιέχουν ένα συστατικό που απορροφά την υγρασία και επιταχύνει την επούλωση πληγών. Στην περίπτωση των ατελειών, λειτουργούν ως εξής. Όταν βγάλεις κάποιο σπυράκι και, ανθρώπινα, παρασυρθείς και το σπάσεις, το patch θα απορροφήσει όλα τα περίσσεια υγρά από την περιοχή. Καθώς το ερεθισμένο σπυράκι σου θεωρείται πληγή, το patch θα το ηρεμήσει, θα μειώσει το ενδεχόμενο σημαδιού και θα επιταχύνει την επούλωσή του. Έτσι, το σπυράκι θα είναι εμφανώς πιο “ήρεμο” μετά το patch. Ιδανικά, εφάρμοσε το patch στο σπυράκι σου το βράδυ και αφαίρεσε το το επόμενο πρωί. Εάν το σπυράκι παραμένει ερεθισμένο, μπορείς να εφαρμόσεις και δεύτερο patch για να επιταχύνεις τη διαδικασία.

Λειτουργούν σε όλα τα σπυράκια;

Λειτουργούν στα περισσότερα σπυράκια αλλά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Εάν το σπυράκι είναι πολύ βαθύ, το patch δεν θα απορροφήσει όλο το σμήγμα. Οπότε, τα αποτελέσματα μετά τη χρήση δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακά. Επίσης, τα pacthes δεν λειτουργούν στην περίπτωση κυστικής ακμής. Παρόλο που δεν θα βλάψουν το δέρμα, η αντιμετώπιση της κυστικής ακμής πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με δερματολόγο ή αισθητικό.

Τέλος, εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει, χρειάζεται να είσαι λίγο πιο προσεκτική. Ενώ είναι μικρές οι πιθανότητες ερεθισμού, συνιστάται να τα εισάγεις στη ρουτίνα σου σταδιακά, βλέποντας πως αντιδρά το δέρμα σου. Σε κάθε περίπτωση πριν τα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να κάνεις και μια συζήτηση με τον δερματολόγο σου.

Πού μπορώ να τα βρω;

Τα patches για τα σπυράκια προσφέρονται σε διάφορα καταστήματα καλλυντικών. Πλέον, υπάρχουν και patches εμπλουτισμένα με ενεργά συστατικά κατά της ακμής όπως tea tree oil, οξέα AHAs και βιταμίνη Α.

Τα δικά μας αγαπημένα όμως θα τα βρεις εδώ