Πάντα είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε πράγματα που αγαπάμε, παρουσιασμένα αλλιώς. Έτσι όταν είδαμε τις φωτογραφίες από το ανέβασμα της “Πρώτης Ύλης” του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο ολυμπιακό Θέατρο της Βιτσέντζα, θαυμάσαμε ξανά την εικαστική δύναμη των σκηνικών συλλήψεων του Παπαϊωάννου, αυτή τη φορά σε φόντο κλασικιστικό.

Η “Πρώτη Ύλη”, που τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου, παρουσιάστηκε στο ιταλικό κοινό αρχές Οκτωβρίου στο συγκεκριμένο θέατρο, και απέσπασε ενθουσιώδες χειροκρότημα. Ο ίδιος ο Παπαϊωάννου ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία από τις ευνοϊκές κριτικές που του αφιέρωσαν τα ιταλικά media, με τη συνοδεία φωτογραφιών από το ανέβασμα.

Το συγκεκριμένο έργο το είχα δει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με φόντο τους τραχείς ψυχρούς τοίχους των “αποθηκών” της Πειραιώς 260. Αν κι εσύ το είχες δει σε αυτό τον χώρο, τότε σίγουρα οι ακόλουθες φωτο θα σου δώσουν μια νέα, εξίσου όμορφη εντύπωση για την “Πρώτη Ύλη”, αλλά σε εκλεπτυσμένο, αναγεννησιακό background:

protiyli4

protiyli2

protiyli1 protiyli3