Όπως έχουμε ξαναπεί, όταν συμβαίνει μία πανσέληνος -εκτός του ότι είμαστε μέσα στα νεύρα- ένα κύκλος ή μία κατάσταση ολοκληρώνεται.

Μην αναρωτιέστε γιατί είμαστε τσαντισμένοι όλοι, εδώ ακόμη και η θάλασσα φουντώνει με την πανσέληνο, εμείς που είμαστε κοντά 70% υγρό στα κύτταρά μας, λέτε να μένουμε ανεπηρέαστοι;

Φυσικά, κάθε φορά η Πανσέληνος συμβαίνει και σε διαφορετικό ζώδιο, οπότε μας απασχολούν και τα ανάλογα θέματα. Πάμε τώρα να δούμε σε ποιον τομέα γίνεται για τον καθένα μας αυτή η πανσέληνος του Απριλίου.

Να σας υπενθυμίσω ότι τις προβλέψεις δεν τις διαβάζουμε για να αγχωθούμε με ό,τι θα γίνει, αλλά για να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό που έρχεται. Όπως ακριβώς κάνουμε και με το δελτίο καιρού. Ενημερωνόμαστε για να είμαστε έτοιμοι.

Εδώ είναι το σημείο που σας λέω: διαβάζουμε ζώδιο και ωροσκόπο, για καλύτερη εικόνα της πανσελήνου αυτήν τη φορά!

Κριός

Με την Πανσέληνο αυτή να πραγματοποιείται στον Ζυγό, θα χρειαστεί να δώσεις εξηγήσεις για το ποιος είσαι, τι θέλεις απ’ τη ζωή σου και κατά πόσο υπάρχει χώρος για “εισβολείς”. Προφανώς και δεν είσαι υποχρεωμένος να υποσχεθείς τίποτα και σε κανέναν εάν δεν είσαι έτοιμος, παρόλα αυτά, οι άλλοι αυτό περιμένουν από εσένα, γι’ αυτό καλό θα είναι να βρεις το θάρρος να πεις τα πράγματα έξω απ’ τα δόντια, όπως ακριβώς τα νιώθεις.

Η ζωή είναι απλή κι εσύ το προηγούμενο διάστημα την είχες κάνει πολύ σύνθετη. Μην κάνεις τα ίδια λάθη… Εκμεταλλεύσου αυτήν την ευκαιρία να βάλεις όρια όπου χρειάζεται. Από τη άλλη, αν είχες ξεκινήσει μία νέα γνωριμία ή συνεργασία, τώρα θα φανεί αν θα συνεχιστεί ή όχι.

Ταύρος

Η Πανσέληνος στον Ζυγό χρειάζεται λίγη προσοχή από πλευράς σου, αφού μπορεί να φέρει στο φως κάποιο θέμα υγείας ή ακόμα και κάποιο πρόβλημα σχετικό με το κατοικίδιό σου. Από την άλλη, ίσως νιώσεις ότι έχεις πιεστεί αρκετά για να ανεχτείς την οποιαδήποτε παραπάνω πίεση, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Εστιάζεις στα δικά σου θέματα και μέχρι να τα λύσεις, δε θες να σε ζαλίζει κανείς άλλος με τα δικά του προβλήματα ή τις όποιες απαιτήσεις μπορεί να έχει.

Είναι λογικό και ανθρώπινο αλλά κι εσύ, συγκράτησε λίγο την “ξινή” πλευρά σου. Ταυτόχρονα, θα έρθουν στο προσκήνιο θέματα της καθημερινότητας που, κατά πάσα πιθανότητα, το προηγούμενο διάστημα σε πίεζαν και τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να τα λύσεις. Δεν μπορώ να μην αναφέρω και κάποιες αποκαλύψεις που μπορεί να γίνουν στον χώρο της εργασίας σου. Αυτό απαιτεί το σύμπαν, και αυτό θα γίνει!

Δίδυμοι

Με την πανσέληνο του μήνα να πραγματοποιείται στον Ζυγό και τον Οίκο που βλέπουμε τα ερωτικά και τη διασκέδαση, δε νομίζω να έχεις κάποιο παράπονο. Ο Ήλιος φωτίζει εκείνη την πλευρά του φεγγαριού που αντανακλά τις συναισθηματικές σου ανάγκες γιατί, καλά τα φιλιά και τα λουλούδια, αλλά από μόνα τους μπορεί να μην είναι αρκετά για να νιώθεις καλυμμένος.

Θες έναν άνθρωπο που να ενδιαφέρεται πραγματικά για το πώς νιώθεις και αυτό έχει διαφορά από το να έχεις κάποιον που προσπαθεί να ανταποκρίνεται καλά στις υποχρεώσεις του. Επίσης, η επιθυμία να ασχοληθείς με τα παιδιά σου και ό,τι σου προσφέρει χαρά, θα είναι πιο έντονη και θα έρθει στο προσκήνιο. Η πιθανότητα να θελήσεις να πας σε ένα καζίνο ή παρόμοιο χώρο, θα είναι και αυτή μέσα στα σενάρια της πανσελήνου.

Καρκίνος

Καλό το κυνήγι της επιτυχίας, καλές και οι καριέρες και ο αγώνας να διατηρείς ένα καθώς πρέπει προφίλ στην κοινωνία, αλλά είναι ώρα να ασχοληθείς λίγο ουσιαστικά με κάποιους ανθρώπους που περιμένουν από εσένα την προσοχή σου. Είναι ζωτικής σημασίας για εσένα τον ίδιο. Όλο αυτό το ξόδεμα ενέργειας, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ! Τουλάχιστον όχι χωρίς να φορτίσεις τις μπαταρίες σου κρατώντας αποστάσεις από ανθρώπους και καταστάσεις στις οποίες δίνεσαι μηχανικά, χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις, είναι όταν ασχολούμαστε με την οικογένεια και πρόσωπα που την αποτελούν. Αυτή η πανσέληνος θα σε κάνει να ασχολήθεις παραπάνω με τους οικείους σου, αλλά και με άτομα απο τον εργασιακό σου χώρο.

Λέων

Η πανσέληνος αυτή που πραγματοποιείται στον Ζυγό, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη σου για ανανέωση αλλά και για επικοινωνία μέσα στη σχέση σου, αν έχεις. Είναι όμως σημαντικό να διατηρήσεις όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική στάση μπορείς, απέναντι στο ταίρι σου και να βρεις το θάρρος να παραδεχτείς τις δικές σου ευθύνες για να έχει αποτέλεσμα ο διάλογος. Από την άλλη, είναι μια θετική πανσέληνος που θα σε κάνει λίγο παραπάνω επικοινωνιακό και πιο δραστήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα σε κάνει να βγεις στους δρόμους και να μιλάς με όλους τους γείτονες.

Αν ετοιμάζεις και κάνα ταξιδάκι εδώ γύρω, δεν νομίζω να σε χαλάσει.

Παρθένος

Με την πανσέληνο αυτή που πραγματοποιείται στον Ζυγό να είναι δυναμική και για κάποιους βαθιά ερωτική, να ξέρεις ότι έχεις πολλές πιθανότητες να είσαι από εκείνους τους τυχερούς που δε θα δαγκώσεις απλώς μια λαμαρίνα, αλλά… πλάκα χρυσού! Από την άλλη, είναι μια πανσέληνος που αφορά στα οικονομικά σου και που ενδέχεται να σε βάλει σε κάποια έξοδα, κυρίως για νομικές υποθέσεις και παραβάσεις.

Τέλος, οι συζητήσεις και οι επαφές σου με ανθρώπους, θα σε κάνουν να αισθανθείς πιο ασφαλής συναισθηματικά και θα κοπάσουν κάποιους από τους φόβους σου.

Ζυγός

Αυτή η πανσέληνος που πραγματοποιείται στο ζώδιό σου, είναι πονηρή! Και λέω είναι πονηρή, επειδή βγάζει στην επιφάνεια την πιο ευαίσθητη πλευρά σου και έρχεσαι σε επαφή με τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Δύο είναι τα σενάρια… Ή κλείνεσαι στον εαυτό σου και προσπαθείς να καταλάβεις τι σου γίνεται, ή προσπαθείς να τις καλύψεις. Μόνο που οι συναισθηματικές ανάγκες καλύπτονται μέσω άλλων και, προκειμένου να τις καλύψεις, είσαι διατεθειμένος να κάνεις οδυνηρούς συμβιβασμούς. Υπάρχουν και οι μέσες λύσεις ξέρεις…

Σκορπιός

Μπορεί οι πανσέληνοι που γίνονται στο προηγούμενο ζώδιο, όπως αυτή, να μην είναι καθόλου εύκολες συνήθως και να έχουν βαριά ψυχολογία και μελαγχολία, όμως η συγκεκριμένη είναι μια πολύ ερωτική πανσέληνος που, αν είσαι σε σχέση, σου δημιουργεί την ανάγκη να αναζωπυρώσεις τα συναισθήματα μεταξύ σας, ενώ αν είσαι μόνος είναι πιθανό να δεις να ξυπνάει και πάλι το πάθος για κάποια παλιά ιστορία. Για να πετύχουν όμως τα παραπάνω, αν αυτό θέλεις, θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να γράψεις σε λευκή σελίδα.

Είσαι; Να περιμένεις να βγουν και κάποια ψυχολογικά στην επιφάνεια, αλλιώς τι σόι πανσέληνος θα ήταν αν δεν φωτιζόταν και κάτι!

Τοξότης

Έρχεται η πανσέληνος του Απριλίου για να κάνει έντονα ερωτικό τον μήνα που διανύουμε για εσένα, αφού δε χάνεις την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείς (με όποιον τρόπο), να παίξεις, να φλερτάρεις και να εκτονώσεις όλο αυτό το συναίσθημα που νιώθεις να σε κατακλύζει και που δεν μπορείς να συγκρατήσεις. Είσαι και Τοξότης, δε γίνεται να μην είσαι και χαρούμενος! Βέβαια, να θυμάσαι ότι πάνω στην ανάγκη και στον παρορμητισμό σου, μπορεί να ξεχνάς τα ποιοτικά σου κριτήρια, να πηγαίνουν περίπατο και… να γίνεις μπάτε σκύλοι αλέστε, τόσο στο φιλικό επίπεδο, όσο και στο ερωτικό.

Απλώς θα σε συμβουλεύσω να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Υπάρχει η πιθανότητα να ακούσεις και για κάποια εγκυμοσύνη. Όχι γενικά καλέ, τη δική σου ή της γυναίκας σου εννοώ!

Αιγόκερως

Η πανσέληνος του Απριλίου σε φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα και στην οικογένειά σου, σε βοηθάει να βρεις τρόπο να αποδεσμευτείς από υποχρεώσεις που, ακόμα και για χρόνια, ενδεχομένως δε σου επέτρεπαν να είσαι όσο κοντά τους θα ήθελες ή τόσο ουσιαστικά έστω. Είναι μια στιγμή που μπορείς να δεις κατά πόσο οι επιλογές που έχεις κάνει απαιτούν θυσίες που στη ροή της καθημερινότητας δεν καταλαβαίνεις το μέγεθός τους, όμως τελικώς το τίμημά τους είναι πιο βαρύ κι απ’ όσο το νιώθεις.

Αν δεν έχεις εργασία αυτήν περίοδο, να μία ακόμη ευκαιρία να αποκτήσεις. Αν έχεις, τότε ίσως είναι ευκαιρία για προαγωγή.

Υδροχόος

Με την πανσέληνο να πραγματοποιείται στο φιλικό σου ζώδιο του Ζυγού, θα έχεις την ευκαιρία να καταλάβεις ποιες από τις πεποιθήσεις που κουβαλάς σε εκφράζουν και ποιες μπορεί να εκφράζουν όλον τον υπόλοιπο κόσμο γύρω σου, όμως εσένα σίγουρα όχι. Είναι σημαντικό να καταλάβεις τη διαφορετικότητά σου και να την αγαπήσεις. Το να γίνεσαι ένα με τη μάζα, όσο κι αν σου δημιουργεί αυτό το αίσθημα συνοχής και ομαδικότητας που χρειάζεσαι, κάπου είναι κόντρα στη φύση σου. Εκεί που νιώθεις ότι τα πράγματα βαλτώνουν, θες νέες ιδέες και νέα πιστεύω για να ξεκολλήσεις.

Κάποιες ιδέες που μπορώ να σου προσφέρω εγώ, είναι να ασχοληθείς με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την τηλεόραση ή τη συγγραφή.

Ιχθείς

Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στον Ζυγό, βγάζει στο φως μια πλευρά σου που σχετίζεται με τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι το σεξ. Αν αντί να εστιάσεις στο πώς θα αντλήσεις απόλαυση από αυτό, εσύ αναλώνεσαι στο πώς θα το χρησιμοποιήσεις για να κυριαρχήσεις στον άλλο, έχεις χάσει σίγουρα το βασικό του νόημα. Η τρυφερότητα, το πάθος σου και ό,τι άλλο προσφέρεις εσύ στους παρτενέρ σου είναι απλώς τα μισά συστατικά. Αν δεν ανακατευτούν με τα συστατικά που θα βάλει ο άλλος, γλυκό δε βγαίνει… και μάπα γλυκό δε λέει.

Επίσης, αυτή η πανσέληνος έχει να κάνει και με τα οικονομικά, είτε δικά σου, είτε τ@ συντρόφου σου. Θα έρθουν στην επιφάνεια λοιπόν τέτοια θέματα προς συζήτηση και λύση.