Το Overstyle.gr είναι το κατάστημα στο οποίο θα βρεις όλα τα πολυτελή κομμάτια ένδυσης, υπόδησης αλλά και όλα τα high fashion αξεσουάρ στις πιο προσιτές τιμές. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να ανανεώσεις την ντουλάπα σου, χωρίς όμως να υποκύψεις στις τάσεις του fast fashion. Εμείς μιλήσαμε με την Μαίρη Λάμπρου, ιδρύτρια και την Χριστίνα Μαραγκουδάκη, υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του Overstyle, και εδώ θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για αυτό το resale concept store.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του Overstyle.gr;

”Από πολύ νωρίς έχοντας μέσα μου την αγάπη για τη μόδα αλλά και τη συνείδηση ότι τίποτα σε αυτόν τον πλανήτη δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο, υπήρχε η διάθεση να μπορούν να διοχετεύονται αυτά που πια δεν ήταν το ίδιο χρήσιμα και επιθυμητά για εμένα, σε κάποια άλλη γυναίκα που θα τα ήθελε και θα τα χρειαζόταν περισσότερο.” εξηγεί η κυρία Λάμπρου.

”Έτσι πέντε χρόνια περίπου πριν ξεκίνησα να συγκεντρώνω πρώτα προσωπικά επώνυμα είδη, όπως τσάντες, παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ και έπειτα και φίλων μου με σκοπό να καταφέρω να τους βρω «ένα καινούριο σπίτι» δίνοντας τους έτσι μια «δεύτερη ζωή» και για να εξοικονομήσω χρήματα για να ανανεώνω την γκαρνταρόμπα μου.”

”Και έφτασε η «ανάγκη» αυτή για εξοικονόμηση χρημάτων και ανακύκλωση ειδών να γίνει ιδέα, και από ιδέα, σιγά σιγά επάγγελμα μετά από συνεχή καθημερινή εξέλιξη τα τελευταία αυτά χρόνια. Έτσι γεννήθηκε το Overstyle.gr!”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OverStyle (@overstyle.gr)

Ποιος είναι ο στόχος αυτού του concept store;

Σύμφωνα με την κυρία Μαραγκουδάκη: ”Η εποχή μας έχει κάνει τον άνθρωπο να είναι πιο καταναλωτικός από κάθε προηγούμενο. Οι τάσεις αλλάζουν συνεχώς φέρνοντας κάθε φορά στο προσκήνιο νέα προϊόντα (αναφερόμενη στα ρούχα, τις τσάντες, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε) στην λίστα των επιθυμητών πραγμάτων που θέλουμε να αποκτήσουμε. Επίσης, κάθε προϊόν που αγοράζουμε το χρησιμοποιούμε συνήθως ελάχιστες φορές και μετά απλά καταλαμβάνει χώρο στην ντουλάπα μας χωρίς να χρησιμοποιείται πλέον.

Έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος όρος χρήσης κάθε προϊόντος είναι επτά μήνες.

Να τονίσω ακόμα ότι η βιομηχανία της μόδας καταναλώνει τεράστιους όγκους πρώτων υλών, οι οποίοι αυξάνονται εκθετικά κάθε χρόνο, για την παρασκευή νέων αντικειμένων. Στόχος του Overstyle.gr είναι να συμβάλει στην ανακύκλωση των προϊόντων που βρίσκονται στην ντουλάπα μας και δεν χρησιμοποιούνται από εμάς πλέον, βρίσκοντας νέους κατόχους που θα τα αγαπήσουν από την αρχή! Κάνοντας έτσι έναν νέο κύκλο ζωής και επεκτείνοντας την διάρκεια χρήσης του κάθε προϊόντος.

Σαν φυσικό αποτέλεσμα η ντουλάπα μας σιγά σιγά θα μετατραπεί από καταναλωτική σε αντιπροσωπευτική και ποιοτική. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο επώνυμα brands είναι προσβάσιμα σε μεγαλύτερο κοινό λόγω της διαφοράς αρχικής τους τιμής με την τιμή των pre-owned.”

”Συνοψίζοντας στον στόχο μας, μέσα από τα social media μας στο Facebook και το Instagram παρουσιάζουμε καθημερινά τάσεις και ιδέες με τα αντικείμενα που έχουμε και πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά με νέους συνδυασμούς.”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OverStyle (@overstyle.gr)

Πόσο εύκολο είναι να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα των προϊόντων;

Επειδή το θέμα αυθεντικότητας των pre-owned (ελαφρά μεταχειρισμένων) ειδών είναι αυτό που δημιουργεί τον δισταγμό στις γυναίκες να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους έξυπνα και οικονομικά, για αυτό και έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος στο κομμάτι αυτό. Με σοβαρότητα και αυστηρότητα, εργαζόμαστε προσεκτικά και εξονυχιστικά στον έλεγχο όλων των προϊόντων που φτάνουν στα χέρια μας και ειδικότερα των τσαντών γιατί εκεί συνήθως βρίσκεται το πρόβλημα.

Ειδική έμπειρη ομάδα αναλαμβάνει την προσεκτική εξέταση των τσαντών με έρευνα των σειριακών μυστικών αριθμών, που οι πιο ακριβές από αυτές έχουν, και με έλεγχο και όλων των υπολοίπων στοιχείων με βάση τις γνώσεις μας, την προηγούμενη εμπειρία και την εκπαίδευση μας. Έτσι όταν αγοράζεται ένα προϊόν από εμάς να μπορούμε να επιβεβαιώνουμε με σιγουριά την αυθεντικότητα του.

Οποιοδήποτε αντικείμενο δεν πληροί 100% όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία δεν το αναλαμβάνουμε. Άλλωστε αυτό είναι το στοίχημά μας. Να χτίσουμε εμπιστοσύνη ανάμεσα σε μας και στις κυρίες που επιλέγουν να αγοράσουν ή να πουλήσουν είδη μέσω του Overstyle.gr. Οι πελάτισσες μας το έχουν καταλάβει αυτό για αυτό και αγοράζουν ξανά και ξανά!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OverStyle (@overstyle.gr)

Με ποια κριτήρια γίνεται η αξιολόγηση και έπειτα η τιμολόγηση των προϊόντων που σας φέρνει ο κάτοχός τους;

Η αξιολόγηση των προϊόντων που φτάνουν στα χέρια μας απαιτεί προσοχή και υπευθυνότητα. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να βρεθεί η σωστή τιμή πώλησης του είδους, έτσι ώστε και τα συμφέροντα των προμηθευτριών να διασφαλιστούν αλλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με αντίστοιχες αγορές pre-owned προϊόντων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αφού λοιπόν έρθει στα χέρια μας το είδος και γίνει προσεκτικός έλεγχος γνησιότητας, ελέγχεται και καταγράφεται εξονυχιστικά η κατάσταση του προϊόντος, η παλαιότητα και η εμπορικότητα, του σε σχέση με την εκάστοτε τάση. Και τότε ορίζεται μια τιμή για την προμηθεύτρια έτσι ώστε να μείνει εκείνη ικανοποιημένη αλλά και να είναι ανταγωνιστική και δελεαστική η τιμή πώλησης για την εν δυνάμει πελάτισσα. Μεγάλη βοήθεια σε αυτή τη διαδικασία είναι η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στην αξιολόγηση. Τα αποτελέσματα μας έχουν δικαιώσει.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OverStyle (@overstyle.gr)

Υπάρχει κάποιο πλάνο για να δούμε και αντρικά κομμάτια στη συλλογή;

Η ανδρική επώνυμη μόδα έχει και αυτή τις ιδιαιτερότητες της. και μέσα από αυτές σίγουρα υπάρχουν αντίστοιχες ανάγκες και επιθυμίες στο αντρικό κοινό. Η επίτευξη λοιπόν του αντίστοιχου αντρικού department είναι ιδιαίτερα challenging για την ομάδα μας και με ανυπομονησία έχουμε ξεκινήσει να καταστρώνουμε τα σχέδια μας για αυτό.’

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας;

Στα επόμενα μας βήματα συγκαταλέγονται το να γίνει γνωστός ο στόχος μας στο ευρύτερο κοινό και να πετύχουμε να υπάρχουν σε κάθε ντουλάπα pre-owned αντικείμενα! Ήδη διάσημες bloggers στηρίζουν τις δράσεις αυτές.

Overstyle.gr | Facebook | Instagram