Σύμφωνα με την αστρολογία ο Ταύρος είναι γνωστός για την αξιόπιστη και ευγενική του προσωπικότητα. Ταυτόχρονα όμως είναι πεισματάρης και κτητικός. Όχι μόνο με τον σύντροφό τους αλλά και με την οικογένεια και τους φίλους του.

Γιατί όμως ο Ταύρος θεωρείται ένα από τα πιο κτητικά ζώδια;

Λόγω ζήλιας

Μία από τις κύριες υποκείμενες συμπεριφορές που προκαλούν τη κτητική φύση των Ταύρων είναι η ζήλια. Δυσκολεύονται πολύ να δείξουν ενσυναίσθηση σε αυτά που θέλουν και νιώθουν οι άλλοι γύρω τους. Υπάρχει μια αίσθηση πικρίας και δυσαρέσκειας όταν συναντούν αυτά που οι άλλοι ήδη έχουν αλλά για αυτούς αποτελούν μόνο μια φιλοδοξία.

Ο Ταύρος δυσκολεύεται επίσης συχνά να εμπνευστεί από άλλους, επειδή αμφιβάλλει για τις δικές τους ικανότητες.

Λόγω της υλιστικής νοοτροπίας του

Ο Ταύρος είναι γνωστό ότι ξοδεύει πολύ χρόνο και χρήμα σε υλικά αγαθά. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται αβλαβές, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ενός μεγαλύτερου προβλήματος. Το να είσαι πολύ υλιστής δείχνει συχνά την έλλειψη φροντίδας για πράγματα που είναι πραγματικά πολύτιμα. Αυτό δείχνει ότι έχουν πρόβλημα να σέβονται τους ανθρώπους και τα πράγματα γύρω τους, γιατί ένας Ταύρος δεν βλέπει τίποτα κάτω από το επίπεδο της επιφάνειας.

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό γενικά, αλλά όσον αφορά τον Ταύρο αυτή η υλιστική στάση του τον ωθεί να πιστεύει ότι είναι εντάξει να έχει κτητικές τάσεις απέναντι στους άλλους.

Λόγω της ανασφάλειας

Ο Ταύρος έχει την τάση να είναι πολύ ανασφαλής για τον εαυτό του. Αμφιβάλλει για τις ικανότητές του σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και επίσης στερείται φιλοδοξιών στον επαγγελματικό χώρο. Δεδομένου ότι έχει πείσει τον εαυτό του ότι δεν μπορεί να επιτύχει ορισμένα πράγματα στη ζωή, όταν αποκτά κάτι αισθάνεται την ανάγκη να πολεμήσει για να το κρατήσει μόνο δικό του.

Όταν εξαρτάται από κάποιον άλλον

Ο Ταύρος εξαρτάται εξαιρετικά από τα συναισθήματά του. Δεν έχει καλή αίσθηση ανεξαρτησίας όσον αφορά τα συναισθήματά του τόσο για τον εαυτό του όσο και τους άλλους. Αυτό τον αναγκάζει να γίνεται ναρκισσιστής λόγω του γεγονότος ότι ασκεί πίεση στα αγαπημένα του πρόσωπα για να τον κάνουν το κέντρο της κοινωνικής τους ζωής. Δεν ενθαρρύνεται εύκολα να δοκιμάσει νέα πράγματα και να γνωρίσει νέους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρήξη στις σχέση τους και να κάνει τους φίλους του να αισθάνονται ότι πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτόν και σε κάποιον άλλο φίλο τους.

Καταλαβαίνεις λοιπόν με βάση όλα τα παραπάνω ότι ο κοινός παρονομαστής στην κτητικότητα του Ταύρου είναι κυρίως η ανασφάλειά του. Η τεράστια επιθυμία του να ανήκει σε μια ομάδα, να είναι αγαπητός.

featured photo: unsplash.com/@bantersnaps