Τα περισσότερα από τα άρθρα που θα διαβάσεις σε προετοιμάζουν και σου δίνουν συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσεις έναν τσακωμό ή έναν χωρισμό σε μια σχέση, αλλά ελάχιστα υπάρχουν για να σε προετοιμάσουν για μια αντίστοιχη κατάσταση με την καλύτερη σου φίλη. Μεγαλώνεις με την πεποίθηση ότι οι σύντροφοι έρχονται και φεύγουν, αλλά οι φιλίες μένουν. Μέχρι που έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μην ισχύει πάντα.

Τι γίνεται αν μια φίλη προδώσει την εμπιστοσύνη σου;

Τι γίνεται αν κάτι αλλάξει στη σχέση σας; Τι γίνεται όταν οι αναμνήσεις από όλα τα χρόνια φιλίας σας, καταλήγουν να είναι μόνο αναμνήσεις; Είναι σαν ένας μικρός θάνατος. Το δέσιμο με μια φίλη είναι πολύ δυνατό γιατί τα πράγματα που σας συνδέουν είναι πολλά. Ξέρει για εσένα τα πάντα. Σε έχει δει σε όλες σου τις φάσεις. Καλές, κακές, άσχημες και όμορφες, ήρεμες και νευρικές, και ήταν εκεί για εσένα, μέχρι που κάτι άλλαξε. Και αυτό σε πληγώνει περισσότερο και από μια αντίστοιχη κατάσταση με έναν σύντροφο. Γιατί η φιλία είναι η εξασφάλιση ενός ανθρώπου με τον οποίο μπορείς να μοιραστείς τα πάντα. Όλα. Και όταν αυτό καταρρέει, καταρρέει λίγο και όλη σου η ζωή για λίγο διάστημα.

Ακόμα και αν προσπαθήσεις να βρεις αντικαταστάτη ή απλά να συνεχίσεις κάνοντας παρέα με άλλα άτομα, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Ένας καινούριος φίλος θέλει χρόνο για να γίνει ο άνθρωπος με τον οποίο θα μπορείς να μοιραστείς τα πάντα. Οι φίλοι που ήδη υπήρχαν στη ζωή σου, μπορεί να είναι κοινοί με τη φίλη με την οποία χάλασαν οι σχέσεις σας. Οπότε η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Θα νιώσεις συναισθήματα όπως θλίψη και θυμό μαζί.

Βέβαια, όπως γνωρίζεις ο χρόνος είναι αυτός που θα σου δείξει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Θα δεις ότι η οποιαδήποτε εξέλιξη μπορεί να είναι και αυτό που έπρεπε να γίνει. Σίγουρα ο τρόπος που θα αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους θα αλλάξει. Θα γίνεις πιο καχύποπτη και ίσως να έχεις ανάγκη να εκδικηθείς για αυτό που σου συνέβη. Μην υποκύψεις όμως. Απλά καλό είναι για τις επόμενες φιλίες σου να έχεις στο μυαλό ότι ενώ μπορούν να σε δυναμώσουν και να σου εμπλουτίσουν τη ζωή με ωραίες εμπειρίες, αλλά να μην είναι τόσο δυνατές στο χρόνο. Απόλαυσέ το.

Δες ακόμα: 33 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στην κολλητή σου

featured image: hollywoodreporter.com