Όλοι οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ζωής τους, περνούν από διάφορα στάδια. Στάδια επιτυχίας, διεκδίκησης, σιγουριάς, αβεβαιότητας, αποπροσανατολισμού… Πρόκειται για όλες αυτές τις στιγμιαίες- φαινομενικά αιώνιες στιγμές, όπου όλοι μας αναζητούμε το επόμενο βήμα, προκειμένου να προσπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το “τέλμα”, που έχουμε περιέλθει. Η διαδικασία περιγράφεται από τους “τρίτους” ως “απολύτως φυσιολογική” και συνηθισμένη ως προς την αντιμετώπιση της, ενώ για όσους τη βιώνουν από πρώτο χέρι, αποκτά τη μορφή μιας φαινομενικά ανυπέρβλητης παθητικής φάσης, με έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Καθώς λοιπόν, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο επιτυχημένης συνταγής για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αυτών φαινομένων, κάθε ένας από εμάς, καλείται να την ανακαλύψει- δημιουργήσει για τον εαυτό του. Ανεξάρτητα από το σημείο που ο καθένας έχει επιλέξει να εστιάσει, το πρώτο και σπουδαιότερο βήμα περιλαμβάνει την εύρεση κινήτρου, υπό το ρόλο ενός νέου καυσίμου, που αρχικά θα αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό και την ενεργητικότητα! Με τη μορφή μιας ιδέας, μια εικόνας, ενός νέου οράματος, ο καθένας από εμάς επαναπροσδιορίζει την τρόπο προσέγγισης του, σε μια λιγότερο αρνητικά φορτισμένη πραγματικότητα, έχοντας ταυτόχρονα διαμορφώσει την πορεία που θα ακολουθήσει.

Οταν το κινητρο γινεται μοδα savoir ville

Στο χώρο της μόδας, όλοι οι συντελεστές περνούν από τα παραπάνω στάδια τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Κάθε φορά που ένα show τελειώνει, αυτόματα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη παρουσίαση, όπου ο κάθε δημιουργός καλείται να ξεπεράσει την προηγούμενη προσπάθεια του! Εκεί όπου ακόμη και η ίδια η εμπειρία, πολλές φορές παρουσιάζεται ανίσχυρη μπροστά στην πρόκληση του να υπερβαίνεις διαρκώς τα δημιουργικά σου σύνορα, τις επιδόσεις σου, το επίπεδο των ιδεών σου και κυρίως να αναβαθμίζεις το φάσμα των αντιλήψεων σου. Τότε που μέσα από την διαρκή αυτή προσπάθεια, όλοι μας αρχίζουμε να κατανοούμε από τι “υλικό είμαστε φτιαγμένοι”, τι αναζητούμε και τι είναι σημαντικό για εμάς.

Κάθε φορά που συνειδητοποιούμε πως οι δυνατότητες και η αξία μας, ξεπερνούν κατά πολύ την αρχική μας εκτίμηση, σχετικά με τις υπολογιζόμενες επιδόσεις μας, το κίνητρο έχει ξεκινήσει να μπαίνει σε εφαρμογή. Αποστολή μας, η διαρκής διατήρηση και ‘εξάσκηση΄του στην αρχική του ένταση αλλά και ταυτόχρονα, η διάδοση και η εξάπλωση του στους γύρω συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη, όσο και εμείς οι ίδιοι. Η πρόθεση του να γίνεσαι καλύτερος καθημερινά, διεκδικώντας οτιδήποτε σε κάνει να το αισθάνεσαι οικείο και δικό σου, διαμορφώνει τις πράξεις, τις σκέψεις και σαφέστατα την αυθεντικότητα του καθενός μας.

Το κίνητρο πάντα θα αποτελεί για όλους μας, την απαραίτητη προϋπόθεση για τη “σωστή” διαχείριση και επένδυση του χρόνου μας. Πρόκειται για μια θεμελιώδη αξία, που δεν χρειάζεται να είναι κάποιος καλλιτέχνης για να το εμπιστευτεί τυφλά και να το προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού. Είναι η διαχρονική μόδα που καλούνται να ασπαστούν όλοι όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν μια καλή σχέση με τον εαυτό τους, μέσα από τις διεκδικήσεις για περισσότερα πνευματικά και λιγότερο “επιφανειακά” και υλικά αποκτήματα.