Έφτασε το Πάσχα και συγκεκριμένα οι μέρες, που παραδοσιακά βάφουμε τα αυγά. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι, επειδή για το Πάσχα δεν υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα διακοσμητικά και χειροτεχνίες όπως για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα. Θέλεις, δηλαδή, να βάψεις ή να στολίσεις με έναν διαφορετικό τρόπο τα πασχαλινά αυγά σου και όχι με την κλασσική κόκκινη βαφή. Επειδή σε καταλαβαίνω, σου βρήκα τα καλύτερα και σχετικά απλά DIY για ξεχωριστά αυγά, που καθόλου υπερβολικά και παράταιρα δεν θα είναι. Ρίξε μια ματιά!

Αυγά σαν μωσαϊκό

Αν θέλεις να δώσεις την αντύπωση, ότι έχεις ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το βάψιμο των πασχαλινών αυγών, τότε δοκίμασε την χειροτεχνία, που βρήκα στο sugarandcharm.com.

Η διαδικασία είναι απλή και διασκεδαστική. Βράζεις τουλάχιστον 8 άσπρα αυγά και κρατάς τα μισά από αυτά στην άκρη. Ανακατέβεις μία κούπα νερό, ¼ κούπας ξύδι και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστκής. Βουτάς τα αυγά στο μείγμα για λίγα λεπτά και τα αφήνεις να στεγνώσουν. Σπάσε και ξεφλούδισε μερικά λευκά και μερικά βαμμένα αυγά και αφαίρεσε την λεπτή λευκή μεμβράνη, που βρίσκεται κάτω από το τσόφλι. Κράτησε κάποια μεγάλα, μεσαία και μικρά τσόφλια και ξεχώρισέ τα ανά χρώμα. Χρησιμοποιώντας κόλλα (πρόσεξε, ώστε να μην είναι δυνατή και τα συστατικά της να μην είναι τοξικά) και οδοντογλυφίδες τοποθέτησε προσεκτικά τα χρωματιστά τσόφλια στα λευκά αυγά και το αντίστροφο. Χρησιμοποίησε τα στρογγυλά τσόφλια για την κορυφή και αν χρειαστεί σπάσε τις άκρες τους, για να ταιριάζουν στην στρογγυλότητα των αυγών.

Φυσικά αυγά

Στο kaleyann.com βρήκα το απίστευτα εύκολο tutorial. Αν έχεις σταθερό χέρι, θα κάνεις θαύματα.

Για τα ομόρφα φυσικά αυγά της φωτογραφίας ξέχνα κατσαρόλες και βαφές, καθώς δεν θα χρειαστεί να βάψεις τα αυγά σου, αλλά μόνο να τα ζωγραφίσεις. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι έτοιμα βρασμένα αυγά και έναν μη τοξικό λευκό μαρκαδόρο, που μπορείς να προμηθευτείς από ένα χαρτοπωλείο. Κάνε, λοιπόν, απλά γεωμετρικά σχέδια, όπως αυτά της φωτογραφίας, περιμετρικά των αυγών και… έτοιμα!

Αυγά οmbré

Το ombré αποτελεί εδώ και καιρό τάση στην διακόσμηση και σκέφτηκα ότι θα εκτιμούσες πολύ ένα γρήγορο DIY για το βάψιμο των αυγών από το countryliving.com.

Θα χρειαστείς 10 ml χρώμα ζαχαροπλαστικής, λευκό ξύδι, 6 μεγάλα πλαστικά ποτήρια και φυσικά γάντια. Πρόσθεσε σε κάθε ποτήρι μια κούπα βραστό νερό και δύο κ.γ. λευκό ξύδι και ανακάτεψε καλά. Έπειτα πρόσθεσε τις σταγόνες χρώματος ως εξής: 1ο ποτήρι-2 σταγόνες, 2ο ποτήρι-6 σταγόνες, 3ο ποτήρι-10 σταγόνες, 4ο ποτήρι-20 σταγόνες, 5ο ποτήρι-45 σταγόνες και 6ο ποτήρι-60 σταγόνες. Βούτηξε τα βρασμένα αυγά στα ποτήρια για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ικανοποιηθείς με την απόχρωση τους. Άφησέ τα να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!