Πάντα θα υπάρχουν «γιατί» που δεν απαντήθηκαν και ιστορίες που δεν άρχισαν ποτέ. Ενώ είχαν όλες τις προοπτικές για ένα τίμιο date.

Και φλερτ υπήρξε και υπονοούμενα πετάχτηκαν στην ατμόσφαιρα και έτοιμ@ ήσουν να διαλέξεις τι θα βάλεις το βράδυ. Αλλά ναι αυτό το βράδυ δεν ήρθε ποτέ. Πείτε μου λίγο, γίνεται να σου λείπει κάποιος που δεν γνώρισες ποτέ στ’ αλήθεια ή να πάρω τηλέφωνο τον ψυχολόγο μου;

Ναι, φυσικά δεν ήταν κάποιος που γνώρισα και φυσικά κάνω έτσι γιατί δεν το γνώρισα. Γιατί δεν είχα την ευκαιρία και γιατί δεν είχε κι εκείνος την ευκαιρία να δει πόσο τέλεια είμαι και πόσο πολύ μπορεί να ταιριάζαμε τώρα που σκέφτομαι.

Αν λοιπόν είσαι απ’ αυτ@ τ@ νορμάλ που μοιράζουν συμβουλές αισιοδοξίας και πιστεύουν πως όλα τ’ απωθημένα μας είναι μια γύρα σφηνάκια στο μπαρ, κάνε skip σ’ αυτό το άρθρο. Δε θέλω λογικούς αναγνώστες σήμερα. Σήμερα κάνουμε μια ωδή στην παράνοια του ανικανοποίητου και ότι αυτό συνεπάγεται.

Θέλεις να με πεις stalker με mosting attitude ή Ματίνα Μανταρινάκη; Απαξιώ. Εγώ πενθώ αυτόν που δε γνώρισα ενώ το ήθελα πολύ.

Γιατί έχεις εξιδανικεύσει το άγνωστο

Ενθουσιασμένη τόσο με την εικόνα που σου είχε πλασάρει όπως και για όσο μιλήσατε το πήγες πολλά βήματα παρακάτω. Έφτιαξες μια προσωπικότητα με τα λιγοστά στοιχεία που είχες για εκείν@ και το δημιούργημά σου αγγίζει την τελειότητα.

Γιατί πιστεύεις πως είναι πολύ τέλειος για να τον έχεις

Επειδή ακριβώς δε συνέβη τίποτα, η αίσθηση της –ας το πούμε απόρριψης- σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση. Ναι, οκ μπορεί να είναι ωραί@, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα κάνουν ουρά πίσω του για ένα πολυπόθητο date. Αλλά ακόμα κι αν η εμφάνισή τ@ και οι φανς του είναι θέμα προς συζήτηση, σίγουρα δεν είναι ο λόγος που δε βγήκατε ποτέ ραντεβού.

Γιατί είχες καιρό να ενθουσιαστείς με κάποιον

Μεγάλη παγίδα φίλ@ μου. Βγαίνεις, ξαναβγαίνεις βλέπεις κόσμο αλλά κανένα τζιζ στην ατμόσφαιρα. Κανένας που να θες να τον κοιτάξεις για περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα. Μέχρι που ήρθε αυτός και το οπτικό σου πεδίο απέκτησε ενδιαφέρον και τα λόγια σου βαρύτητα… Όχι όμως και το μυαλό σου. Αυτό έφυγε από τα πλαίσια του εδάφους και ανασηκώθηκε λίγα εκατοστά πιο πάνω. Και μετά ήρθε η άγαρμπη προσγείωση. Γιατί βιάστηκες να πάρεις μία ιστορία χωρίς δεδομένα πολύ στα σοβαρά. Γιατί ήσουν εκτός για πολύ καιρό… Όπως και να έχει δε θα σε καταδικάσεις κανείς.

Γιατί ήταν ένα φανταστικό crush

Στα φανταστικά crushes όπως και στις φανταστικές φίλες που μπορεί να είχες μικρ@ αν ήσουν μοναχοπαίδι τα ορίζεις όπως θέλεις εσύ. Τα φαντάζεσαι υπερτέλεια με χιούμορ, όμορφα και εννοείται πως σου κάνουν όλα τα χατίρια και σε κοιτάζουν στα μάτια. Φυσικά και μπορείς να ερωτευτείς μια τέτοια παράνοια και να τη μεταφέρεις στον πραγματικό κόσμο. Απλά και μόνο γιατί δεν βρήκες τίποτα άλλο και γιατί έχεις ανάγκη να μείνει αναμμένη μια ελπίδα.

Γιατί ξέρεις πως δεν θα συνέβαινε ποτέ τίποτα μεταξύ σας

Φυσικά και είναι ερωτεύσιμη η ιδέα του ανεκπλήρωτου crush. Ίσως έχεις δεις πολλές ρομαντικές κομεντί. Όπως και να έχει το να ξέρεις πως δε θα ζήσεις τίποτα άλλο με το crush που φιγουράρει στη σκέψη σου το κάνει πιο έντονο όλο αυτό. Είναι σαν να γράφεις ένα βιβλίο και έχεις κολλήσει στην πρώτη σελίδα που οι πρωταγωνιστές γνωρίζονται και υπάρχει ένα μικρό affair. Δεν υπάρχει συνέχεια αλλά ο συγγραφέας το τραβάει από τα μαλλιά και σου ξαναπεριγράφει τη σκηνή από την αρχή. Ναι αυτό στο χαρτί λέγεται πλεονασμός ή επανάληψη στην περίπτωσή σου συναισθηματική φαντασία.

Γιατί έχεις ανάγκη να πιστέψεις σε κάτι

Δουλειά-σπίτι-γυμναστήριο μετά ξανά δουλειά-σπίτι-ύπνος. Μια συνεχόμενη και ακατάπαυστη ρουτίνα χωρίς καμία χαρά. Κανένα συναίσθημα και καθόλου φλερτ. Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει κάποιος έτσι; Δεν ξέρω αλλά ακόμα και αυτοί που δεν το παραδέχονται ή γυρνάνε προς τα πίσω για μια επιβεβαίωση ή φλερτάρουν με το εξωπραγματικό όπως εμείς.

Δεν έχει σημασία αν θυμάσαι ακόμα τα ρούχα που φορούσες όταν γνωριστήκατε ή αν έχεις περιγράψει αυτήν την ιστορία σε περισσότερα από δέκα άτομα. Τα καλά νέα είναι πως μόλις βρεις το δικό σου υπαρκτό crush θα δεχτείς απλά και ταπεινά πως «καμιά φορά το να το ζεις είναι καλύτερο απ’ ότι φαντάζεσαι ή απ’ ότι έχεις φανταστεί.»