Όλες έχουμε καλές φίλες με τις οποίες θα πούμε τα νέα μας πάνω από μια κούπα καφέ ή υπέροχες συναδέλφους που κάνουν τα lunch break να αξίζουν. Όμως για τη καθεμιά από εμάς, η κολλητή είναι μία. Είναι αυτή που σε ξέρει από πάντα (ή που σε κάνει να νιώθεις έτσι), αυτή που θεωρείς αδελφή σου και δεν μπορείς να φανταστείς τη καθημερινότητά σου χωρίς τις βόλτες και τις συζητήσεις σας. Και ξαφνικά αυτή φεύγει. Ίσως σε άλλη πόλη, στην Ελλάδα της κρίσης συχνά και σε άλλη χώρα. Για σπουδές, για δουλειά ή για κάποιο νόστιμο αγόρι. Το θέμα είναι πως φεύγει. Και αυτό σου φαίνεται δυσβάσταχτο.

Λοιπόν, ίσως είναι η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Αρχικά όσο και αν σε πνίγουν τα συναισθήματά σου, σκέψου τι είναι το καλό για εκείνη. Δεν της αξίζει να είναι ευτυχισμένη; Σπουδάζοντας στη σχολή των ονείρων της στη Θεσσαλονίκη ή δουλεύοντας στο τομέα της στο Λονδίνο ή ψαρεύοντας μαρίδα με τον Κωστάκη στη Σκόπελο εκείνη είναι ευτυχισμένη, και αυτό είναι η σκέψη που πρέπει να επικρατεί στο μυαλό για όσους αγαπάμε. Σε δεύτερη ανάγνωση σκέψου και τη δική σου ευτυχία. Εσύ κάνεις όσα ονειρεύεσαι; Ρισκάρεις για τη δουλειά που θες; Τεστάρεσαι για έναν έρωτα; Πολλές φορές είμαστε ικανοποιημένοι με τα λίγα γιατί κανείς γύρω μας δεν μας έχει δείξει πώς είναι να προσπαθείς για τα πολλά. Ας αποτελέσει ο αποχωρισμός με τη κολλητή σου φίλη μία αφορμή να σκεφτείς πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως πολλές φορές το “ξεβόλεμα” είναι αναγκαίο για να πάμε παρακάτω.

Η αγάπη, η κατανόηση, η επικοινωνία δεν παύουν και φυσικά διατηρούν μία φιλική σχέση όσο και οι δύο το θέλουν. Τέλος, όσο και αν είσαι σίγουρη πως καμία άλλη δεν θα γίνει η “αδελφή” σου, να είσαι ανοιχτή σε όσους θέλουν να γίνουν οι δικοί σου άνθρωποι. Ίσως το αποτέλεσμα σε εκπλήξει.

Δες επίσης: Γιατί πρέπει να επενδύσεις στη γυναικεία φιλία.

featured image: weheartit.com