Ο λαιμός συχνά ξεχνιέται όταν περιποιούμαστε την επιδερμίδα του προσώπου μας με πλούσιες κρέμες και μάσκες ή ενυδατώνουμε ολόκληρο το κορμί μας έπειτα από ένα ντούζ. Αυτό όμως είναι καιρός να αλλάξει.

Πέρα του ότι είναι μια από τις βασικές ερωτογενής ζώνες, ο λαιμός είναι κατεξοχήν πιο ξηρός από την επιδερμίδα του προσώπου μας, με αποτέλεσμα το δέρμα σε αυτή την περιοχή να είναι πιο επιρρεπής στο περιβαλλοντικό στρες και να αναπτύσσει πιο σύντομα ρυτίδες. Από τη στιγμή που ξεκινάει η γήρανση του δέρματος, στην ηλικία των 25, ο λαιμός είναι η πρώτη περιοχή που δείχνει τα σημάδια του χρόνου. Όταν αυτό συνδυαστεί με το λεγόμενο tech neck, δηλαδή την χαλάρωση και πρόωρη γήρανση του δέρματος του λαιμού λόγω της εμπρόσθιας κλήσης του κεφαλιού όσο είμαστε μπροστά από μια οθόνη, η ανάγκη για περιποίηση σε αυτή την περιοχή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie HW (@rosiehw)

Ποιος όμως είναι ο σωστός τρόπος περιποίησης;

Μιλώντας στη βρετανική Vogue η αισθητικός-βελονιστής Sarah Bradden εξηγεί ότι πέρα από την καθημερινή χρήση αντηλιακού και ειδικής ενυδατικής για το λαιμό, οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες είναι οι παρακάτω:

Μασάζ

Η καθημερινή χαλάρωση της περιοχής είναι απαραίτητη και εύκολη να γίνει όσο οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε από το σπίτι, κάνοντας μερικούς κύκλους με το κεφάλι. Παράλληλα, η καλή ενυδάτωση της περιοχής είναι πολύτιμη, ειδικά χρησιμοποιώντας κάποιο λαδάκι περιποίησης και απλώνοντας το στη βάση του λαιμού. Ξεκινάς κάνοντας απαλό μασάζ με τις μπουνιές των χεριών σου, ακολουθούμενες από μικρά τσιμπήματα προς τους ώμους σου. Συνεχίζεις πιέζοντας το προϊόν από το τέλος του κρανίου, κάτω από τα μαλλιά, μέχρι την βάση του λαιμού. Ολοκληρώνεις τη διαδικασία πιέζοντας ελαφρά με δυο δάχτυλα από το κέντρο προς τις άκρες του πηγουνιού σου. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το gua sha ή το face roller σου για αυτό το βήμα.

Αισθητικές θεραπείες

Κάποιες επεμβατικές θεραπείες που φέρνουν αποτελέσματα για τη μείωση της γερασμένης όψης του λαιμού είναι το botox, τα fillers, το Profhilo, μια ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος, και το Profound, μια αισθητική θεραπεία βασιζόμενη σε ραδιοσυχνότητες και micro-needling.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο περιποίησης που θα επιλέξεις, μια καλή ενυδατική κρέμα ειδικά για το λαιμό είναι ο σπουδαιότερος σύμμαχος σου και η καλύτερη αρχή περιποίησης αυτού του σημείου. Κάποιες που έχουμε ξεχωρίσει είναι της Skinceuticals, Vichy και Dermalogica αλλά φυσικά μπορείς να προμηθευτείς αυτήν που προτιμάς!