Μα επιτέλους, επιτέλους, το βιβλίο «All Together Now» μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη. Η Auli’I Cravalho υποδύεται την 17χρονη Amber Appleton. Mία έφηβη που έχει μία αιώνια αισιοδοξία και πολλά όνειρα, όμως η ζωή τής φέρεται σκληρά και εκείνη βουλιάζει ολοένα και περισσότερο.

Το βιβλίο είναι του συγγραφέα Matthew Quick και ονομάζεται «Sorta like a Rock Star». Πρόκειται για μία αρκετά πιστή τηλεοπτική μεταφορά, αφού και το μυθιστόρημα εξελίσσεται με τον ίδιο τρόπο.

Η Amber έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας της τους άφησε όταν ήταν μικρή και η μητέρα της αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ ενώ αλλάζει συχνά δουλειά και συντρόφους. Και τώρα, ζουν σε ένα σχολικό, το οποίο οδηγεί καθημερινά η μητέρα της.

Ο καλύτερός της φίλος είναι ο Thrince B, ένα σκυλάκι που βρήκε έναν χρόνο πριν μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών. Ενώ η μητέρα της βγαίνει σε μπαρ τα βράδια, ο Bobby Big Boy (ή αλλιώς Thrince Β) της κρατά συντροφιά.

Στο σχολείο έχει τέσσερις κολλητούς, τον αυτιστικό Ricky, τον Chad που έχει κινητικά προβλήματα, τον Ty που είναι ο μόνος Αφροαμερικάνος στο σχολείο και ο Jared που έχει προβλήματα στην ομιλία. Επίσης, η Amber μία φορά την εβδομάδα διδάσκει αγγλικά μέσω τραγουδιών από τους The Supremes σε Κορεάτισσες που ήρθαν πρόσφατα στην Αμερική. Επιπλέον, προσφέρει εθελοντική βοήθεια στον τοπικό οίκο ευγηρίας.

Η αισιόδοξη φούσκα της Amber όμως, σκάει όταν η μητέρα της δολοφονείται πριν οι δυο τους επιλύσουν τα θέματά τους.

Τότε, βουλιάζει σε μία βαθιά κατάθλιψη και επιπλέον, ο σκύλος της διαγνώζεται με καρκίνο και πρέπει να εγχειριστεί. Με σκοπό να βρει τα χρήματα της επέμβασης, η Amber αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό ταλέντων στο σχολείο της. Προς το τέλος του βιβλίου, η αισιοδοξία έρχεται ξανά στη ζωή της και αποφασίζει να επισκεφτεί τον δολοφόνο της μητέρας της στη φυλακή ώστε να επέλθει η τελική κάθαρση.

Το βιβλίο αποδεικνύει περίτρανα πόσο δύναμη χρειάζεται ώστε να βρεις ξανά τον δρόμο προς την επιφάνεια, όταν έχεις βουλιάξει πολύ. Γιατί η Amber, είναι μία πραγματική rock star. Αν λάτρεψες την ταινία, τότε σίγουρα θες να διαβάσεις και το βιβλίο που έχει πολύ περισσότερο υλικό και μία διάχυτη μελαγχολία που όμως, ενώνεται με το αισιόδοξο μήνυμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix ήδη από τις 28 Αυγούστου.

featured photo: Netflix