Όσο περιττό ή βαρετό βήμα κι αν φαντάζει, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ονομασία του είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Το primer πρέπει να εφαρμόζεται πριν από όλα, πριν το foundation, πριν πιάσεις το πινέλο να απλώσεις το οτιδήποτε στο πρόσωπό σου. Έχοντας μιλήσει ουκ ολίγες φορές για τις αποτελεσματικές και ευεργετικές ιδιότητες του primer στο μακιγιάζ, ήρθε η ώρα να μάθεις και για τον τρόπο που πρέπει να το εφαρμόζεις και ίσως στην πορεία μάθεις και ένα μυστικό!

Όπως ήδη ειπώθηκε, το primer είναι το πρωταρχικό βήμα του μακιγιάζ. Μιας και εκεί έξω κυκλοφορούν δεκάδες τέτοια primers είτε για το πρόσωπο είτε για την περιοχή των ματιών, στο χέρι σου είναι να ανακαλύψεις εκείνο που ταιριάζει ιδανικά στον τύπο της επιδερμίδας σου και να επενδύσεις σε αυτό. Μην ξεχνάς, όμως, να χρησιμοποιείς διαφορετικό primer για τα μάτια και διαφορετικό για το πρόσωπο.

Αν πάλι δε θες να επενδύσεις τα χρήματά σου σε ένα καλό primer κάποιας γνωστής εταιρείας, εξίσου καλό είναι και το after shave. Ναι ναι, καλά βλέπουν τα μάτια σου. Το ανδρικό after shave εκτός από ανακούφιση στο ξυρισμένο ανδρικό δέρμα παρέχει ανακούφιση και στο γυναικείο δέρμα που είναι έτοιμο να το δεχτεί. Το μόνο που πρέπει να ξέρεις για αυτό το hack είναι να χρησιμοποιήσεις μικρή ποσότητα, γιατί η μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει αυξημένη λιπαρότητα.

Αφού, λοιπόν, έχεις βρει το primer σου ήρθε η ώρα να το απλώσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου ή και κάποιο πινέλο για foundation. Το primer χρειάζεται καλή εφαρμογή, οπότε μόλις το απλώσεις καλό είναι να το τρίψεις επίμονα στο πρόσωπό σου δίνοντας έμφαση στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Δηλαδή στη ζώνη Τ και γύρω από τη μύτη. Το primer με το επίμονο τρίψιμο θα γίνει κολλώδες και έτσι θα είναι έτοιμο να δεχτεί το foundation, τη BB ή CC cream σου που θα κολλήσει πάνω του και θα μείνει εκεί όλη μέρα.

Για την περιοχή των ματιών το primer χρειάζεται επίσης καλό τρίψιμο μέχρι να γίνει και αυτό κολλώδες και να «κλειδώσει» με τη σκιά. Καλό είναι μετά το primer να εφαρμόζεις μία πούδρα σε ελεύθερη μορφή και μετά τη σκιά της αρεσκείας σου.

Εάν τώρα προχώρησες στο foundation και ξέχασες το primer, είσαι άνθρωπος και κάνεις λάθος. Εδώ δε χωράει πανικός. Μπορείς να απλώσεις το primer αμέσως μετά το foundation προσφέροντας ένα λαμπερό αποτέλεσμα σαν να χρησιμοποίησες highlighter και έχοντας έτσι εξασφαλίσει τη διάρκειά του. Οπότε ούτε primer ούτε ζημιά.

Διάβασε επίσης: Νέοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το φυτικό βούτυρο καρύδας και Glossy eyes trend: το επόμενο trend που θα κατακτήσεις