Καταρχάς ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: το λάδι καρύδας δεν είναι λάδι, αλλά βούτυρο και δεύτερον, δεν πρέπει να μυρίζει καρύδα, το γνήσιο-ακατέργαστο λάδι. Έχει μια ουδέτερη, αλλά και κάπως τραχιά μυρωδιά, όπως κάθε τι φυσικό.

Τα τελευταία δύο χρόνια το λάδι καρύδας πρωταγωνιστεί σε κάθε είδους beauty συζητήσεις, σε σχέση με το τι μπορεί να μας προσφέρει αλλά και τον καλύτερο δυνατό τρόπο να χρησιμοποιηθεί. Πρακτικά το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να μας προσφέρει αυτήν την extra περιποίηση που τόσο επιθυμούμε. Ειδικότερα:

Ως μάσκα μαλλιών: χρησιμοποιούμε το λάδι καρύδας πριν από το λούσιμο, σε στεγνά μαλλιά και το αφήνουμε να δράσει όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα. Μετά το λούσιμο, θα δείτε τα μαλλιά πιο μαλακά και μεταξένια από ποτέ.

Ως ντεμακιγιάζ προσώπου: ξεχάστε τα κλασσικά προϊόντα ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιούσατε. Ζεσταίνοντας ελάχιστο βούτυρο στις παλάμες και κάνοντας μασάζ σε στεγνό πρόσωπο «λιώνουμε» ακόμα και το πιο βαρύ, αδιάβροχο μακιγιάζ. Τέλος απομακρύνουμε τα υπολείμματα με μια πετσέτα βουτηγμένη σε ζεστό νερό.

Ως προϊόν φιξαρίσματος για φρύδια και φύτρες μαλλιών: τι πιο απλό για να βάλουμε σε τάξη τις ατίθασες τριχούλες. Με ένα βουρτσάκι spoolie το οποίο έχουμε αλείψει ελαφρώς με βούτυρο καρύδας περνάμε τις τριχούλες και τις σταθεροποιούμε στην κατάλληλη θέση.

Ως after shave: το λάδι καρύδας είναι κατάλληλο και για την ανδρική περιποίηση, ως βάλσαμο μετά το ξύρισμα, καθώς ενυδατώνει το δέρμα και καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς.