Όσα δεν πρέπει να στερήσεις από τον εαυτό σου σε μία σχέση

Όσα δεν πρέπει να στερήσεις από τον εαυτό σου σε μία σχέση

Το να είσαι σε μία σχέση σημαίνει πως περνάς καλά με τον άλλο άνθρωπο. Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν θα πρέπει να θυσιάσεις, όσο καλά και να περνάς δίπλα του.

Μέσα σε μία σχέση, ιδανικά, εξελίσσεστε και οι δύο. Γίνεστε καλύτεροι άνθρωποι μαζί. Η χημεία και το πόσο οικειότητα νιώθεις με τον σύντροφο σου είναι κάτι που χτίζεται σταδιακά. Και όσο περισσότερο μένεις σε μία σχέση, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια και δέσιμο νιώθεις. Αυτοί ωστόσο, δεν πρέπει να αποτελούν λόγους που θα σε οδηγήσουν στο να θυσιάσεις κάποια άλλα σημαντικά πράγματα για εσένα. Υπάρχεις ακόμα μέσα σε αυτό το ντουέτο που έχετε δημιουργήσει, όπως κι εκείνος. Είστε ακόμη δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, όσο meant-to-be  και αν πιστεύετε ότι είστε.

1. Την αυτοεκτίμηση σου

Η εκτίμηση και το self-love ίσως είναι πράγματα που δουλεύεις ακόμη, ίσως να μην έχεις κατορθώσει να το πετύχεις, ίσως να το έχεις καταφέρει. Σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεσαι, δεν αξίζει να "πετάξεις" όσες προσπάθειες έχεις κάνει να αποδεχτείς τον εαυτό σου, ακριβώς επειδή τον αποδέχτηκε και κάποιος άλλος. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάς πως ακόμη κι αν αγαπάς κάποιον άλλον, πρέπει να αγαπάς κι εσένα. Αυτή η σκέψη δεν θα σε αφήσει να επιτρέψεις κάποια μεταχείριση που δεν σου αξίζει μέσα σε οποιαδήποτε σχέση.

2. Το χρόνο με τον εαυτό σου

Όσο και αν θέλεις να περνάς όλο το χρόνο σου μαζί του, θα υπάρχουν στιγμές που ενδεχομένως αναπολείς το "me time". Ο ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό σου δεν σημαίνει ότι απομακρύνεσαι από τη σχέση σου. Σημαίνει πως κάνεις ένα break για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου, αν φυσικά νιώθεις πως το έχεις ανάγκη. Από το να βγεις με τις φίλες σου μέχρι να κάνεις ένα movie night μετά από καιρό στο δωμάτιο σου αγκαλιά με τα popcorn, εσύ ορίζεις το ιδανικό me time.

3. Την ταυτότητα σου

Ο χαρακτήρας σου, τα πιστεύω σου, οι αντιλήψεις σου, η ιδεολογία σου. Εσύ. Δεν χρειάζεται να αφήσεις κανένα "άλλο σου μισό" να σου διαμορφώσει το χαρακτήρα, να στον αλλοιώσει ή να σε κάνει να πιστεύεις πως δεν είναι αρκετά καλός για τα μέτρα και τα σταθμά του. Ο καθένας είναι ξεχωριστός για όσα κάνει, λέει και πιστεύει. Αν του δίνεις το χώρο να είναι ο εαυτός του, οφείλει να σε σεβαστεί και να κάνει το ίδιο.

4. Την ανεξαρτησία σου

Και κυρίως το δικαίωμα σου να είσαι ανεξάρτητη, να εκφέρεις άποψη και να συνυπάρχεις χωρίς ενοχές δίπλα του. Δεν είναι και δεν είσαι κτήμα κανενός. Η μαγεία σε μία σχέση είναι να είστε ελεύθεροι μαζί. Και όχι να κρατάτε "δέσμιοι" ο ένας τον άλλον.

5. Την οικογένεια σου και τους φίλους σου

Υπήρχαν δίπλα σου πολύ πριν έρθει ο σύντροφος σου στη ζωή σου. Δεν εννοούμε φυσικά να μην περνάς χρόνο μαζί του. Είναι όμως σημαντικό να μην ξεχνάς και να μην επιτρέπεις να σου στερήσει κανείς τα άτομα που είναι πάντα εκεί για εσένα, ειδικά όταν δεν τους το ζητάς.

6. Τα όνειρα σου

Δεν είναι λίγες οι φορές που ίσως έχεις ακούσει για άτομα που άφησαν τα όνειρα τους για μια σχέση. Και πράγματι, τη δεδομένη στιγμή, μπορεί να ήταν αυτό που ήθελαν. Ένα απραγματοποίητο όνειρο όμως μένει απωθημένο. Είναι κρίμα να αφήσεις κάτι που έχεις ονειρευτεί με κάθε τρόπο, επειδή στο ζητάει/επιβάλλει/ σε μεταχειρίζεται κάποιος σύντροφος σου.

7. Την ψυχική σου ηρεμία

Τελευταίο και κυριότερο. Η ψυχική σου ηρεμία δεν αξίζει να διαταράσσεται, να εκμεταλλεύεται, να κακομεταχειρίζεται. Όσο ερωτευμένη κι αν είσαι. Κάθε άνθρωπος αξίζει να βρίσκεται σε μία σχέση εμπιστοσύνης, όπου θα μπορεί να εκφράσει τον πραγματικό του εαυτό και να λειτουργεί χωρίς να φοβάται την αντίδραση του άλλου. Μην θεωρείς δεδομένο κάτι τόσο σπουδαίο.

featured photo: @iamlusia
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.