Ωμοφαγικα κεικ καροτου

Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει το κέικ καρότου; Η ωμοφαγική εκδοχή της συνταγής αυτής θα σας ενθουσιάσει: η βάση είναι από καρύδια, καρότα, σταφίδες, χουρμάδες και κανέλα και κάθε μπουκιά είναι σαν να παίρνεις μια μικρή γεύση από Χριστούγεννα. Το γλάσο από κάσιους είναι πεντανόστιμο, θα γλείφετε τα δάχτυλα σας! Είναι τόσο χορταστικά που μπορείτε να τα φάτε και για πρωινό, αν και είναι η ιδανική παρέα για τον απογευματινό σας καφέ.  Διατηρούνται στο ψυγείο για εβδομάδες οπότε μη φοβηθείτε αν σας βγεί μεγάλη η ποσότητα!

(c) All rights reserved

(c) All rights reserved

Υλικά για τη βάση:
  • 1 κούπα καρύδια
  • 1 κούπα χουρμάδες
  • 2 κούπες τριμμένο καρύδι (περίπου 4 μεγάλα καρότα)
  • ¾ κούπας ινδοκάρυδο
  • 1κτ γλυκού κανέλα
  • ¾ κούπας σταφίδες
  • Μια πρέζα αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
  • 1 κούπα κάσιους, που έχεις μουλιάσει για τουλάχιστον 4 ώρες
  • 1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κτλ γλυκού χυμό λεμόνι
  • ¼ κτ γλυκού απόσταγμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι
Προετοιμασία
  • Χτυπάς τα καρύδια στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομματάκια και μετά προσθέτεις τους χουρμάδες, μέχρι το μείγμα να γίνει μια κολλώδης ομοιογενής μπάλα.
  • Τρίβεις τα καρότα, και σιγουρεύεσαι ότι έχεις στίψει καλά και πετάξει το πολύ νερό. Θα σου πρότεινα να βάλεις το καρότο μέσα σε μια πετσέτα και να το στίψεις καλά μέχρι να μη βγαίνει άλλο νερό.
  • Προσθέτεις τα καρότα και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης (εκτός από τις σταφίδες) μέσα στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάς για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτεις και τις σταφίδες και ανακατεύεις.
  • Βάζεις το μείγμα μέσα σε βάσεις για cupcakes και φυλάς στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις το γλάσο
  • Για να φτιάξεις το γλάσο χτυπάς τα κάσιους στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Το γλάσο πρέπει να είναι μεν σφιχτό αλλά κρεμώδες, αν θέλεις να το αραιώσεις λίγο μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό.
  • Απλώνεις το γλάσο με ένα κουτάλι πάνω στις βάσεις, γαρνίρεις με λίγη κανέλα και απολαμβάνεις.
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.