Από τότε που η σειρά Bridgerton έκανε πρεμιέρα στο Netflix την ημέρα των Χριστουγέννων, είμαστε τόσο γοητευμένοι μαζί της όσο γοητευμένοι είναι και οι χαρακτήρες της, ο ένας με τον άλλον. Εάν είναι κάτι που μας έχει ενθουσιάσει, εκτός φυσικά από το υπέροχο στιλ στο ντύσιμο των ηθοποιών, είναι οι εκπληκτικές τοποθεσίες που εμφανίζονται σε κάθε επεισόδιο. Συνολικά, 15 τοποθεσίες βοήθησαν στο να γυριστεί η σειρά. Μερικές από τις οποίες τις είδαμε επίσης στις σειρές The Crown, Rebecca, The Favorite, Enola Holmes, ακόμη και σε ένα μουσικό βίντεο των Jonas Brothers.

Κάνε ένα ταξίδι στην Αγγλία μαζί μας και εξερεύνησε αυτές τις εντυπωσιακούς τοποθεσίες.

Η οικία Bridgerton

Ταξίδεψε σε όλα τα σπίτια, κάστρα και παλάτια από το Bridgerton
housebeautiful.com/NETFLIX

Το πρώτο σπίτι που βλέπουμε στο Bridgerton είναι η κατοικία της οικογένειας Bridgerton. Το υπέροχο είναι ότι μπορείς πραγματικά να επισκεφθείς το σημείο που λειτουργεί ως εξωτερικός χώρος αυτού του σπιτιού. Το Ranger’s House είναι ένα μουσείο τέχνης που βρίσκεται στο Greenwitch του Λονδίνου και χτίστηκε το 1722. Στο εξωτερικό του μουσείου, που έγινε σπίτι στο Bridgerton, οι πασχαλιές και ο κισσός προστέθηκαν για να του δώσουν μια πιο μαγευτική εμφάνιση. Όσο για τους εσωτερικούς χώρους, η RAF Halton – ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου – ανέλαβε αυτό το κομμάτι.

Η οικία Featherington

Ταξίδεψε σε όλα τα σπίτια, κάστρα και παλάτια από το Bridgerton
housebeautiful.com/NETFLIX

Ορισμένες από τις τοποθεσίες που έγιναν τα γυρίσματα για το Bridgerton χρησιμοποιήθηκαν για να απεικονίσουν περισσότερες από μία κατοικίες. Όπως το προαναφερθέν RAF Halton. Αυτό λειτούργησε τόσο ως τραπεζαρία των Featheringtons όσο και ως εσωτερικός χώρος των Bridgertons. Ένας άλλος γνωστός σε πολλούς χώρους χρησιμοποιήθηκε επίσης για τους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας των Featheringtons. Το Hatfield House, το οποίο το έχουμε δει στο video clip ”Sucker”  των Jonas Brothers, στο The Favorite, Enola Holmes, Rebecca. Η τρίτη και τελευταία τοποθεσία που χρησιμοποιήθηκε ως το σπίτι των Featheringtons ήταν το Νο.1 Royal Crescent, ένα μουσείο στο Bath της Αγγλίας – και χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για τις μπροστινές πόρτες του.

Η οικία του Δούκα του Hastings

Ταξίδεψε σε όλα τα σπίτια, κάστρα και παλάτια από το Bridgerton
housebeautiful.com/NETFLIX

Η κατοικία του Δούκα αποτελείται ουσιαστικά από τρεις τοποθεσίες γυρισμάτων: Το Wilton House, το Syon House και το Badminton House, είναι όλες εξοχικές κατοικίες που χτίστηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια. Αν είσαι και εσύ λάτρης των σειρών και ταινιών εποχής πιθανότατα έχεις δει το Wilton House στο The Crown. Το Wilton House χρησιμεύει τόσο ως εξωτερικός χώρος όσο και ως μέρος του εσωτερικού του σπιτιού του Hastings. Ενώ το Syon House και το Badminton House χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για το εσωτερικό τους.

Και μια extra πληροφορία. Το Badminton House απέχει μόλις 20 λεπτά από το Highgrove House. Εκεί όπου ζουν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα.

Η κατοικία της Lady Danbury

Ταξίδεψε σε όλα τα σπίτια, κάστρα και παλάτια από το Bridgerton
housebeautiful.com/NETFLIX

Αν έχεις ήδη παρακολουθήσει και τα οκτώ επεισόδια του Bridgerton, θα ξέρεις ότι η Lady Danbury είναι σαν μια μητρική φιγούρα του Δούκα του Hastings, του οποίου η μητέρα πέθανε λίγο μετά την γέννα του. Και η σύνδεση τους δεν τελειώνει εκεί. Τυχαία, δύο εξοχικές κατοικίες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των εσωτερικών χώρων της κατοικίας του Δούκα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού της Lady Danbury. Το Badminton House και το Wilton House. Όσο για το εξωτερικό σημείο του σπιτιού της Lady Danbury, το Μουσείο Τέχνης Holburne έπαιξε τέλεια αυτόν τον ρόλο.

Το σπίτι της βασίλισσας

Ταξίδεψε σε όλα τα σπίτια, κάστρα και παλάτια από το Bridgerton
housebeautiful.com/NETFLIX

Είναι λογικό ότι κάθε σειρά αυτής της περιόδου που περιλαμβάνει μια βασίλισσα πρέπει να αναζητήσει εξαιρετικές τοποθεσίες για να δημιουργήσει τη βασιλική κατοικία της Αυτού Μεγαλειότητας. Και στο Bridgerton έγινε ακριβώς αυτό. Ένα πραγματικό παλάτι χρησιμοποιήθηκε για το εξωτερικό της κατοικίας της βασίλισσας Σαρλότ, γνωστό ως Hampton Court Palace. Ένας χώρος που χτίστηκε το 1500 για τον Καρδινάλιο Thomas Wolsey. Τόσο το Lancaster House όσο και το Wilton House στρατολογήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως εσωτερικοί χώροι του παλατιού της Βασίλισσας.

Η κατοικία του Δούκα και της Δούκισσας

Ταξίδεψε σε όλα τα σπίτια, κάστρα και παλάτια από το Bridgerton
housebeautiful.com/NETFLIX

Αφού παντρευτούν δύο χαρακτήρες ζουν στο Κάστρο Clyvedon, με το εξωτερικό να είναι το Castle Howard και οι εσωτερικοί χώροι να είναι το North Mymms Park, το Wilton House και το Badminton House. Και οι τέσσερις από αυτούς τους χώρους είναι ανοιχτοί στο κοινό. Μπορείς ακόμη και να παντρευτείς στο North Mymms Park, και να ζωντανέψεις τα όνειρά σου εμπνευσμένα από το Bridgerton. Είναι σαφές ότι το Wilton House έχει την ικανότητα να παίζει μια σειρά από ρόλους, δεδομένου ότι ενήργησε ως τέσσερα διαφορετικά σπίτια στο Bridgerton. Και μην ξεχνάμε πως χρησίμευσε ως Buckingham Palace στο The Crown.

Οι αίθουσες χορού

Ταξίδεψε σε όλα τα σπίτια, κάστρα και παλάτια από το Bridgerton
housebeautiful.com/NETFLIX

Οι χαρακτήρες του Bridgerton περνούν πολύ χρόνο στο σπίτι. Και δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε, ευχόμαστε τα σπίτια μας να έμοιαζαν με τα δικά τους. Αλλά παρακολουθούν επίσης χοροεσπερίδες αρκετά συχνά. Το Leigh Court, το Guildhall, τα Bath Assembly Rooms και το προαναφερθέν Μουσείο Τέχνης Holburne επιλέχθηκαν όλα για να δημιουργήσουν τις πολλές και υπέροχες σκηνές της αίθουσας χορού του Bridgerton.

featured photo: housebeautiful.com/NETFLIX