“Το Τυρκουάζ ιδρύθηκε το 1985 από τη μητέρα μου Κωστούλα, εποχή κατά την οποία το ακριβό faux bizou, διακοσμημένο με ημιπολύτιμους λίθους, κυριαρχούσε στην αγορά. Ακολουθώντας την τάση αυτή και καθώς η αγαπημένη πέτρα της Κωστούλας ήταν το τυρκουάζ (από τη γαλλική λέξη turquoise), επέλεξε το όνομα αυτό για το κατάστημα. Δεν αναζητούσε ένα μόνο έξυπνο από πλευράς μάρκετινγκ όνομα, αλλά ήθελε να ενσωματώσει σε αυτό που δημιουργούσε, κάτι προσωπικό.” μας εξηγεί η Μυρτώ, κόρη της κυρίας Κωστούλας, που από το 2008 συμμετέχει ενεργά στο κατάστημα στα Χανιά.

“Από το 1985 μέχρι και το 2008 το πρόσωπο πίσω από το Τυρκουάζ είναι η μαμά Κωστούλα. Τα χρόνια αυτά ενώ εγώ ακολουθούσα τις δικές μου αναζητήσεις στον τομέα της Αρχαιολογίας και της Ιστορίας της Τέχνης δεν έμεινα τελικά ανεπηρέαστη από την έφεση της μητέρας μου στο επιχειρείν και κυρίως την αγάπη της για τη μόδα.” προσθέτει. Σήμερα θα βρεις στο Τυρκουάζ την Κωστούλα, τη Μυρτώ και την Αγγελική, η οποία υποστηρίζει την οργάνωση του e-shop.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Turquoise (@turquoiseshopgr)

Τι θα βρεις στο Τυρκουάζ

Η Μυρτώ μας εξηγεί ότι “στο Τυρκουάζ μπορείς να ανακαλύψεις το πάντρεμα των επιλογών και του προσωπικού στυλ της Μυρτούς και της Κωστούλας με μια έντονη προτίμηση και αγάπη στους Έλληνες σχεδιαστές ενσωματώνοντας όμως και διεθνή brands που έρχονται να ορίσουν τις επίκαιρες τάσεις. Επιλέγουμε ρούχα που μας εμπνέουν και ακολουθεί η επιλογή υποδημάτων και αξεσουάρ (κοσμήματα, τσάντες και φουλάρια) προκειμένου να προτείνουμε ολοκληρωμένα looks στις πελάτισσες μας.”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Turquoise (@turquoiseshopgr)

Το Τυρκουάζ στο Instagram

Tο 2012 n Μυρτώ αποφάσισε να συνδυάσει το κομμάτι της πώλησης με την αγάπη της για την εικόνα και τη φωτογραφία. “Έτσι παρέα με φίλες και τη βοήθεια του φωτογράφου συντρόφου μου ξεκινάω μικρά editorial μόδας σε εξωτερικούς χώρους κάθε ένα από τα οποία είχε ένα story telling. Σκοπός μου είναι να παρουσιάζω τα προϊόντα που επιλέγουμε μέσα απο τη διήγηση ιστοριών, συνήθως αρκετά ρεαλιστικές και καθημερινές, στις οποίες ο θεατής μπορεί να συμμετέχει νοερά. Μάλιστα οι ιστορίες αυτές υπήρξαν και ένα μέσο για τη διατήρηση της επικοινωνίας στη διάρκεια της καραντίνας με τους φίλους και τις φίλες του Τυρκουάζ.” περιγράφει.

Η εξερεύνηση αυτή βρίσκει συνεχώς όλο και μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό και έτσι η Μυρτώ αποφασίζει να συνεχίσει και μετά τις καραντίνες να “διηγείται” όλο και περισσότερες ιστορίες που πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Τυρκουάζ.

“Το αρχικό κομμάτι που φιλοξένησε αυτό το εγχείρημα ήταν τα social media τα οποία αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της καθημερινότητας και ένας κοινωνικός ψηφιακός χώρος. Εξίσου πιθανή με μια επίσκεψη στη φυσική βιτρίνα του Τυρκουάζ είναι και μια επίσκεψη στα posts και τα stories του Instagram” μας λέει.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Turquoise (@turquoiseshopgr)

Το ηλεκτρονικό κατάστημα

Η δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος www.turquoiseshop.gr ήρθε ως φυσική εξέλιξη των παραπάνω. “Ως ένα περιβάλλον πιο ολοκληρωμένης και ελεύθερης παρουσίασης των ιδεών γύρω από τη μόδα, το στυλ και τη φωτογραφία (lookbooks).” λέει η Μυρτώ και μας εξηγεί ότι ο στόχος για το μέλλον είναι η ενδυνάμωση της επικοινωνίας και της ανταλλαγής ιδεών γύρω απο τις ανάγκες της γυναίκας στον τομέα της μόδας καθώς αυτό υπήρξε μια από τις πηγές έμπνευσης για εκείνη και την Κωστούλα.

“Πεδία αυτής της επικοινωνίας υπήρξαν ανέκαθεν το φυσικό μας κατάστημα και ολοένα και περισσότερο, για αυτούς που θα το προτιμήσουν, το e-shop μας.” μας λέει κλείνοντας.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Turquoise (@turquoiseshopgr)

TURQUOISE Τζανακάκη 21, Χανιά Website: www.turquoiseshop.gr Instagram/turquoiseshopgr Facebook/turquoiseshop.gr