Η αναζήτηση για ποιοτικά προϊόντα που αναβαθμίζουν τη διατροφή μας και είναι 100% θρεπτικά δεν σταματάει ποτέ. Ειδικά τα τελευταία χρόνια η ανάγκη μας να ξέρουμε τι ακριβώς καταναλώνουμε και εάν αυτό ωφελεί τον οργανισμό μας, έχει γίνει μεγαλύτερη από ποτέ.

Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης βρήκαμε τα προϊόντα της εταιρείας Laconico, τα οποία δεν θα μπορούσαν παρά να μας τραβήξουν την προσοχή. Στο eshop της εταιρείας μπορείς να βρεις ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι αλλά και σαπούνια με βάση το λάδι!

Η ιστορία πίσω από το brand Laconico δεν είναι απλά μια ιστορία για το ελαιόλαδο. Είναι μια ιστορία για την αγάπη, τη θυσία, τη δέσμευση, τη σκληρή δουλειά και το πάθος!

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα. Την ιδέα της οικογένειας Πιερράκου να φτιάξει το δικό της λάδι, όχι για να δημιουργήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση αλλά για να δημιουργήσει πιο σταθερούς δεσμούς με την Ελλάδα και τις ρίζες της. Και έτσι την άνοιξη του 2009 ιδρύθηκε η εταιρεία Our Family’s Olive Oil LLC, που αργότερα μετονομάστηκε σε Laconiko Extra Virgin Olive Oil.

Ο δρόμος για να γίνουν τελικά ελαιοπαραγωγοί δεν ήταν εύκολος.

Συνδύασαν τις γνώσεις τους, το μεράκι τους και την αγάπη τους για τη γη τους, και κατάφεραν να μεταμορφώσουν ένα παραθαλάσσιο κτήμα στη Νότια Ελλάδα σε μια επιχείρηση που παράγει μερικά από τα καλύτερα έλαια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά τα περισσότερα από 200 βραβεία που έχουν λάβει για τα προϊόντα τους, με τελευταίο αυτό της πρώτης θέσης για τους Έλληνες παραγωγούς, σύμφωνα με το EVOO World Ranking 2020.

Οι αρχές τους αποτελούν τα θεμέλια τα οποία στηρίζουν ό,τι έχουν δημιουργήσει έως τώρα και αποτελούν τη σταθερή βάση για κάθε νέο τους εγχείρημα.

Το πάθος, η αγάπη και ο σεβασμός προς τη γη τους, τα ελαιόδεντρά τους και τις παραδόσεις τους αντανακλώνται στο τελικό αποτέλεσμα των προϊόντων τους.

Ταυτόχρονα, όλοι όσοι εργάζονται για το Laconico είναι αφοσιωμένοι στους πελάτες τους, τους ανθρώπους στην ουσία που με τα χρόνια έγιναν υποστηρικτές και φίλοι του brand. Και τώρα πια αποτελούν μέρος της ευρύτερης οικογένειάς του.