Το διαφυλετικό dating δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Η γνωριμία με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες μπορεί να αλλάξει την προσωπική σου ζωή προς το καλύτερο.

Στο άκουσμα της λέξης φυλή, σκεφτόμαστε μια ομάδα ατόμων με παρόμοια γενετικά χαρακτηριστικά. Η εθνικότητα τους έχει διαμορφωθεί από την κουλτούρα, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου. Η έννοια διαφυλετικός αναφέρεται στο συνδυασμό όλων αυτών των διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων. Σκέψου λοιπόν πόσο συναρπαστικό είναι να έχεις για σύντροφο σου έναν άνθρωπο από τελείως διαφορετικό πολιτιστικό background. Μάλιστα, τα διαφυλετικά ζευγάρια στην Αμερική έχουν αυξηθεί από 7.4% σε 10.2 % από το 2000 ως το 2016.

Το διαφυλετικό dating λοιπόν, έχει να προσφέρει πολλά οφέλη στην προσωπική ζωή για τους παρακάτω λόγους:

1. Αποκτάς μεγαλύτερη ενσυναίσθηση

Όπως όταν ταξιδεύεις για πρώτη φορά στο εξωτερικό, έτσι και όταν γνωρίζεις άτομα από διαφορετικές κουλτούρες, ξεκινάς να βλέπεις τον κόσμο διαφορετικά. Γίνεσαι περισσότερο ανεκτικός στη διαφορετικότητα. Γίνεσαι πιο ευαίσθητη σε θέματα που μπορεί να τον αφορούν και αποκτάς μεγαλύτερη κατανόηση.

2. Μαθαίνεις να αγαπάς αυτά ακριβώς που σας κάνουν να διαφέρετε

Σε μία σχέση με κάποιον “διαφορετικό” από εσένα, ίσως στην αρχή σου κάνουν εντύπωση οι διαφορές σας. Στην πορεία όμως, μαθαίνεις να τις εκτιμάς και να μην τις αλλάζεις με τίποτα. Μαθαίνετε να μοιράζεστε διαφορετικά στοιχεία από την κουλτούρα του καθενός και ανακαλύπτετε ο ένας τον άλλον καθημερινά.

3. Καταρρίπτεις τα στερεότυπα

Η διαφυλετική σχέση σπάει από μόνη της τα κοινωνικά κατεστημένα. Τα αισθήματα ρατσισμού και μη ανεκτικότητας, εξαλείφονται από τη στιγμή που έχεις αισθήματα για αυτόν. Όταν σταματάς να υψώνεις τείχη φόβου του διαφορετικού, βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Από τη στιγμή αυτή λοιπόν, μαθαίνεις να αφήνεις τις κοινωνικές ταμπέλες στην άκρη και να βλέπεις κάθε άνθρωπο θετικά και ανοιχτά. Είτε είναι ο σύντροφος σου είτε κάποιος περαστικός στο δρόμο.

4. Συνειδητοποιείς πως τελικά δεν είστε τόσο διαφορετικοί

Όλα καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα. Όσο διαφορετικοί και αν θέλουμε να πιστεύουμε πως είμαστε, στο τέλος της ημέρας, είμαστε άνθρωποι. Με πιστεύω, θέλω και ανάγκες. Έχεις λοιπόν την ευκαιρία να δεις έναν διαφορετικό άνθρωπο ίσως εξωτερικά αλλά έναν όμοιο με εσένα εσωτερικά.

5. Και κάνεις και τους γύρω σου να καταλάβουν πως αυτό είναι ΟΚ

Το να γνωρίζεις ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς, σημαίνει πως αποδέχεσαι αυτό που υπάρχει εκεί έξω. Με το παράδειγμα σου λοιπόν, δείχνεις πως δεν είναι τόσο περίεργο να γνωρίζεις ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς. Και σταδιακά και οι γύρω σου θα καταλάβουν πως πράγματι, είναι πιο θετικό από ότι μπορεί να πιστεύουν.

6. Δεν αφήνεις τον κοινωνικό ρατσισμό να “κερδίσει”

Μπορεί να σχολιαστείς αρνητικά αλλά στην πραγματικότητα, το να δίνεις ευκαιρίες σε ανθρώπους είναι πολύ πιο σημαντικό από το τι θα πουν οι άλλοι. Μην είσαι λοιπόν πολύ αρνητική στο να γνωρίζεις ανθρώπους με διαφορετικό background από το δικό σου. Εξάλλου, αν δεν είναι επιτυχία, θα είναι εμπειρία. Και ας μην έχει το ίδιο χρώμα με εσένα.

featured photo: Twenty20.com/talent.zukutu