Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της 5ης σεζόν Peaky Blinders έχουν κυκλοφορήσει και οι φανατικοί οπαδοί της λατρεμένης συμμορίας από το Μπέρμιγχαμ νιώθουν ήδη καλύτερα, τώρα που πήραν την «δόση» τους. Αν και οι εικόνες που κυκλοφόρησαν προκάλεσαν μια σειρά από ερωτήματα και αναζωπύρωσαν τις θεωρίες για την εξέλιξη της ιστορίας.

Στο φινάλε της τέταρτης σεζόν του Peaky Blinders, είδαμε τον Tommy να κερδίζει στην «μάχη» με τον ορκισμένο εχθρό, έναν γκάνγκστερ από τη Νέα Υόρκη, τον Luca Changretta (Adrien Brody). Και από ό,τι φαίνεται, η Αμερική θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την πέμπτη σεζόν. Δεν υπήρχε περίπτωση για κάτι διαφορετικό, από την στιγμή που είδαμε τον Michael να πηγαίνει στην Αμερική για να κάνει συμφωνίες με τον Al Capone. Αλλά ορισμένες φωτογραφίες από τα γυρίσματα, το επιβεβαίωσαν. Οι φανς, όπως είναι φυσικό, από τη στιγμή που άκουσαν το όνομα του Al Capone ήλπιζαν σε ενεργό ρόλο, αλλά ο δημιουργός της σειράς Steven Knight, το απέκλεισε: «Δεν θα υπάρξει Al Capone στην ιστορία» και χρύσωσε το χάπι λέγοντας πως: «Η 5η σεζόν θα έχει πάντως πολλά γνωστά ονόματα ως guest stars». Κάτι που επιβεβαιώθηκε και μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της σειράς στο Instagram.

Ο Sam Claflin (Me Before You, Adrift) υπέγραψε για τη συμμετοχή του και μαζί του έρχονται οι Brian Gleeson (Mother!), Neil Maskell (Happy New Year), Kate Dickie (The Witch). Ακόμα οι Cosmo Jarvis (Lady Macbeth), Emmett J. Scanlan, Elliot Cowan, Charlene McKenna, Andrew Koji, και Daryl McCormack. Ένα ακόμα νέο πρόσωπο ανάμεσα τους θα είναι η ηθοποιός Anya Taylor-Joy (Split), σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό BBC One στο Twitter.

Νέα πρόσωπα θα δούμε και πίσω από τις κάμερες, καθώς ο Anthony Byrne (In Darkness, Ripper Street) αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και η Annie Harrison-Baxter (Marcella, In the Flesh) την παραγωγή. Ανάμεσα στις επίσημες ανακοινώσεις είναι και η μεταφορά του Peaky Blinders για την 5η σεζόν. Από το BBC Two στο BBC One, για τη Βρετανία και φυσικά παραμένει στο Netflix για τον υπόλοιπο κόσμο. Τα γυρίσματα για τη νέα σεζόν του Peaky Blinders άρχισαν επίσημα από τις 4 Οκτωβρίου, παρότι κάποιες προπαρασκευαστικές διαδικασίες ξεκίνησαν από τα μέσα του Σεπτέμβρη. Ενώ δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία προβολής, τα νέα επεισόδια αναμένεται να προβληθούν την Άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2019. Ελπίζουμε δηλαδή…

Παρά τα όσα ακούγονταν την προηγούμενη χρονιά, περί τελευταίας σεζόν, ο δημιουργός της σειράς Steven Knight σχεδιάζει να φτάσει τους ήρωες της σειράς μέχρι τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως εξήγησε για να γίνει αυτό ίσως χρειαστούν ακόμα 2-3 σεζόν. Και με αυτό μας εξασφαλίστηκε αισίως μια 7η σεζόν.

Τι θα δούμε όμως στην πέμπτη σεζόν το 2019;

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη για τα νέα επεισόδια, η νέα σεζόν «βρίσκει την συμμορία εν μέσω της οικονομικής κρίσης του 1929 και θα επικεντρωθεί σε δύο πράγματα: Στην πολιτική άνοδο της οικογένειας μιας και ο Thomas εκλέγεται με το Εργατικό Κόμμα στο Νότιο Μπέρμινχαμ και στη διάλυση των υποστηρικτών του κομμουνιστικού κόμματος, που θέλει να ρίξει την κυβέρνηση Τσόρτσιλ. Οπότε ο Τhomas περνάει σε ένα ρόλο διπλού πράκτορα».

Συγκεκριμένα spoilers δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, όμως οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες που διέρρευσαν από τα γυρίσματα αποκαλύπτουν μια σκηνή κηδείας. Ποιος, που, πότε και γιατί δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά αν μάθουμε θα είστε οι πρώτοι που θα το πούμε.

Δες ακόμα: Γιατί κολλήσαμε με το Peaky Blinders, την γκανγκστερική σειρά του Netflix


featured image: thehollywoodnews.com