Σύμφωνα με τους make-up artists τα πινέλα και εργαλεία μακιγιάζ δεν αποτελούν απλά μια προσθήκη στο boudoir μας. Είναι μια επένδυση. Μια προσθήκη που θα δώσει το κάτι παραπάνω στο μακιγιάζ μας και θα αναβαθμίσει τις δεξιότητές μας. Στην αγορά θα βρεις κάθε είδους πινέλο και εργαλείο. Εάν όμως θέλεις πραγματικά να μειώσεις τον όγκο των εργαλείων, αλλά και να έχεις το πιο φρέσκο και φυσικό αποτέλεσμα η λύση είναι μια. Aυτό που χρειάζεσαι ακούει στο όνομα Beauty Blender. Το μαγικό σφουγγαράκι που μπορεί να σε απαλλάξει από το βάσανο του να εναλλάσσεις πινέλα καθώς βάφεσαι.

BEAUTY BLENDER |THE ORIGINAL MAKEUP SPONGUE  
sephora.gr

Ας ρίξουμε όμως μια πιο προσεκτική ματιά στο τι μπορεί να κάνει για μας καθώς και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και απολύτως σημαντικά:

*Το beauty blender χρησιμοποιείται πάντα μα πάντα νωπό. Αφού το βάλουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και το πιέσουμε αρκετές φορές, παρατηρούμε να διπλασιάζεται σε όγκο. Το στραγγίζουμε από τα πολλά νερά και το ταμπονάρουμε σε χαρτί ή πετσέτα. Τότε το σφουγγαράκι μας είναι έτοιμο για χρήση.

*Με το beauty blender μπορούμε να εφαρμόσουμε όλα τα προϊόντα προσώπου. Ξεκινάμε από το foundation και το concealer κάτω από τα μάτια. Το γεγονός ότι είναι νωπό επιτρέπει να απορροφά την περιττή ποσότητα, αποτρέποντας το cakey makeup. Απλώνουμε με ταμποναριστές κινήσεις, πατώντας το προϊόν πάνω στο δέρμα μας. Έτσι, το αποτέλεσμα που αφήνει είναι αψεγάδιαστο. Σαν να έχεις βγει από κάποιον αερογράφο.

*Ιδανικό για τις πολύ μικρές περιοχές του προσώπου, όπως στην τοποθέτηση του concealer μας, είναι το mini beauty blander. Χάρη στο μικρό του μέγεθος δίνει την απαραίτητη λεπτομέρεια στο μακιγιάζ μας.

BEAUTY BLENDER | MICRO.MINI BUBBLE
sephora.gr

*Με το beauty blender μπορούμε να απλώσουμε οποιοδήποτε κρεμώδες προϊόν στα ζυγωματικά μας. Bronzer, highlighter και ρουζ τοποθετούνται και αναμειγνύονται μοναδικά μεταξύ τους, δίνοντας το εφέ δεύτερου δέρματος.

*Με το σφουγγαράκι μας το baking και setting του μακιγιάζ μας γίνεται παιχνίδι. Το βουτάμε σε πούδρα ελεύθερης μορφής ή και compact και ταμπονάρουμε όλο μας το πρόσωπο για μακιγιάζ που δεν θα μας εγκαταλείψει όλη μέρα.

BEAUTY BLENDER | ELECTRIC VIOLET SWIRL SPONGUE
sephora.gr

Πότε και πώς καθαρίζουμε το beauty blender;

Το beauty blender μας θέλει πλύσιμο μετά από κάθε χρήση. Ιδανικά με το σαπούνι του (σε υγρή και στερεή μορφή). Λόγω του υλικού του, το σφουγγαράκι μας μαζεύει μικρόβια πολύ πιο γρήγορα από κάποιο πινέλο. Ο τακτικός καθαρισμός του θα το διατηρήσει σε ιδανική κατάσταση για περισσότερο καιρό.


featured image: Vogue Arabia