Να λοιπόν που ένα απλό κορίτσι σαν εσένα βρίσκεται μπερδεμένη και προβληματισμένη με το πόσο complicated έχουν γίνει οι σχέσεις στις μέρες μας. Γιατί να μην μπορούμε να κρατήσουμε τις σχέσεις στη γνωστή σε όλους μας «χαλαρή» φάση που μερικές φορές αυτό ίσως να είναι ακριβώς αυτό που αναζητάμε; Δεν είναι όλες οι καταστάσεις ίδιες, παιδιά! Καμιά φορά, θέλουμε τα πράγματα απλά, λιτά και απέριττα.

Κάπου εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι και τα γνωστά και αγαπητά, social media. Από τη μία μας προκαλούν τα προβλήματα συννενόησης και επικοινωνίας με το «άλλο μας μισό». Αντιμετωπίζουμε δηλαδή τα πρόβλημα τύπου «διαβάστηκε», μπήκε δεν μπήκε, και «γιατί είναι online αφού μου έχει ήδη πει καληνύχτα;». Από την άλλη όμως μήπως είναι ιδανικά για την casual φάση που εσύ μπορεί να αναζητάς;

Έρχομαι εγώ λοιπόν τώρα για να σου πω τι πρέπει να προσέξεις εάν αποφασίσεις να κρατήσεις τη σχέση σου σε ένα χαλαρό, casual πλαίσιο.

Apps, apps, και μερικά ακόμη apps

Το 2019 ξεκίνησε δυναμικά, με πολλές εφαρμογές γνωριμιών. Και γιατί να μην το δοκιμάσεις; Πλέον, το 27% των νέων χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών και οι περισσότεροι έχουν μείνει απολύτως ευχαριστημένοι. Είναι ένας εύκολος τρόπος να βρεις τη σχέση την οποία εσύ ψάχνεις στη προκειμένη στιγμή της ζωής σου έχοντας την ασφάλεια της οθόνης. Δεν σου κάνει; Next!

Άσε τις ταμπέλες για τους δρόμους

Είμαστε, δεν είμαστε, τι είμαστε; Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι να βάλεις μία ταμπέλα στην όποια σχέση έχεις με τον τύπο που σε ενδιαφέρει. Το σημαντικό είναι να ξέρεις εσύ πού πατάς, πού βρίσκεσαι και τι θέλεις από αυτή τη σχέση στην οποία είσαι. Όσο casual ή όχι και αν είναι.

Να στείλω ή να μη στείλω;

Εδώ σε θέλω! Κάθε φορά το ίδιο άγχος. Να μη στείλω εγώ, μη φανεί πως τον κυνηγάω. Αλλά να κάτσω σε μία γωνία και να σκάσω που δεν μου στέλνει εκείνος. Oh no! Το υπέροχο με τις casual σχέσεις είναι πως δεν υπάρχουν τέτοια όρια ή συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθείς. Θες να στείλεις, άκου τη καρδούλα σου και κάνε αυτό που θες! Το ένστικτό σου ξέρει, εμπιστεύσου το!

Δεν είναι τώρα η ώρα για να κάνεις υποθέσεις

Σε μία casual σχέση σίγουρα υπάρχουν πολλές απορίες που μπορεί να έχετε και οι δύο. Τι είμαστε; Να μιλάω με άλλους; Να βγαίνω με άλλους; Να του πω πως μιλάω και βγαίνω με άλλους; Ιδού η απορία! Δεν ξέρεις; Ρώτα! Σε μία τέτοια σχέση τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το καλό όμως είναι πως δεν υπάρχουν όρια στην επικοινωνία σας παιδιά. Τίποτα δεν απαγορεύεται και τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Προστάτεψε τη καρδούλα σου!

Όταν αποφασίζεις να ξεκινήσεις μία casual σχέση ο στόχος είναι να περνάς εσύ καλά και να νιώθεις όμορφα με ό,τι κάνεις. Αν κάποια στιγμή αυτό αλλάξει, εκεί είναι που θα την κάνεις με ελαφρά (ή και πιο γρήγορα πηδηματάκια). Αν η τροπή που έχει πάρει η σχέση δεν σου κάνει πια ή αποφάσισες πως θα ήθελες κάτι άλλο, τότε ο στόχος αλλάζει και κυνηγάς αυτό που επιθυμείς.

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για το πώς «πρέπει» να είναι μία σχέση. Σίγουρα τα social media παίζουν ένα μεγάλο ρόλο στο πώς αντιλαμβανόμαστε τις ανθρώπινες σχέσεις και τι επιζητούμε από τις καταστάσεις στις οποίες μπλέκουμε. Το ότι όλα φαίνονται #PicturePerfect όμως, δεν σημαίνει πως είναι. Ο όρος «τέλειο» διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Το κάθε άτομο όπως και η κάθε σχέση είναι μοναδική! Και αν κάποια στιγμή τελικά αποφασίσεις ότι αυτή η casual σχέση δεν είναι σωστή για εσένα, φέτος είναι η ευκαιρία σου να τολμήσεις να κάνεις όσες αλλαγές χρειάζονται για να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις.


featured image: The New York Times