Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που περπατώντας κοιτάζουν κάτω. Κάποιοι κοιτάζουν ψηλά, σε μία προσπάθεια να χαρούν τον ουρανό. Άλλοι περπατούν κοιτώντας το κινητό, και όχι, αυτό το άρθρο δεν είναι ακόμη ένα τεστ προσωπικότητας. Δε θα σου πω σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκεις ανάλογα με το πού κοιτάζεις καθώς περπατάς. Θα σου πω, όμως, πως η Αθήνα περπατιέται με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια καρφωμένα σε κτήρια και τοίχους.

Μέσα στο γκρίζο, αστικό τοπίο, πάνω στους τοίχους των πολυκατοικιών του κέντρου ή στους μισογκρεμισμένους τοίχους των πάλαι ποτέ αρχοντικών της παλιάς Αθήνας, διάφοροι καλλιτέχνες δημιουργούν θαύματα. Και σήμερα θα σου παρουσιάσουμε μερικούς από τους graffiti artists, των οποίων τα έργα σίγουρα έχεις δει. Και σίγουρα έχουν ξεκουράσει τη ματιά σου σε κάποια βόλτα σου στην πόλη αυτή, τη δύσκολη, αλλά μαγευτική.

INO

Τα έργα του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη INO δεν κοσμούν μόνο την Ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και διάφορες άλλες πόλεις ανά τον κόσμο. O ΙΝΟ ξεκίνησε χρόνια πριν να ασχολείται με το graffiti, ωστόσο έχει επιλέξει να διατηρεί την ταυτότητά του κρυφή.

Οι Street Artists Που Δίνουν Χρώμα Στην Αθήνα
facebook.com/inoexpo/

Yiakou

O Yiakou είναι ο street artist της καρδιάς μας, γιατί δεν ομορφαίνει μόνο την πόλη μας με τα graffiti του, αλλά και το timeline μας, με τα ποιήματά του. Χρώμα, φαντασία και η αίσθηση που σου αφήνουν πάντα τα έργα του θα είναι μια νοσταλγία για την παιδική σου ηλικία. Ο Yiakou ξέρει πώς να επαναφέρει χαμένες αναμνήσεις, και να σε κάνει να νιώσεις.

Οι Street Artists Που Δίνουν Χρώμα Στην Αθήνα
yiakou.com/

Alex Martinez / Shine

Ο Alex Martinez ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, προέρχεται από μία multicultural οικογένεια, μιας και ο πατέρας του είναι Μεξικανός, ενώ η μητέρα του Ελληνίδα. Έχει ταξιδέψει πολύ, έχει αφήσει δείγμα της δουλειάς του παντού, και η Αθήνα, φυσικά, δεν έχει μείνει εκτός.

Οι Street Artists Που Δίνουν Χρώμα Στην Αθήνα
vice.com

Simoni Fontana

Η Simoni Fontana έχει ένα ύφος πιο αθώο και παιδικό. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιεί, έχει μία pop αισθητική, ενώ παράλληλα κυριαρχεί μία ευαισθησία πίσω από κάθε της δημιουργία. Έργα της μπορεί να εντοπίσει κανείς όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε διάφορες άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι Street Artists Που Δίνουν Χρώμα Στην Αθήνα
prlogos.gr

featured image: yiakou.com