Να ξεκινήσουμε με τα βασικά, σε περίπτωση που κάποιοι δεν τα γνωρίζουν. Catfishing είναι αυτό το εξαιρετικά creepy πράγμα που κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους online παντελώς διαφορετικό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Πάμε τώρα στο kittenfishing. Αυτό τον όρο τον πρωτοχρησιμοποίησε το dating app, Hinge. Αντιπροσωπεύει εκείνη τη μερίδα ανθρώπων που παρουσιάζονται με έναν υπερβολικά θετικό τρόπο στα dating apps. Και τώρα πάμε στο dogfishing.

Όταν λες “dogfishing”;

Το dog fishing αναφέρεται σε ένα άτομο που ποζάρει σε μια φωτογραφία μαζί με έναν σκύλο που δεν είναι δικός του. Στόχος του προφανώς είναι να προσελκύσει άτομα που αγαπούν τα σκυλιά και να βγει μαζί τους. Η παγίδα εδώ είναι μια: Εσύ πιστεύεις ότι ο σκύλος είναι δικός τους, ενώ αυτό δεν ισχύει. Γιατί γενικότερα το να ποζάρεις με τον σκύλο σου είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτό.

Η σημαντική του διαφορά με το catfishing είναι πως ευτυχώς δεν είναι τόσο επικίνδυνο. Ναι μπορεί να αφορά ένα ψέμα που σε κάνει να σχηματίζεις μια λάθος εικόνα για κάποιον, αλλά εντάξει, δεν είναι τόσο creepy. Ένα ενδιαφέρον, μάλιστα, fact είναι πως σύμφωνα με έρευνες, 25% των αντρών στα dating apps χρησιμοποιούν σκύλους σαν “παγίδες”.

Υπάρχει λόγος;

Όσο κι αν μας εκνευρίζει, όλο αυτό βασίζεται σε έρευνες που δείχνουν πως οι γυναίκες βρίσκουμε πιο ελκυστικούς τους άντρες με σκύλους. Για κάποιο λόγο -σύμφωνα με τις έρευνες πάντα- τους βρίσκουμε πιο τρυφερούς και δυνητικά καλύτερους συντρόφους. Να αναφέρουμε επίσης πως η πλειοψηφία των ερευνών πως οι άντρες είναι ένοχοι για dogfishing, αν και σίγουρα θα έχουν δοκιμάσει και κάποιες γυναίκες το κόλπο.

Αν δε θες να πέσεις θύμα, την επόμενη φορά ρώτησε απλά: “Δικός σου ο σκύλος;”. Είμαστε περίεργες για την απάντηση.

Ακολούθησε μας στο Instagram
featured image: elle.com.au