Σίγουρα θα ξέρεις το ρητό «Οι σαραντάρες ίσων με δύο εικοσάρες», έλα όλοι το ξέρουν αυτό. Το παρακάτω θέμα αφορά την γυναικεία αυτοπεποίθηση και μιας και σήμερα είναι και η ‘Παγκόσμια μέρα της γυναίκας’ αποφάσισα να δώσω ένα boost σε εκείνες τις ηλικίες που ίσως δεν νιώθουν τόσο attractive όσο θα έπρεπε. 

Δεν είμαι σαράντα και ίσως δεν μπορώ να αντιληφθώ πλήρως την ψυχοσύνθεση της συγκεκριμένης ηλικίας, και ίσως θα έπρεπε να αφήσω μια μεγαλύτερα γυναίκα να γράψει αυτό το κείμενο αλλά δεν θα το κάνω. Είμαι είκοσι τεσσάρων αλλά η μητέρα μου διανύει την εν λόγω δεκαετία (μην πείτε ότι το είπα αυτό δημοσίως), και αντιλαμβάνομαι πολλά δείγματα κατατονικής συμπεριφοράς λόγω ηλικίας.

Εγώ ένα έχω να σας πω. Σαν γυναίκα, κόρη ή και απλά μια άγνωστη που δεν την ξέρετε και σας βλέπει στον δρόμο. Είστε όμορφες. Ναι, είστε υπέροχες και κάθε λευκή τρίχα που μπορεί να ξεπετάγεται, κάθε ρυτίδα έκφρασης, κι εγώ έχω, που σχηματίζεται σας δίνει κλικ παραπάνω τονίζοντας την θηλυκότητα σας. Όσα έχετε περάσει, εμπειρίες καλές ή κακές στιγμές είναι αυτά που σας κάνουν και θα κάνουν κι εμένα ελπίζω γυναίκα. Γιατί έρχεται αυτή η ηλικία που πλέον νιώθεις γυναίκα, νιώθεις έτοιμη για όλες τις προκλήσεις γιατί ξέρεις πως να τις αντιμετωπίσεις και να προετοιμάσεις τις νεότερες γενιές να γίνουν κι αυτές ανεξάρτητες παρουσίες σε αυτό τον κόσμο.

Η μητέρα μου είναι το πρότυπο μου, και πιστέψτε με εάν είμαι κι εγώ σε αυτή την ψυχολογική και σωματική κατάσταση μετά από τρία παιδιά, τρεις φυσιολογικές γένες, έναν επεισοδιακό γάμο και ένα τρελό σόι τότε θα είμαι περήφανη. Μην κρύβετε λοιπόν, την ηλικία σας γιατί τα σαράντα είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι στην ζωή σας και στην δική μου, που θα το περάσουμε όλες δυναμικά, με θάρρος και όμορφα συναισθήματα αφού η πορεία της ζωής μας έφερε πιο κοντά στην σοφία και το γυναικείο μεγαλείο που μας περιβάλλει. 

Νιώσε όμορφη σε κάθε ηλικία, γιατί η ομορφιά, η αυτοπεποίθηση και η ευτυχία δεν έχουν ηλικία. Είναι ακανόνιστες και ελεύθερες έννοιες μέσα στην κοινωνία και την φύση.

Γι’ αυτό κι εγώ τελειώνοντας θα σου δείξω μερικές γυναίκες οι οποίες έχουν μπει στην δεκαετία των σαράντα αλλά μας κάνουν περήφανες και επιβεβαιώνουν την θεωρία μου. Όσο ωριμάζεις, ομορφαίνεις εσωτερικά αλλά και εξωτερικά γιατί η φύση ξέρει πως να σου φερθεί. 

Happy International Women’s day.