Με αφορμή τo trailer του ντοκιμαντέρ “I am Heath Ledger” , αποφασίσαμε εδώ στο γραφείο να γράψουμε τις φορές που ο Heath Ledger μας έκανε να τον αγαπήσουμε λίγο παραπάνω. 

Ως “κακό” αγόρι στο 10 things Ι Hate About You

Ήταν αυτό το αγόρι του σχολείου που φορούσε πάντα μαύρα, κάπνιζε και μισούσε όλο τον κόσμο χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Πληρώνεται για να βγει ραντεβού με μια κοπέλα και φυσικά στο τέλος την ερωτεύεται. Βέβαια αυτό που μας έχει μείνει περισσότερο από αυτή την ταινία είναι όταν της τραγουδά το «Ι love you baby». Ήταν η στιγμή που ζηλέψαμε.

Ως πραγματικός ιππότης 

Μας άρεσε στον ρόλο του ιππότη William Thatcher διότι ξέφευγε από τους κοινούς ρόλους και είχε αρκετά κωμικά στοιχεία. Τον αγαπήσαμε λίγο παραπάνω γιατί για την συγκεκριμένη ταινία χρειάστηκε να μάθε ξιφασκία και χορό. Και απ΄ότι φάνηκε τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Όταν πρωταγωνίστησε στο Brokeback Mountain

Δεν γινόταν να μην αναφερθούμε σε μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης. Για εμάς έγινε ο ήρωάς μας αφού ήταν ο μόνος που ανέλαβε να παίξει αυτόν τον δύσκολο ρόλο την στιγμή που πολλοί συνάδελφοί του την απέρριψαν. Από την μια παντρεμένος με γυναίκα, από την άλλη έχοντας εραστή έναν άντρα. Ο Heath δεν φοβήθηκε το ομοφυλοφιλικό κομμάτι του ρόλου, ρίσκαρε και μας άρεσε πολύ. Έτσι, στα 26 του βρίσκεται υποψήφιος για Oscar.

Ως παρανοϊκός Joker

 H τελευταία του ταινία, ο τελευταίος του ρόλος ήταν αυτός που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως τον πιο επιτυχημένο. Βέβαια είχε να εκτελέσει ένα δύσκολο έργο αφού έπρεπε να μπει κυριολεκτικά μέσα στον ρόλο του Joker. Αυτή η ερμηνεία του, του χάρισε με τα θάνατον, ό,τι βραβείο β’ αντρικού ρόλου υπήρχε.